Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
Videl niekto alfistov?
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2008, 18:12
K chipovaniu motora môžem odporučiť chalanov z https://proficheck.sk, mňa tam stal chip 250e, v BA v profituningu i mmracing chceli okolo 400.-e. Mám 5 ročný Focus pre niektorých ( najmä čo s takým motorom nemajú žiadne skúsenosti ) so zatracovaným trojvalcom. Zatiaľ som na ňom urobil od nova 98000km bez problémov, a kedže už padla 5 ročná záruka tak som mu doprial. Sériový výkon 92kw, odmeraný na brzde pred chipom 98kw a 200nm, po chipe 103kw a 240nm. Originál soft vám dajú na USB kľúči.
akoze babrat sa s tym kvoli 5kw... dobre, aj moment narastol, ale aj tak
proste smiesny narast
proste smiesny narast
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
ale klesla spotreba:D ja napr z predoslych aut mam rad skodovku. ako mazda bola krasna ale neumerna cenovke
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Používateľ
Nikto nerátal že to bude mat v sérii 98kw a nie 92kw ako je písane v papieroch, ale práve ten krútiaci moment je teraz oveľa viac cítiť najme pri zrýchľovaní do kopca, nehnali sme to do maxima ale aby to bolo stále v bezpečných medziach pre ten motor . A myslím že 140koni z litrového motoru zas tak malo nieje.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ja nechapem, preco si ludia kupuju najvacsiu mrdku z ponuky a potom to cipuju Rozdiel medzi 1.0 a 1.5 u fordu je kolko? 1500E pri novom aute? Nepoviem, ked ponuka konci a nie je lepsia motorizacia ale cipovat mrzaka, ked je v ponuke 4valec... A pokial dobre pamatam tie fordacke motory sa prehrievali uz aj bez cipu ( minimalne 1.5)
Mne je najviac po chuti mazdicka s 2.0 132kW, bez turbitka. Presne takyto motor streda trieda potrebovala.
Mne je najviac po chuti mazdicka s 2.0 132kW, bez turbitka. Presne takyto motor streda trieda potrebovala.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Používateľ
Ked som kupoval nové auto bola to verzia po facelifte, tam dávali 1.0 benzín ktorý bol overený a novú 1,5, ktorá nahrádzala predošlú 1,6 benzín, rozdiel vo výkonoch bol 25 koni a cena v rovnakej výbave 3500e, preto som šiel do overeného motoru. Problém mali prvé focusy s týmto motorom medzi rokmi 2012 až 2014 kedy im praskala hadička chladiacej kvapaliny a následne dochádzalo k jej uniku, Vtedy pokiaľ si majiteľ vozidlo priebežne nekontroloval mohlo dojsť k prehriatiu motora. Uz aj sucasna verzia motora 1.5 benzín je trojvalec.
-
- Používateľ
Ale tu nejde o to ze by som sa chválil tým motorom alebo nan stazoval, len som chcel odporúčit firmu na chipovaniu za rozumnú cenu
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ano ta hadicka bola bonus, stalo sa to nedavno cloveku, ktoreho dobre poznam. Hlavne, ze ho vo forde na to neupozornili ... Tak pardon bola to 1.6 ecoboost 110kW, to bol podstatne starsi motor ( 2012? ). Pamatam si to lebo som chvilu vahal medzi starsim ST alebo novsou 1.6 s upravami.
BTW aklo ti to "cipli"? Reflash povodnej ECU alebo piggyback?
BTW aklo ti to "cipli"? Reflash povodnej ECU alebo piggyback?
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Používateľ
Stiahli soft riadiacej do pc a nahrali potom novy, žiadnym krabickam pridavajim výkon neverím, takto to mi pekne odladili na môj motor. Ak si myslel to
Peto diki pozriem ich ale su dost daleko - ideal v BA ale urcite im napisem - tabulkovo ponukaju "vykonnejsiu upravu" z toho mmka len odpisat na mail trva 2 tyzdne kks .. bud su tak busy alebo prdia na vec
No ved inak by som si ani ja nedal spravit ciperinko, len upravou softu RJ. Uvidime je to v stadiu rozmyslu, nechcem ho trapit ale ako ... co vam tu mam pisat ze z tej 1.2jky na GTIckovom turbe a mnohých upravach (uz to bol stage 3) ma typek 250HP? .. samozrejme tu sa bavime o dacom inom ale skutocne si nemyslim ze mierna uprava krivky v ramci zdraveho rozumu a dostupneho chladenia aparatu akokolvek spôsobi nejaku šarapatu..
Akoze moc tomu nechyba - fakt mi to staci, ten krutak trocha up by mi totalne postacoval.. uvidime zas by som odtial neraz vyliezol z totalne zdeformovanou krivkou kde budem mat v rozsahu 500RPM top vykon a krutak a mimo to to bude mrvte, preto zhanam skusenosti.
scream: Mna by napr priplatok za 1.4 stal 2000e v dobe nakupu, no oproti tej 1.2 mi to prislo byt totalne zbytocne priplacat. Chcel som but total bombu (1.8 ktora k dispo nebola vôbbec) alebo nejaky ten prijemny vykkonejsi stred (v dobe nakupu to bol 2hy najvykonnejsi motor v ponuke vôbec, potom bola uz len ta 1.4ka).
No ved inak by som si ani ja nedal spravit ciperinko, len upravou softu RJ. Uvidime je to v stadiu rozmyslu, nechcem ho trapit ale ako ... co vam tu mam pisat ze z tej 1.2jky na GTIckovom turbe a mnohých upravach (uz to bol stage 3) ma typek 250HP? .. samozrejme tu sa bavime o dacom inom ale skutocne si nemyslim ze mierna uprava krivky v ramci zdraveho rozumu a dostupneho chladenia aparatu akokolvek spôsobi nejaku šarapatu..
Akoze moc tomu nechyba - fakt mi to staci, ten krutak trocha up by mi totalne postacoval.. uvidime zas by som odtial neraz vyliezol z totalne zdeformovanou krivkou kde budem mat v rozsahu 500RPM top vykon a krutak a mimo to to bude mrvte, preto zhanam skusenosti.
scream: Mna by napr priplatok za 1.4 stal 2000e v dobe nakupu, no oproti tej 1.2 mi to prislo byt totalne zbytocne priplacat. Chcel som but total bombu (1.8 ktora k dispo nebola vôbbec) alebo nejaky ten prijemny vykkonejsi stred (v dobe nakupu to bol 2hy najvykonnejsi motor v ponuke vôbec, potom bola uz len ta 1.4ka).
-
- Používateľ
Broslo tak bydlisko ti svieti stále Topoľčany a Dolne Vestenice sú skoro za rohom preto som to sem hodil a ani z BA to nieje zas az tak ďaleko