dotohto sa rozumiem tak mi dovolte postnut moju skusenost a moj pohlad na toto
ano bude rozdiel kedze infinity fabric bude bezat na vyssej frekvencii, teda budu nizsie latencie (delay) teda vyssia responsibilita (rychlejsia odozva vo vnutri systemu) a prenos dat takisto bude trvat kratsie.
ja by som siel 3600 a pridal 0.15V a dal CL16 (co je taky midhigh, ja chcem 3800 CL14 (3733 a zvysit BCLK), nieje dovod neurobit to kedze ram ide bezpecne az po 1.5V a stabilne to bude 100.0000 percent. Takisto cpu netreba ani zvysovat voltage, staci dat fixny nasobic vyssi a nielen ze ti pojde rychlejsie medzi prepinanim multiplierov ale spravia sa rychlejsie prace co zeru 20-40% z jadra, cely system bude responsivnejsi, takisto (bez zvysenia voltaze, mozno o trochu, treba dat AVX2 test (OCCT5) a najnovsi Prime95 (stress cache and memory controler), popritom MemTest 2048MB, a takisto memtest bez Prime a OCCT a to odporucam nechat bezat 2 naraz.
Dalej co asi urobis je, ze si stiahnes a tam najdes aj ten memtest v rare
https://www.guru3d.com/files-details/do ... lator.html, nastavis rank podla toho aky ma (napis vyrobcovi pamati ohladom tohoto, posli mu seriove cislo tvojej ram), chipset, zen 2 architekturu a das fast profil, takto nastavis vsetky hodnoty si zapises na papier a potom prestavis v biose, pojde to ako basen, jednoducho porovnas hodnotu na papiery s tou v biose, pojde to po poradi (na asuske je vsetko) najdes si zakladne body, nieco budes musiet preskocit ale to zvladnes, tam nechas hodnotu default. Dosku odporucam asus, kedze tie su najlepsie (maju kvalitny vyrobny proces a vynikajuci bios) tam RTT, CAD bus block, Termination block, misc a CAD bus timings (na druhej strane (karte) v programe Ryzen DRAM Calculator).
EDIT: Aha to si ty shiro, no preteba by som to nepisal, ty predsa vsetko vies.
Admini mohol by som mat nejake svoje Piny? Stacil by jeden a tam by som dal napr celu AMD v skratke (kedze intel som mal davno to si nepamatam a AMD mam teraz a citam o tom a budem mat TR 24 jadier 4ch niekedy vo februari.
PC: CPU: RYZEN 5950X VMR-B2@ 4725MHz 1.35V , Chladic Arctic Liquid Freezer II RAM: GSKILL NEO 2x16KIT(32GB) 14-15-15-12-26-38 CR2 - upravene tercialne casovania, GFX: AMD Vega64, MB: Asus Dark Hero VIII X570, M.2 SSD Samsung 990 PRO 2TB, 2xRAID1 WDGOLD 8TB