zosilňovač k Bowers & Wilkins 703 s1
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Re: zosilňovač k Bowers & Wilkins 703 s1
Isto by som nešiel cez výhybky keď by som nemusel a šiel cestou subwoofer line
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Odpovedal som na toto. Ze je rozhodne lepšie ísť line výstupom.ujo Andydúla napísal: ↑Ne 29. Dec, 2019, 12:59 Po stránke kvality zvuku je jedno, či je sub zapojený na výstup zosíka subwoofer out, alebo cez svorky, kedže cez ne ide komplet celé pásmo signálu?
A pokiaľ dobre vidím z fotky toho woofra tak ma lfe input
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Hej, ale Onkyo A-8700 nemá sub, ani line out výstup, len svorky.
Velodyne má aj svorky, aj LFE in.
Velodyne má aj svorky, aj LFE in.
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
poupravim moju odpoved na to, ak aj nema zos crossover pre ten sub out, tak rozdiel v kvalite zvuku moze byt, nikdy som neporovnaval
kazdopadne si to mozes porovnat s velodyne + yamaha
kazdopadne si to mozes porovnat s velodyne + yamaha
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Chalani, Velodyne CHT-15r bude vhodný aj na počúvanie sterea?
Chcel by som ho umiestniť do obývačky 6x4 metre k tým Bowers & Wilkins 703 s1, ktoré dajú 38Hz pri poklese -3dB voči referenčnej osi.
Bude tých 15Hz naviac na spodku významných?
A hlavne, bude ten bas presný a svižný, ako majú hlavné repro 703ky?
Ešte ho totiž stále nemám doma a môžem to zrušiť.
Predsa len, je podľa výrobcu určený pre domáce kino (CHT - Cinema Home Theatre) a má basreflex, k tomu 38cm membránu.
Podľa toho, čo som sa o suboch dočítal, je na stereo vhodnejšia uzavretá konštrukcia a menšia membrána kvôli presnosti.
Bowers & Wilkins ASW CDM je v tomto slušný, nemám nejaké výhrady, jeho nevýhoda je pomerne slabý výkon, takže pre šialenca, ktorý chce týrať susedov 5 podlaží pod ním nie je vhodný, ale ja ho mám nastavený tak, aby na seba neupozorňoval prehnaným spodným basom a s hlasitosťou to tiež nepreháňam.
Za cenu Velodyne môžem mať nový SVS SB-1000, ktorý dá na spodku 24Hz (Velodyne CHT15r 23Hz) a podľa toho, čo som o SVS čítal, je to naozaj špička.
Alebo priplatiť na SVS SB-2000.
Ďakujem za názory.
Chcel by som ho umiestniť do obývačky 6x4 metre k tým Bowers & Wilkins 703 s1, ktoré dajú 38Hz pri poklese -3dB voči referenčnej osi.
Bude tých 15Hz naviac na spodku významných?
A hlavne, bude ten bas presný a svižný, ako majú hlavné repro 703ky?
Ešte ho totiž stále nemám doma a môžem to zrušiť.
Predsa len, je podľa výrobcu určený pre domáce kino (CHT - Cinema Home Theatre) a má basreflex, k tomu 38cm membránu.
Podľa toho, čo som sa o suboch dočítal, je na stereo vhodnejšia uzavretá konštrukcia a menšia membrána kvôli presnosti.
Bowers & Wilkins ASW CDM je v tomto slušný, nemám nejaké výhrady, jeho nevýhoda je pomerne slabý výkon, takže pre šialenca, ktorý chce týrať susedov 5 podlaží pod ním nie je vhodný, ale ja ho mám nastavený tak, aby na seba neupozorňoval prehnaným spodným basom a s hlasitosťou to tiež nepreháňam.
Za cenu Velodyne môžem mať nový SVS SB-1000, ktorý dá na spodku 24Hz (Velodyne CHT15r 23Hz) a podľa toho, čo som o SVS čítal, je to naozaj špička.
Alebo priplatiť na SVS SB-2000.
Ďakujem za názory.
- Andre
- TV & Audio expert
ten velodyne jedine na kino v tvojom pripade
ako hra tvoj bw sub neviem, tipnem ale, ze si s tymi svs vyrazne nepolepsis
nieco schopne v tej cene aj s kalibraciou nie je? to by ti mohlo spravit vacsi rozdiel, ak ju nechces robit zvlast (tipujem, ze nemas akustiku poriesenu)
ako hra tvoj bw sub neviem, tipnem ale, ze si s tymi svs vyrazne nepolepsis
nieco schopne v tej cene aj s kalibraciou nie je? to by ti mohlo spravit vacsi rozdiel, ak ju nechces robit zvlast (tipujem, ze nemas akustiku poriesenu)
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Tak na kino ho moc nepotrebujem, ja akčné filmy nesledujem, takže detonácie oželiem
Akustiku v obývačke nemám nijako poriešenú, ešte ju zhoršujú laminátové podlahy.
