Telka pre rodicov, 65 palcov
Telka pre rodicov, 65 palcov
Pozdravujem.
Rodicia planuju do vianoc kupu novej TV. Sledovanie TV bude hlavne z Magio Satelitu. Vyuzitie bude len klasicke sledovanie satelitnej TV, hlavne sport. K tomu nejaky Youtube a sem tam Netflix. Cena je MAX 900€. Niesu to nejaky narocni uzivatelia, ale ak by sa v danej cenovej hladine dala zohnat 100HZ TV, otec by bol rad ( casto sleduje futbal a tenis). Jedna specificka poziadavka, nieje velmi zastancom cinskych produktov(je to proste jeho vec), cize ak viete poradit modely inych znaciek ako Hisense budem rad. Ale poprosim aj odporucanie modelov Hisense, mozno ho este presvedcim, ak v rovnakej cene bude velky kvalitativny rozdiel.
Rodicia planuju do vianoc kupu novej TV. Sledovanie TV bude hlavne z Magio Satelitu. Vyuzitie bude len klasicke sledovanie satelitnej TV, hlavne sport. K tomu nejaky Youtube a sem tam Netflix. Cena je MAX 900€. Niesu to nejaky narocni uzivatelia, ale ak by sa v danej cenovej hladine dala zohnat 100HZ TV, otec by bol rad ( casto sleduje futbal a tenis). Jedna specificka poziadavka, nieje velmi zastancom cinskych produktov(je to proste jeho vec), cize ak viete poradit modely inych znaciek ako Hisense budem rad. Ale poprosim aj odporucanie modelov Hisense, mozno ho este presvedcim, ak v rovnakej cene bude velky kvalitativny rozdiel.
Re: Telka pre rodicov, 65 palcov
Aj lacnejsie modely Sony, Panasonicu, ci komplet portfolio Philipsu, Loewe, Sharpu, Toshiby, JVC, Thomsonu vyrabaju cinske firmy. A tym nemyslim, ze si to tie firmy v Cine vyrabaju, ale ze su to licencovane vyrobky cinskych/tureckych/tajvanskych vyrobcov so "znackovym" logom.
To ale neznamena automaticky ze je to zle. Takych predsudkov sa treba zbavit.
Hisense je spickovy vyrobca, TV vyraba uz 50 rokov, dlhsie ako niektore ine, zabehnute firmy. A nielenze vyraba ale aj vyvyja, a vyraba TV niektorych vyssie sominanych znaciek. A aj v minulosti nieslo mnoho modelov Hisensu logo znackoveho vyrobcu. Je to plne porovnatelne (obrazovo, kvalitou spracovania aj poruchovostou) so "znackovymi" vyrobcami. Napr. na svoje TV dava 3 rocnu zaruku, co znackove firmy nie.
V 65" do 900€ so 100 Hz panelom su bezne dostupne (vo vypredajoch sa teoreticky moze dat najst este nejaky iny) len 3 moznosti, Hisense H65U7A alebo Samsung UE65RU8002. A Sony 65XF8505, ten je ale kvoli IPS panelu obrazovo horsi.
To ale neznamena automaticky ze je to zle. Takych predsudkov sa treba zbavit.
Hisense je spickovy vyrobca, TV vyraba uz 50 rokov, dlhsie ako niektore ine, zabehnute firmy. A nielenze vyraba ale aj vyvyja, a vyraba TV niektorych vyssie sominanych znaciek. A aj v minulosti nieslo mnoho modelov Hisensu logo znackoveho vyrobcu. Je to plne porovnatelne (obrazovo, kvalitou spracovania aj poruchovostou) so "znackovymi" vyrobcami. Napr. na svoje TV dava 3 rocnu zaruku, co znackove firmy nie.
V 65" do 900€ so 100 Hz panelom su bezne dostupne (vo vypredajoch sa teoreticky moze dat najst este nejaky iny) len 3 moznosti, Hisense H65U7A alebo Samsung UE65RU8002. A Sony 65XF8505, ten je ale kvoli IPS panelu obrazovo horsi.
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
Nebudem vytvarat novu temu, pouzijem tuto pre seba. Hladam 65'' do 1000 eur - ideal tiez 100hz Aktualne cakam na Hisense 65U8B, no v alze uz 5 krat menili datum dodania (po novom 17.december). Moja otazka je, ci je na trhu nieco lepsie, alebo obrazovo-kvalitativne nieco do tejto ceny. H65U7A vystaveny kus za 750 uz asi nechcem, som voci "vystaveny kus" skepticky.
@Dunar ako vies ze Samsung UE65RU8002 je 100hz? Ja to nikde neviem najst
@Dunar ako vies ze Samsung UE65RU8002 je 100hz? Ja to nikde neviem najst
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
Da sa to bezne dohladat na nete (napr. v recenziach), a da sa to zistit aj v nastaveni TV.
Vela moznosti do 1000€ v 65" a 100 Hz nemas.
Je to ten Hisense, Samsungy RU8002 a Q60R. A potom uz len modely s IPS panelom, a teda kompromisnejsim obrazom, a to Sony 65xf85../65XG85.. a LG SM8500/8600.
Vela moznosti do 1000€ v 65" a 100 Hz nemas.
Je to ten Hisense, Samsungy RU8002 a Q60R. A potom uz len modely s IPS panelom, a teda kompromisnejsim obrazom, a to Sony 65xf85../65XG85.. a LG SM8500/8600.
- mArtinko5MB
- Používateľ
Ktory by si zobral ty z tych, ktore sme spomenuli ?
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
Hisense alebo Q60R.
- mArtinko5MB
- Používateľ
Hisense vyradila z ponuky aj alza, mam pocit, ze ten TV sa k nam na SR nedostane. TPD je posledny, ktory ho zatial ma v ponuke ale dodanie v nedohladne. Ostava asi len Q60R ktore som mohol kupit minuly vikend za 600 EUR ale nevsimol som si akciu Dunar, ak by nahodou nieco vyskocilo, prosim Ta postni mi to tu. Budem to pravidelne sledovat.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
Preco ostava len Q60? RU8002 mas obrazovo to iste za menej penazi. U Q60 priplacas za marketing.
- mArtinko5MB
- Používateľ
Len som daval na tvoju radu a RU8002 som rozno vyradil z moznosti nechapem preco si potom napisal, ze by si zobral hisense alebo q60r ked podla posslednej sspravy by to skor malo byt hisensse alebo RU8002
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
Lebo Q60R sa dal este v utorok ked som to pisal, zohnat v ramci viacerych, doznievajucich BF a Cyber monday akcii za menej ako RU8. Tak preto. Za aktualnu, beznu cenu, ked je drahsi ako RU8 zanho nema zmysel priplacat.
To je v podstate ten isty TV, len Q60 ma naviac quantum dot. Co ale v reale robi defacto nulovy rozdiel.
To je v podstate ten isty TV, len Q60 ma naviac quantum dot. Co ale v reale robi defacto nulovy rozdiel.
Hľadám niečo pre kolegu, 65 palcov, ale niečo lacnejšie okolo 700€...Viem že v tejto cenovke sa až tak veľa vyberať nedá. Čo by ste poradili?
Hisense H65B7500 je za rovnych 700€. To je jeden z naj TV v tejto kategorii.