Herny notebook 1000€
Re: Herny notebook 1000€
tak lepsi je ten acer nitro alebo asus tuf ?
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Ak chces 17ku, zober ten TUF. Sice si neviem predstavit hrat sa na 15" notebooku ale ak ti to nevadi, zober Acer.
Spoiler: ukázať
dostupna 17 ka ostala tato https://www.acer-shop.sk/acer-nitro-5-a ... nhq5dec005
takze acer alebo asus ?
asus dajme tomu tento ta ramka sa tam da za tych 40 50 euro doplnit takze su natom rovnako ?
https://www.alza.sk/asus-tuf-gaming-fx7 ... 702524.htm
takze acer alebo asus ?
asus dajme tomu tento ta ramka sa tam da za tych 40 50 euro doplnit takze su natom rovnako ?
https://www.alza.sk/asus-tuf-gaming-fx7 ... 702524.htm
nikto nic tak som objednal asus tuf ak by niekto mal nejake otazky tak piste pride mi 27.12.
takze ten asus TUF je uplna katastrofa co sa tika chladenia. repraky fucia ako keby zapne niekto fen na vlasy a teploty dovydopo. nechapem. uplne zle chladenie.
to za 1200 e sa neda kupit book z normalnym chladenim ? ved moje stare lenovo ma tichsie chladenie ako toto omg.
to za 1200 e sa neda kupit book z normalnym chladenim ? ved moje stare lenovo ma tichsie chladenie ako toto omg.
Aj ja rozmýšľam nad notebookom do 1200€ a kukal som po týchto ASUS TUF s RYZEN ale mal som presne obavy s chladením a hlučnosťou
Ja nepotrebujem 17" tak rozmýšľam nad týmto LENOVO:
https://www.alza.sk/lenovo-legion-y540-15?dq=5638861
Slušná výbava za tie peniaze
Ja nepotrebujem 17" tak rozmýšľam nad týmto LENOVO:
https://www.alza.sk/lenovo-legion-y540-15?dq=5638861
Slušná výbava za tie peniaze
LENOVO Ideapad Yoga 2
HUAWEI P20 Lite
HUAWEI P20 Lite
K ASUS TUF sérii ... akože nie je to bohviečo, ale mohlo by to byť aj horšie
Mám tento - Asus FX505DD(ryzen 5 3550h/GTX1050), sa mi ho podarilo zohnať za veľmi dobrú cenu a som cca spoko, ale hlavne asi preto lebo ho mam len položený na podložke a pripojený na externý monitor... je to síce 15ka ale 17ka bude cca to isté ... čo by som fakt vytkol sú pánty a výdrž batérie, doplnil som si bez problémov k nemu HDD a ďalšiu RAM ... ale liter by som za to nedal určite
Ono dosť problém je s tým že u ryzenov tie teploty strieľajú hore jak .... Ja som to poriešil cez utilitku ryzen controller, dá sa tam nastavovať v podstate všetko(temp target, TDP limity...), okrem voltage
Samozrejme cez armoury crate sú tam 3 profily pre FANy
Mám tento - Asus FX505DD(ryzen 5 3550h/GTX1050), sa mi ho podarilo zohnať za veľmi dobrú cenu a som cca spoko, ale hlavne asi preto lebo ho mam len položený na podložke a pripojený na externý monitor... je to síce 15ka ale 17ka bude cca to isté ... čo by som fakt vytkol sú pánty a výdrž batérie, doplnil som si bez problémov k nemu HDD a ďalšiu RAM ... ale liter by som za to nedal určite
Ono dosť problém je s tým že u ryzenov tie teploty strieľajú hore jak .... Ja som to poriešil cez utilitku ryzen controller, dá sa tam nastavovať v podstate všetko(temp target, TDP limity...), okrem voltage
Samozrejme cez armoury crate sú tam 3 profily pre FANy
Tak rozmyslam ze to vratim a pojdem inou cestou.
A skusal si ponastavovat tie veci co som spominal ? Lebo napriklad ja ked si nastavim temp target a max. prud do CPU tak sa v pohode hybem do 72 stupnov s CPU pri takte 2,5GHz pri hrani ... GPU sa drzi na 80 a hlucnost je na notas v pohode(samozrejme nemam fany na turbo len na ten stredny rezim "balanced")
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
to cpu má turbo 3,7, imho 2,5GHz je na smiech a nič si neporiešil
btw osobne som mobilnými ryzenmi sklamaný lebo sa chovajú rovnako zle ako intelácke cpu...
teploty ako z pekla, cena +- rovnaká
osobne som čakal aspoň príjemné teploty , ale kde nič tu nič
vzhľadom na to ako je to v desktope je to minimálne divné
na mieste AMD by som si pekne vyšliapol na výrobcov
btw osobne som mobilnými ryzenmi sklamaný lebo sa chovajú rovnako zle ako intelácke cpu...
teploty ako z pekla, cena +- rovnaká
osobne som čakal aspoň príjemné teploty , ale kde nič tu nič
vzhľadom na to ako je to v desktope je to minimálne divné
na mieste AMD by som si pekne vyšliapol na výrobcov
Spoiler: ukázať
Tak ono je zas viacmenej jasné že turbo takt noťasy asi dlhodobo vo full loade dosahovať nebudú... čiže na tých 3,7 sa to aj tak dlho neudrží Každopádne hovorím o tom že noťas sa dá v pohode používať aj takto a teploty sú viac než fajn, samozrejme dá sa ísť vyššie a pri dlhodobom hraní nie je problém udržiavať cca tých 3GHz pri slušných teplotách a hlučnosti ... čiže mohol by som to vyhnať aj vyššie, ale s tým ide hore aj teplota GPU, tým pádom takt GPU ide dole, a GPU je v mojom prípade limit ... Ono len pre zaujímavosť, tá 3GB varianta 1050ky v mojom prípade má jadro plnohodnotnej 1050Ti, a s overclockom sa to drží na ~1920MHz, VRAM pretočené na 9GHz Taký overclock nezvláda ani moja 1050Ti ktorú mám v kompe
akurat hladam tu utilitku ryzen controller tak uvidime.