BW 703 mám od steny len cca 20cm (viac sa nedá), ale je to lepšie, než úplne pri stene, vtedy je bas naozaj peklo.
Pri nahrávkach, kde je silná basová linka (napríklad Dave Gahan, skladby Bitter Apple - 37Hz, I Need You - 30 - 40Hz) sa už pri troška vyššej hlasitosti tvoria šialené stojaté vlny, ktoré by sa asi niekomu páčili, ale ono to nie je bas)
Ten môj staručký Bowers & Wilkins ASW CDM má celkom slušnú recku + merania tu:
https://kenrockwell.com/audio/b-w/asw-cdm.htm#spex
Na SVS som všade čítal len samé chvály, preto ma tak zaujali ich suby, nikdy som ich ale nepočul.
Čo je také schopné do cca 1000€?
Viac do toho subu nechcem dať, ja hudbu v obývačke počúvam tak 2 krát do mesiaca, inak som v malej izbe (2x4 metre haha) pri PC, kde mám Bowers & Wilkins ASW CDM.
Akustiku v obývačke nemám nijako poriešenú, ešte ju zhoršujú laminátové podlahy.
BW 703 mám od steny len cca 20cm (viac sa nedá), ale je to lepšie, než úplne pri stene, vtedy je bas naozaj peklo.
Pri nahrávkach, kde je silná basová linka (napríklad Dave Gahan, skladby Bitter Apple - 37Hz, I Need You - 30 - 40Hz) sa už pri troška vyššej hlasitosti tvoria šialené stojaté vlny, ktoré by sa asi niekomu páčili, ale ono to nie je bas)
Ten môj staručký Bowers & Wilkins ASW CDM má celkom slušnú recku + merania tu:
https://kenrockwell.com/audio/b-w/asw-cdm.htm#spex
Na SVS som všade čítal len samé chvály, preto ma tak zaujali ich suby, nikdy som ich ale nepočul.
Čo je také schopné do cca 1000€?
Viac do toho subu nechcem dať, ja hudbu v obývačke počúvam tak 2 krát do mesiaca, inak som v malej izbe (2x4 metre haha) pri PC, kde mám Bowers & Wilkins ASW CDM.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ono je to "samanizmus". S tym subom mozes veci vyriesit, ale aj opacne pokazit. Pokial to nemas zmerane a nevies, co potrebujes presne riesit (ake mas mody miestnosti), tak radit od klavesnice je uplne kontraproduktivne. Ja mam 3-pasmo, ktore ide cca do 25 Hz, ale na problematickych frekvenciach to mam ekvalizovane, lebo sa to jednoducho do miestnosti "nezmesti". Na nizke basy treba ladene rezonatory = mat profesionalne akusticky upravenu miestnost. Inak to narobi viac neplechy, ako uzitku.
- Andre
- TV & Audio expert
sub ti neviem poradit
zvaz aj kalibraciu, mic+signalovy procesor https://www.minidsp.com/
zvaz aj kalibraciu, mic+signalovy procesor https://www.minidsp.com/
Riesit sub na hudbu... co ja viem. Keby si si zaobstaral DSP, tak ti mozno aj kompletne odpadne potreba mat ho tam. 2x4HD by ti poriesilo EQ, co je taky dobry zaklad a za 400 mas DDRC-24, ktore navyse zvladne korigovat impulznu odozvu, co je vyborna vec proti stojatym vlnam a v podstate ti vie zo zvuku odstranit vplyv miestnosti.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Ďakujem, chlapi, ten sub som zrušil.
Basov tam mám aj tak viac než dosť.
Kvantitu mi netreba.
Akustiku v obývačke neporiešim, na to by som polovičku veru neukecal
Skúsim poriešiť výmenu káblov, ale pre prehľad si založím novú tému.
Ďakujem za cenné rady chlapi!
Basov tam mám aj tak viac než dosť.
Kvantitu mi netreba.
Akustiku v obývačke neporiešim, na to by som polovičku veru neukecal
Skúsim poriešiť výmenu káblov, ale pre prehľad si založím novú tému.
Ďakujem za cenné rady chlapi!
Akustika sa da urobit aj pekne. Ale lacne to nebude. Su panely ktore su funkcne aj pekne, da sa aj obraz urobit aky chces. Ak mas architektonicke citenie.
Napr.
https://www.artnovion.com/product-categ ... able-range
Su tam aj katalogy a da sa inspirovat. Da sa s tym vyhrat a ani zena ta nevyhodi z bytu s tym.
Napr.
https://www.artnovion.com/product-categ ... able-range
Su tam aj katalogy a da sa inspirovat. Da sa s tym vyhrat a ani zena ta nevyhodi z bytu s tym.