Router do 100 EUR
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: Router do 100 EUR
Vidim ze sme sa nepochopili ale nevadi.
Nezalezi ci wifi/lan, ale ci dolaze preroutovat so source NAT (basic funkcia "mydlovych krabiciek") smerom do internetu.
Lebo zbytocne mu tu budete radit routre na 1Gbit, ked to nedokazu. Teda nieco ako ked na fabiu 1.2 HTT nahodis kolesa z audi S8.
Cize si ujasni si ci
potrebuje 1Gbit realne dosahovat a s kolko sessions
Ako je gramotny a ci si vie nastavit mydlo akka mikrotik, openwrt
Ako mu zalezi na wifi signale
Aku minimalny throughput pozaduje na wifi/lan
Budget
Ak si zodpovies tieto otazky, mozes sa odrazit a vybrat najvhodnejsi produkt, ktory to stabilne prenesie
Nezalezi ci wifi/lan, ale ci dolaze preroutovat so source NAT (basic funkcia "mydlovych krabiciek") smerom do internetu.
Lebo zbytocne mu tu budete radit routre na 1Gbit, ked to nedokazu. Teda nieco ako ked na fabiu 1.2 HTT nahodis kolesa z audi S8.
Cize si ujasni si ci
potrebuje 1Gbit realne dosahovat a s kolko sessions
Ako je gramotny a ci si vie nastavit mydlo akka mikrotik, openwrt
Ako mu zalezi na wifi signale
Aku minimalny throughput pozaduje na wifi/lan
Budget
Ak si zodpovies tieto otazky, mozes sa odrazit a vybrat najvhodnejsi produkt, ktory to stabilne prenesie
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
A este jedna vec - 5 GHz pocitaj na realne vyuzitie v miestnosti, kde mas router. Cez steny - zvlast v cinzakoch (zelezobeton) - signal na 5 GHz pada rapidne. Toto bol primarny dovod, preco som daval dve krabicky u rodicov. Pisat tu o tom romany nema zmysel, treba to vyskusat a zoscanovat si okolie, kolko wifi zariadeni tam zije. Tak isto je rozdiel, ci mas moznost umiestnit router v strede bytu, alebo kvoli pripojke od ISP ho musis umiestnit na kraji bytu . . . milion premennych.
Mne sa raz stalo, ze mi zrazu padla rychlost wifi na nepouzitelne hodnoty. Zoscanoval som okolie a zistil som, ze pribudol novy router (niekde u susedov), ktory bol nastaveny na ten isty kanal, ako bol moj. Po rekonfiguracii na iny volny kanal bezalo zas vsetko v norme.
Mne sa raz stalo, ze mi zrazu padla rychlost wifi na nepouzitelne hodnoty. Zoscanoval som okolie a zistil som, ze pribudol novy router (niekde u susedov), ktory bol nastaveny na ten isty kanal, ako bol moj. Po rekonfiguracii na iny volny kanal bezalo zas vsetko v norme.
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
- potrebujem 1gbit - tak aby potiahol aspon 1 session na max
- siete som nerobil, ale hadam vygooglim zaklladne nastavenia
- wifi mi je ukradnute, ak sa bude stahovat nieco vacsie, pripoji sa kabel. hlavne nech je wifi stabilna a ked sa tiahne nieco narychlo mensej velkosti, nech to je hned, nnech sa to priblizuje maximu, nemusi to drvit
Nemusime to zase silit, otec je nenarocny, lenn chce vidiet 900mbps ked si dda zmerat rychlost na speedtest.net a nech mu to taha rychlo. Mame stary router, ktory ani na kabli neda viac ako 250, nie je ani 1gbit
ps. som programator, netreba mi vysvetlovat zakladne veci
mikrotik vyzera FAJN, aj stojan na stenu
- siete som nerobil, ale hadam vygooglim zaklladne nastavenia
- wifi mi je ukradnute, ak sa bude stahovat nieco vacsie, pripoji sa kabel. hlavne nech je wifi stabilna a ked sa tiahne nieco narychlo mensej velkosti, nech to je hned, nnech sa to priblizuje maximu, nemusi to drvit
Nemusime to zase silit, otec je nenarocny, lenn chce vidiet 900mbps ked si dda zmerat rychlost na speedtest.net a nech mu to taha rychlo. Mame stary router, ktory ani na kabli neda viac ako 250, nie je ani 1gbit
ps. som programator, netreba mi vysvetlovat zakladne veci
mikrotik vyzera FAJN, aj stojan na stenu
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
tak ak vies zaklady, mal by si vediet ze kazdy pc ma niekolko desiatok established sessions , nikde nemas 1.
