Router / extender - prepojenie sieti v 2 bytoch
- commodore64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Router / extender - prepojenie sieti v 2 bytoch
Caute!
Sorac za otravovanie, ale trapim sa tu (mozno zbytocne) s prepojenim 2 bytov a sieti v nich. Mam jeden 3-izbovy byt, kde zijeme s rodinkou a dokupil som 1-izbovy byt hned vedla, kde mam office, nakolko robim doma. V tom 1-izbaku s office je natiahnuty opticky internet od Teatro. V ramci office idem cez LAN a vsetko slape ako ma. Problem mam ale dostat ten internet do velkeho bytu.
Vo velkom byte mam miesto, kde som maval router doteraz - bol pri home entertainment centre s TV, HTPC atd. Docasne som to vyriesil pomocou powerline (ano, idem cez 2 obvody na poschodi) a ako-tak to funguje, ale nie je to stabilne. Musim to doriesit. Tu je maly planik, ako to asi vypada v reale:
Ta modra ciara su spolu oba byty. Router 2 je low-cost TP-LINK, ktory ma internet z powerline. Na tomto mieste potrebujem idealne nejaky router, aby som tie zariadenia napojil cez LAN kablom. Asi najidealnejsie by bolo rozvrtat 2 steny a natiahnut ethernet kabel. Do toho sa mi velmi nechce. Uplne idealne to spojit tak, ze Router2 by si zobral pomocou Wifi internet z Routra1 a routoval ho dalej po vacsom byte. Problem este je, ze Teatro mi zablokovalo pristup do Routra1, takze neviem si tam urobit potrebne nastavenia.
Co viem, dostupne su riesenia:
Router1 > ethernet > Router 2 povodny
Router1 > Wifi > Router 2 (zrejme router, ktory sa da nastavit ako repeater? Klient?) Mozno ideal riesit routerboard? Mikrotik?
Router1> Wifi > Wifiextender s LAN > ethernet > Router2 (riesenie asi za dvacku, ale spolahlivost bude bohvieaka)
Mozno takyto router a poriadne ho nakonfigurovat? https://www.alza.sk/mikrotik-rbd52g-5ha ... 305635.htm
Kazdopadne som trolo do toho a budem rad za akekolvek rady.
Sorac za otravovanie, ale trapim sa tu (mozno zbytocne) s prepojenim 2 bytov a sieti v nich. Mam jeden 3-izbovy byt, kde zijeme s rodinkou a dokupil som 1-izbovy byt hned vedla, kde mam office, nakolko robim doma. V tom 1-izbaku s office je natiahnuty opticky internet od Teatro. V ramci office idem cez LAN a vsetko slape ako ma. Problem mam ale dostat ten internet do velkeho bytu.
Vo velkom byte mam miesto, kde som maval router doteraz - bol pri home entertainment centre s TV, HTPC atd. Docasne som to vyriesil pomocou powerline (ano, idem cez 2 obvody na poschodi) a ako-tak to funguje, ale nie je to stabilne. Musim to doriesit. Tu je maly planik, ako to asi vypada v reale:
Ta modra ciara su spolu oba byty. Router 2 je low-cost TP-LINK, ktory ma internet z powerline. Na tomto mieste potrebujem idealne nejaky router, aby som tie zariadenia napojil cez LAN kablom. Asi najidealnejsie by bolo rozvrtat 2 steny a natiahnut ethernet kabel. Do toho sa mi velmi nechce. Uplne idealne to spojit tak, ze Router2 by si zobral pomocou Wifi internet z Routra1 a routoval ho dalej po vacsom byte. Problem este je, ze Teatro mi zablokovalo pristup do Routra1, takze neviem si tam urobit potrebne nastavenia.
Co viem, dostupne su riesenia:
Router1 > ethernet > Router 2 povodny
Router1 > Wifi > Router 2 (zrejme router, ktory sa da nastavit ako repeater? Klient?) Mozno ideal riesit routerboard? Mikrotik?
Router1> Wifi > Wifiextender s LAN > ethernet > Router2 (riesenie asi za dvacku, ale spolahlivost bude bohvieaka)
Mozno takyto router a poriadne ho nakonfigurovat? https://www.alza.sk/mikrotik-rbd52g-5ha ... 305635.htm
Kazdopadne som trolo do toho a budem rad za akekolvek rady.
