Znamy zhana tlaciaren so skenerom a ma v tom prehlad asi taky ako ja Akurat viem ze tam je politika relativne lacnych tlaciarni ktore su rychlo vykompenzovane prepalenymi cenami tonerov
Kazdopadne k tlaciarni - chce to na firmu = kvalita textu asi co najlepsia a foto aby boli ako tak pozeratelne .. cize asi laserovka ? Ako je to s tonermi ? neni na to neaky ... life hack jak si doplnit cartridge neakou naplnou z ebayu ? Nechcel by za to minut viac jak stovku ... oplati sa pripadne pozriet po bazari ?
Bazár by som pri tlačiarni neriešil, nevieš v akom stave tá tlačiareň bude.
Tonerové náplne sa nezvyknú plniť doma, ale existujú repasy a alternatívne náplne, s rôznou kvalitou oproti originálu, takže k zvažovaným tlačiarňam si určite pozri aké náplne a za koľko vieš zohnať. Ebay by som moc neriešil, nekvalitné náplne by ti mohli poškodiť tlačiareň a reklamáciu ti samozrejme zamietnu (nepoužil si originálnu náplň). Ja beriem alternatívnu náplň (nie repas, netreba zasielať späť prázdnu kazetu) z abctonery za 10€ na 2500 strán a som spokojný, ale to je na 10 či koľko rokov starú Canon LBP-2900, na nejakú inú môže byť iná cena aj kvalita. Bohužiaľ na novšie tlačiarne sú zvyčajne aj alternatívne tonery o dosť drahšie, lebo treba obchádzať čoraz komplikovanejšie ochrany výrobcov.
Treba pozerat ceny spotrebaku, nie cenu tlaciarne. Tlacku zaplatis raz, spotrebak kupis este XY krat.
Odporucam pouzivat originaly aspon pocas zarucnej doby...aby si nemal problem so zarukou.
Laserovky obecne su robene na nizke naklady pre kancelarsku tlac - cize text, tabulky, atd. Foto je druhorade, netreba od toho cakat kvalitu atramentky, ci pchat do toho leskle fotopapiere....treba special fotopapier pre laserovky a nastavit to pri tlaci, ze mas fotopapier. Musi to aj tlacka podporovat.
Pri pouziti neoriginalov sa necuduj ak sa ti prihodia vsetky mozne problemy s kvalitou tlace a najskor skus vymenit toner, ci sa problem neodstrani.
V akomkolvek neoriginal toneri je vzdy dosypavany novy neoriginal prasok, niektore firmy menia aj obrazove valce, niektore nie, menia cipy....proste robia veci, na ktore vyrobca tu tonerovu kazetu nenavrhoval.
mam ich par v robote a jednu aj doma. Davame do nej od zaciatku repasy a zatial nebol problem. Jedine co sa kupuje original je fotovalec, neoriginal sa neosvedcil
Somsi nejako nevsimol ze ty hladas farebku. Inac nerozmyslal si aj kopirka do najmu? Napriklad minolta. Platis za to co vytlacis. Cenu vytlacku si dohodnete
Z dlhodobej skúsenosti s tlačiarňami v IT odvetví ktoré mám sa mi najviac osvedčili HP. Napr. Canon by som vyradil, aj Samsung, to sú šmejdy. Ale táto HP môže byť super: https://www.alza.sk/hp-officejet-pro-87 ... 369406.htm
len pozor na firmware... do nizsej rady HP OJ Pro 6960 dali nedavno najnovsi update, s ktorym uz odmieta neorigo tonery. Ak ma connect na net, staci nechtiac jedno tuknutie do LCD a je to tam. Malokto najpr googli release notes. A potom sa useri vyplakavaju na forach, ze im to "zrazu" nejde a naplne z ebayu si mozu strcit do... kym to zas niekto nehackne
HP kupilo tlacovu diviziu Samsungu, uz tak pred pol rokom, tak uvidime
Dell/Samsung/Brother by som este povazoval za tie blbuvzdornejsie. HP/OKI/Kyocera su ako hnevajuca sa zena...musite sa ich chvilku pytat, co im vadi
mne sa na tekto prirucne tlacenie osvedcili v poslednej dobe Brother, ale s farebkami skusenosti nemam. Potom okrem toho co som linkoval mame par tych minolt. Ale to su stroje kde sa uz tlaci toho hodne. Mne nejako tie atramentky nepasuju. Musi sa na nich pravidelne tlacit inac schnu farby na tlacovom valci