Fany je dobre si zregulovat, Ryzenom 3000 skace teplota jak besna. V HWinfo je to tusim senzor Tcrtl/Tdie. Nieje to chyba, ich reporting je tak spraveny. Dam nacitat web a teplota vyleti na 3 sekundy z 38 na 58 a potom zase spadne nazad. Ked to mas na nejakej automatike, alebo nezregulovane, tak ti na par sekund vyleti cpu fan na max. Staci zregulovat CPU fan, aby otacky dvihal od 60C vyssie. Toto vacsinou staci, aby ti to nehucalo pri kazdej banalite, ked len robis office pracu a internetujes. Chladic CPU tieto vykyvy teplot dorovnava a nic sa neprehrieva. U tvojho vodnika si takto zreguluj fany na radiatore.
Vodnik ma 3x fan, co som pozeral na webe tak idu z toho asi 3 separatne kable, alebo vyrobca dodava kablovu "roztrojku" aby si to vedel pichnut do jedneho konektora. Skus obist ten splitter a pumpu pichni do PUMP_FAN1 a fany z radiatora cez tu roztrojku do CPU_FAN1
Rozlozenie konektorov najdes v manuali k doske.
Tie 3x silent wings 3 mas zapojene v konektoroch SYS_FAN2, 3 a 4? Ak nie, daj ich tam.
Zalezi od softwaru, kazdy moze ukazovat inac, ci rpm, ci %.
V tej mojej utilitke od dosky, kde si robim krivky, vyzera ta tabulka po otestovani fanu takto. Takze vies na akych % vykonu su +- ake otacky