poprosil by som poradiť nový router v nižšej cenovej kategórii, staručký 10-ročný D-Link DI-524 mi už odchádza, internet mám FiberNet od Orange.
Router šlapal bezchybne dlhé roky, ale v poslednej dobe spôsobuje časté lagy, výpadky a vysoké špičky v pingu.
Signál cez 2 steny bol výborný.
Router nemusí mať nejaké špičkové parametre, notebook sa využíva len na nenáročné veci, žiadne kvantá dát sa ani nesťahujú, ani neodosielajú.
Skôr dobrý signál cez dve steny a stabilita je to, čo ma zaujíma.
Skus pripadne archer C50 od tplinku. Ak by si tlacil na cenu tak zober vyssie spomenuty WR940N. Inak s tym adapterom je to loteria. Mam napr. NV Shield a robi to, sice je to pocut tak do 30cm, ale naserie to
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth. BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
a piskanie trafa na archeri pocut nebudes, 840lky piskaju, 940tky trafka piskaju a to bude tym, ze su univerzalne uz asi 10 rokov - 9V, 0.6A. Archery pouzivaju 12V 1A, takze maju vacsiu rezervu v napati.
Tie nové routery sú fakt jedna veľká katastrofa...
Všetko samé kompromisy, na jednom nie je to, na druhom ono, tam nefunguje jedna vec, tam poriadne druhá.
S mojim starým D-Link DI-524 som dlhé roky nemal jediný problém.
Keby som niekde vedel zohnať nepoužívaný kus, ihneď beriem.
Mas pravdu v tomto... je to o kompromisoch, ale...
Ked som prisiel ku zakaznikovi, ktory mal dl524ku a net mu nefungoval, tak som sa potesil, pretoze jedine, co bolo na tych routroch dobre, bola zivotnost. Posledny som videl asi pred rokom a odvtedy dufam, ze uz ziadny nestretnem ak ti staci jednoduchy a lacny router, tak ber TP-Link 840 a mas vyhrate. Nic sa na nich nekazi, signal maju fajn, na novych modeloch sa da nastavit automaticky restart, takze ani to ty nemusis riesit.