Podobne aj exotiny ako su Renderery, regeneratory USB, alebo D/A prevodniky:
https://www.svetaudia.cz/recenze-aurend ... dnicky/211
https://www.svetaudia.cz/ifi-iusb30-reg ... ignalu/202
https://www.svetaudia.cz/chord-dave-pre ... cnosti/201
...naco to je vobec dobre? Mam raz drahe a dobre komponenty, takze z nich iduci digitalny signal by mal byt bezchybny.
Zmenu zvuku som pocul hlavne, ked som vymenil stary, 15r AVR, za novy.
Ale inac suhlasim, zvuk je vzdy subjektivny. Kazdy mame ine usi, inu miestnost, atd. Ale tiez sa snazim nejak ne-subjektivne zdovodnit prinos veci, ako su kable. Myslim, ze ak kabel spravi nejaku zmenu so zvukom, tak tam proste musi nieco byt, co tu zmenu sposobi. A to nieco by malo byt meratelne. Inac je to cele len placebo a ospravedlnovanie si sam pred sebou, ze investicia bola opodstatnena.
Aké káble pre sub, repro, od zvukovky k zosíku a od CD playera k zosíku?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Aké káble pre sub, repro, od zvukovky k zosíku a od CD playera k zosíku?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
dargy --> Lenze je dobre snazit sa pochopit aj suvislosti. Ta zmena zvuku (ak nastane) nespadne z neba. A ano, aj take poznam "pocula to aj manzelka z vedlajsej miestnosti" Ked si vezmes uz len "metodiku" bezneho "testovania" komponentov. Sadnes, pocuvas, ides prehodit kabel/komponent, sadnes naspat, pocuvas. Mal si niekedy moznost umiestnit mikrofon na miesto, kde pocuvas, pustit si ruzovy sum a posuvat ten mikrofon hoci len 2 cm vlavo vpravo? Skus to a pozri si, ako to zacne lietat na grafe v realnom case na vyssich stredoch a vyskach. Uz len to, ze posunies polohu svojej hlavy ma ovela vacsi vplyv na vnimanie zvuku, ako to, ze si prehodil komponent, alebo nebodaj kabel. A to sa nebavime este o psychickom rozpolozeni (ocakavanie), atd. Ina vec - preco sa na vystavach robi klasicky odrb, ze ked prehodia akykolvek komponent, tak jemne nepozorovane zmenia hlasitost na zosilnovaci? Predajcovia to robia bezne a clovek, ktory pozna uz tieto ojeby si ich vsimne. Kto nechape suvislosti, tak vobec netusi, ze je manipulovany s ostatnymi ovcami v miestnosti. A takto mozem pokracovat dalej . . .
Do Kosic na pivo to mam daleko, ale ver mi, ze by to bola zaujimava debata
Do Kosic na pivo to mam daleko, ale ver mi, ze by to bola zaujimava debata
Naposledy upravil/-a Odar v Pi 10. Jan, 2020, 10:50, upravené celkom 3 krát.
Vcelku ma zaujala táto debata keďže káble som doteraz moc neriešil, čo myslíte čo je také rozumné nie drahé minimum? Aktuálne mám nejakú generickú medenú dvojlinku v priesvitnom obale z miestneho elektra bez koncoviek a do subu Hama pozlátený tienený Cinch (https://www.alza.sk/hama-propojovaci-3- ... dq=1638131). Ale fakt niečo rozumné ak je vôbec nutné k mojej zostave robiť upgrade káblov, lebo asi nemá moc zmysel ťahať henten hrubý 5€/m kábel k efektovým repro
Zostava Yamaha RX-475 + Mordaunt Short Avant 904 + 902 efektové + 905 center + 309 Subwoofer
Zostava Yamaha RX-475 + Mordaunt Short Avant 904 + 902 efektové + 905 center + 309 Subwoofer
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
Sem som dal tip na to, s ci mam dobre skusenosti za rozumnu cenu viewtopic.php?p=1487539#p1487539
Tak ono s tym pridanim hlasitosti, tak ked vymenis repro tak sa tomu nevyhnes. Bud hore alebo dole. Malo by sa zmerat mikrakom aspon db. Aj tak raz testujem na hlasnom posluchu a raz tichsie. Vacsinou sme na to dvaja, prehadzujeme si navzajom.
Ano aj ja som mal obdobie merania. Hlavne ked som riesil akustiku a dsp. A teraz otazka na to meranie. No co vsetko ma vplyv vysledny zvuk ? a co interfernecie medzi jednotlovymi velicinami ktore co robia? Mna to prestalo bavit proste hladat nieco co urobil vyrobca. Ja prehodim kable a hladam zmeny posluchom. Nie raz. Lebo ako vravite aj vnutorne rozpolozenie ma velky vplyv na vnimanie zvuku tiez. Preto sa nie raz vraciam k veciam a preverujem si svoje zistenia. Jednoducho ma to bavi.
A k tym manzelkam. No ked ma manzelka skvely sluch a hudobne vzdelanie vie ako zneju nastroje aku maju farbu myslim ze sa mylit nebude. Ako ja kludne prijmem vyzvy na slepe testy. Nemam s tym problem a budem vam hadat medzi dvoma kablami ktory hra. Ale nech su aspon dost kvalitativne alebo konstrukcne rozdiely lebo niekedy su fakt minimalne rozdiely. Ja viem ako dopadnem. Len potom na oplatku by ste mi mohli pomerat ako je mozne ze som urobil 100% a vy nevidite rozdiel po meraniach.
Ano aj ja som mal obdobie merania. Hlavne ked som riesil akustiku a dsp. A teraz otazka na to meranie. No co vsetko ma vplyv vysledny zvuk ? a co interfernecie medzi jednotlovymi velicinami ktore co robia? Mna to prestalo bavit proste hladat nieco co urobil vyrobca. Ja prehodim kable a hladam zmeny posluchom. Nie raz. Lebo ako vravite aj vnutorne rozpolozenie ma velky vplyv na vnimanie zvuku tiez. Preto sa nie raz vraciam k veciam a preverujem si svoje zistenia. Jednoducho ma to bavi.
A k tym manzelkam. No ked ma manzelka skvely sluch a hudobne vzdelanie vie ako zneju nastroje aku maju farbu myslim ze sa mylit nebude. Ako ja kludne prijmem vyzvy na slepe testy. Nemam s tym problem a budem vam hadat medzi dvoma kablami ktory hra. Ale nech su aspon dost kvalitativne alebo konstrukcne rozdiely lebo niekedy su fakt minimalne rozdiely. Ja viem ako dopadnem. Len potom na oplatku by ste mi mohli pomerat ako je mozne ze som urobil 100% a vy nevidite rozdiel po meraniach.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Ak ta to skutocne zaujima, na hifi.slovanet.sk/bb najdes od Pavla Macuru dost velke mnozstvo slepych testov, okrem ineho aj testy kablov. Staci si stiahnut prislusne subory (ukazky su zarovnane a kalibrovane na rovnaku hlasitost), pouzit ABX comparator vo Foobar2000 a mozes sem dat kludne vysledky. Len na to potom zaloz novu temu