Spoiler: ukázať
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
Re: Router / extender - prepojenie sieti v 2 bytoch
urcite by som prevrtal stenu a tahal kabel, riesit to dvomi routrami ako repeater alebo poverline je nestastne risenie
alebo mozno potiahnut cez stupacku? neviem ako tam mate WC v tych dvoch bytoch ci su nejako pri sebe a ci by sa dalo
alebo mozno potiahnut cez stupacku? neviem ako tam mate WC v tych dvoch bytoch ci su nejako pri sebe a ci by sa dalo
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
S káblom súhlas.
Ak sa ti to ale nechce vŕtať, alebo na to nemáš skill tak by som pozrel wifi mesh.
napr: https://www.agem.sk/sietove-produkty/be ... -173462826 (cena 60€ po registrácií)
Ak sa ti to ale nechce vŕtať, alebo na to nemáš skill tak by som pozrel wifi mesh.
napr: https://www.agem.sk/sietove-produkty/be ... -173462826 (cena 60€ po registrácií)
- commodore64
- Používateľ
Najlepsie to bude asi vrtanim, ale chcel som sa mu vyhnut. Zase sa vymordovat s nabytkom nemnohym, listami, prach, bordel - co uz Pri tom mediacentre musi byt ci uz switch alebo router, pretoze tam potrebujem 4 kable (TV, HTPC, Satelit, Receiver). Navyse - Router1 je zablokovany a neviem ho nastavovat, co sa mi nepaci v oblasti zabezpecenia siete, dalsich nastaveni. Router2 tam je, problem je ale so spolahlivostou toho premostenia pomocou Powerline. Router2 je low-cost sracka, ale funguje ako ma. Brzdi ho Powerline.
@xsi69 - nemyslis, ze by bol lepsi router? Skill mam > chut nemam
@xsi69 - nemyslis, ze by bol lepsi router? Skill mam > chut nemam
Toto neni o chces nechces, toto jednoducho musis a mal by si urcite vrtat. Konieckoncov, sam casom zistis ze za nieco vyhodis 100€ miesto hodinky laborovania. Ludia maju vacsie problemy urobit rozvody a ty si jednu stenu od moznosti natiahnut si stabilnu siet ale hladas riesenie na nieco co sa riesit nemusi, co je nonsens
.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Jednoznacne kabel ak chces stabilitu a zachovat si rychlost. Ani by som inym riesenim nerozmyslal.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
PC: Ryzen7 7800X3D, ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI, G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5,ASUS TUF RTX 4070, Kingston KC3000 2TB, Corsair RM850x, Jonsbo D41,Noctua NH-U12A Chromax Black, 7xNF-A12x25 black
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:GalaxyS21,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:GalaxyS21,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
To je inak z filmu Lovec trolov Ochrancovia chceli narafičiť smrť medveďa a týpek im miesto škandinávskeho medveďa doniesol chorvátskeho
Film je zadarmo aj na youtube a tá scénka (dvoj minútová) je tu. (tá Erazerová presne na 39:07)
https://youtu.be/43pG7rgPC_s?t=2227
Film je zadarmo aj na youtube a tá scénka (dvoj minútová) je tu. (tá Erazerová presne na 39:07)
https://youtu.be/43pG7rgPC_s?t=2227
.
- commodore64
- Používateľ
NO - su to 2 steny, ale ok. Len je tu potahana uz kvanta kablov roznych - dufam, ze nieco/niekoho neodpalim. Kupim rovno cat6a, ak by som sa casom rozmyslel na gigabitovu siet. Dufam, ze sa to zapaja klasicky.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Vrtaj v rohoch,tam ziadny silnoprudovy kabel nebude. Aj ked je to cez 2 steny, potiahni kabel. Ak planujes raz 10gb daj cat6a, ak nie kludne staci kvalitny cat5e kabel.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Este mozes ak mas spolocne rozvody koaxov a su nepouzivane tak ich prepojis a mas vystarane. Bohuzial potrebujes prevodnik na kazdej strane. Pohraj sa s cat5e a mas pokoj. Inak potom vlakno ... a zas prevodniky
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- commodore64
- Používateľ
No nic, idzem sebe volat 3 ciganoch a startujem vrtacku