tak ale aby sme to skratili, kedze chces do 100e a aby bolo aj wifi, co je dost narocna uloha. Tak si pozri aspon zakladne testy a vyfiltruj do 100e.
https://www.smallnetbuilder.com/old-too ... wan-to-lan
tak ale aby sme to skratili, kedze chces do 100e a aby bolo aj wifi, co je dost narocna uloha. Tak si pozri aspon zakladne testy a vyfiltruj do 100e.
https://www.smallnetbuilder.com/old-too ... wan-to-lan
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- mArtinko5MB
- Používateľ
Vdaka za rady
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
ja len ze mam stary linksys ea6400 a s gigabitom po kabli problem nema
za rok sa mi akurat raz stalo ked som pustene velmi vela torrentov naraz bez limitu na pocet pripojeni a k tomu otvoreny port na klientovi cize to nemohlo hnat Cut-Through Forwarding
vtedy nevladal pustit viac ako tych 400-500mbit
cize nemyslim si ze moderny router by s tym mal mat nejaky problem
za rok sa mi akurat raz stalo ked som pustene velmi vela torrentov naraz bez limitu na pocet pripojeni a k tomu otvoreny port na klientovi cize to nemohlo hnat Cut-Through Forwarding
vtedy nevladal pustit viac ako tych 400-500mbit
cize nemyslim si ze moderny router by s tym mal mat nejaky problem
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ja viem ze vies o routrouch viac ako ja, ale mam doma 4 roky mikrotik, nerobil som ejdiny upgrade RouterOS a restart iba ked padla el siet a nikdy ziaden problem som nemal
Nehovorim ze je najlepsi co sa tyka kupy ale na domace pouzitie mi pride neskutocne stabilny a schopny.
- mArtinko5MB
- Používateľ
Jednoduska, to som potreboval pocut. Snad default nastavenie nebude jadrova fyzika
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
Das mi IP adresu? :)), dikJednoduska napísal: ↑St 01. Jan, 2020, 23:11Ja viem ze vies o routrouch viac ako ja, ale mam doma 4 roky mikrotik, nerobil som ejdiny upgrade RouterOS a restart iba ked padla el siet a nikdy ziaden problem som nemal ;)
Nehovorim ze je najlepsi co sa tyka kupy ale na domace pouzitie mi pride neskutocne stabilny a schopny.
.
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Jasne ze MT wifi vie, ale v ramci rovnakej znacky a pouzitia nstream a nv2. Inak ci uz hex verzia a pod., tak pocitaj max 400Mb/s. Gyro sa nudil tak spravil test https://www.bbxnet.sk/test-wifi-routero ... nsku-12019 a tam uvidis co a ako. Inak netis celkom slape, ale ma kratku zivotnost, zrejme prehulena wifi cast. Eirp je trhaci kalendar ... hlavne pre cinanov.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ty sam ju vies vidiet ak velmi chces.
Teraz vazne, uvedomujem si zranitelnost mojej domacej siete a neriesim, mozno az laxne naschval.
Ak je iny vyrobca bezpecnejsi a lepsi pre bezne domace pouzitie ako mikrotik tak povedz, ved aj ja sa rad dozviem. ja len moju skusenost hovorim, aj ked porovnavam s 20 eurovymi krabickami tak jasne ze som nadseny. ale to mikrotik GUI je pre mna nadheren prehladne (teda, pred 3. rokmi som v nom bol naposledy)
P.S. v dome sa uz zabezpecim raz poriadne
Teraz vazne, uvedomujem si zranitelnost mojej domacej siete a neriesim, mozno az laxne naschval.
Ak je iny vyrobca bezpecnejsi a lepsi pre bezne domace pouzitie ako mikrotik tak povedz, ved aj ja sa rad dozviem. ja len moju skusenost hovorim, aj ked porovnavam s 20 eurovymi krabickami tak jasne ze som nadseny. ale to mikrotik GUI je pre mna nadheren prehladne (teda, pred 3. rokmi som v nom bol naposledy)
P.S. v dome sa uz zabezpecim raz poriadne
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
ide skor o to ze starsie verzie RouterOS boli derave ako reseto a dokazali ti vratit plaintext heslo a kedze neupdatujes....
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- mArtinko5MB
- Používateľ
V com je teraz problem? Mikrotik teda nie je dobry ? Chlapi, len chcem poriadny router pre fotra, ktory mu bude tahat cim blizsie k 1gbit hlavne cez kabel
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto