Všeobecná diskusia
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Re: Všeobecná diskusia
ja som vzdy nastartoval aj s no name tenkymi kablami. Samozrejme nie 12valec ale so stvorvalcami problem nikdy nebol...a ze som sa ich napouzival
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Ono to bude fungovat so snurkami aj na V12 avsak bateria nesmie byt mrtva. Ty ju iba dobijes po zopar sekundach cez tie kable.
Je to kvoli BCM jednotke vy prechodove odpory . Rovnako sa tie auta maju aj nabijat
.
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Pri klasickych olovenych kyselinovych bateriach to bolo koly tomu ze unikajuce pary sa mozu vznietit pri pripajani kablov kedze to pri zapajani skoro stale iskry.
Preto konvencna metoda bola najpr zapojit plus poly a potom minus niekde na kostry aut.
V dnesnej dobe ma vela aut vyvedene kontakty koly tomu ze baterky su velakrat zakrytovane alebo tazsie pristupne, alebo uplne nepristupne bez demontaze viacerych dielov.
A kable zo supermarketov su skor taky hrackarsky artikel.
Skoro vsetky maju hlinikove jadro a aj velmi biedne klieste/svorky, ked niesu z plastu s malou kovovou kontaktonou plochou tak su z medeneho plechu o hrubke 0,5 mm taktiez s velmi biednou stycnou plochou.
Ked s tym niekto niekoho nakopne tak mal akurat stastie ze baterka nebola uplne vystavena, inac by s tym ani netukol, chybalo tam doslova iba tych zopar amperov.
Zakladne dobre kable maju minimalne 16mm2 medene jadro a svorky aspon na 200A a kvalitne krimpovany alebo letovany spoj.
Preto konvencna metoda bola najpr zapojit plus poly a potom minus niekde na kostry aut.
V dnesnej dobe ma vela aut vyvedene kontakty koly tomu ze baterky su velakrat zakrytovane alebo tazsie pristupne, alebo uplne nepristupne bez demontaze viacerych dielov.
A kable zo supermarketov su skor taky hrackarsky artikel.
Skoro vsetky maju hlinikove jadro a aj velmi biedne klieste/svorky, ked niesu z plastu s malou kovovou kontaktonou plochou tak su z medeneho plechu o hrubke 0,5 mm taktiez s velmi biednou stycnou plochou.
Ked s tym niekto niekoho nakopne tak mal akurat stastie ze baterka nebola uplne vystavena, inac by s tym ani netukol, chybalo tam doslova iba tych zopar amperov.
Zakladne dobre kable maju minimalne 16mm2 medene jadro a svorky aspon na 200A a kvalitne krimpovany alebo letovany spoj.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
by ma zaujimalo jak pripajas potom novu bateriu kvoli bcm jednotke ty prechodovy odpor
velmi jednoducho, svorkami, ale mne je jasne ze mas zase kramy a potrebujes zas len curakovat, nastuduj si dake samostudijne programy preco sa to ma nabijat a startovat mimo minus polu (poradim ti, current sensing), a mozno sa aj daco naucis, aj ked, pochybujem
.
cize baterku nemozem nabijat stylom ze ju vytiahnem z auta a nabijem doma?
co sa vtedy stane?
co sa vtedy stane?
-
- Pokročilý používateľ
aky to ma zmysel pri baterii, ktora nevie nastartovat auto?
neviem ale ty tu zvyknes kazdeho osocovat a vyvysovat sa
moja reakcia na teba je uz len primerana k tvojim prispevkom
sorry za ot
neviem ale ty tu zvyknes kazdeho osocovat a vyvysovat sa
moja reakcia na teba je uz len primerana k tvojim prispevkom
sorry za ot
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
tym myslis nejake to inteligentne dobijanie, ci jak to volaju? ze to dobija ked napr. brzdis motorom.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Pokročilý používateľ
System vyhodnocuje zivotnost baterie, dobijanie a pouziva rekuperaciu pri spomalovani. Ako sa tu niekedy niekto bil do prs ze na palive neusetris vypnutim spotrebicov (znizenim spotreby elektrickej energie) v aute atď tak toto ma zmensovat spotrebu a teda aj emisie inteligentnym dobijanim.
Problem je, ze to nefunguje velmi dobre a zivotnost baterie sa skor znizuje oproti typom bez inteligentneho dobijania. A samozrejme ziadne zazraky na spotrebe sa nedeju tak ako pri start-stop.
Problem je, ze to nefunguje velmi dobre a zivotnost baterie sa skor znizuje oproti typom bez inteligentneho dobijania. A samozrejme ziadne zazraky na spotrebe sa nedeju tak ako pri start-stop.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
insc na skode forum uz zopar ludi malo ani ne po 2r vybite baterky a prve priznaky su ze su nefunkcne asistenty
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
tiez som pocil o par pripadoch kedy menili baterku este v 2r zaruke
vsetko agresivnejsie jazdiaci vodici s EFB, po meste
vsetko agresivnejsie jazdiaci vodici s EFB, po meste