to sa praveze nema ako stat. preto je to divne.paranoid.asian napísal: ↑Po 17. Feb, 2020, 10:09 cize ak som dal prilis vela pasty a pretieklo to pri zatahovani veze o kit, muselo sa to do socketu dostat uz s nasadenym a zamknutym cpu o socket.
co je dost facepalm.
MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Hej, je to divné, jedine možno pri výmene chladiča, ak bol CPU pricucnutý k pôvodnému, to sa na AM socketoch občas stáva, že sa s chladičom úplne alebo čiastočne vytiahne aj procák a potom pri čistení pasty nejak sa to tam vtlačilo... ťažko špekulovať, pokiaľ ty sám nemáš tušák ako sa to tam dostalo, tak my už vôbec. Každopádne na fotkách je tam vidieť rozmazanú pasu všade okolo socketu, aj priamo na kontaktných dierach /vpravo hore/. Pokúsiť sa to vypláchnuť je najrozumnejšie čo môžeš spraviť. Technický benzín IMO môže byť tiež, ale neskúšal som, tak radšej by som šiel na istotu s liehom.
Ak to nepomôže, tak možno ešte skúsiť otestovať CPU v inej doske, ak máš u koho, či naozaj nie je mŕtvy procák. Hlavne ale aby bol čistý, nech nezababreš dosku ešte niekomu inému.
Ak to nepomôže, tak možno ešte skúsiť otestovať CPU v inej doske, ak máš u koho, či naozaj nie je mŕtvy procák. Hlavne ale aby bol čistý, nech nezababreš dosku ešte niekomu inému.
Spoiler: ukázať
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
vycistenie tech.liehom nepomohlo.
idem to dnes odniest na reklamaciu.
je nieco na co sa treba spesl pripravit?
neviem ci chcem znova podstupovat tuto torturu, aka ina doska prichadza do uvahy pls (teda, ak to bude ozaj doska, ze ano)?
neviem ci chcem znova podstupovat tuto torturu, aka ina doska prichadza do uvahy pls (teda, ak to bude ozaj doska, ze ano)?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Nemáš u koho skúsiť CPU? Aby si zbytočne nevracal dosku ak je mŕtvy procák... len pre istotu. Ale furt mi nejde do hlavy ako sa dá výmenou chladiča zabiť doska alebo CPU. Namontoval si tú Noctuu korektne? Tam nemáš veľmi čo pokaziť, akurát či si použil správne dištančné stĺpiky pod tie plechové ramená... sivé sú AM4, biele sú AM2/3, čierne sú intel.paranoid.asian napísal: ↑St 19. Feb, 2020, 09:58 vycistenie tech.liehom nepomohlo.
- paranoid.asian
- Používateľ
mino
nemam to praveze kde vyskusat.
a pouzil som tie sive
tak povediac som dufal, ze to v alze budu moct prebehnut. zial, nie. nemaju tam od aprila uz taku ziadnu moznost.
co je dost fail, na taku firmu. mat tam funkcnu dosku pre kazdy jeden socket (alebo aspon tie komercne, nie je ich zasa tak vela), jeden zdroj na test nemoze byt nijak moc financne narocne. a mozno aj bolo.
ale tak mf, co uz.
akurat, ze nemali ani kit na cpu pre amd. cize som si odniesol cpu pekne v rukach dom (odmietol som to poslat v sacku) a zastavim sa tam asi este raz a poslem na "kontrolu" i cpu.
maju na to 30dni zo zakona, cize nech sa riesia obe veci naraz.
skoda, ak by som si bol isty ze cpu je ok, tak ani by som necakal a kupil novu dosku a msi by som rovno strelil z otocky, ked by sa vratila.
btw co znamena pri tejto doske, to ze ma cerveny a zlty dielik pre 3900x a 3950x https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =611478281 ?
nemam to praveze kde vyskusat.
a pouzil som tie sive
tak povediac som dufal, ze to v alze budu moct prebehnut. zial, nie. nemaju tam od aprila uz taku ziadnu moznost.
co je dost fail, na taku firmu. mat tam funkcnu dosku pre kazdy jeden socket (alebo aspon tie komercne, nie je ich zasa tak vela), jeden zdroj na test nemoze byt nijak moc financne narocne. a mozno aj bolo.
ale tak mf, co uz.
akurat, ze nemali ani kit na cpu pre amd. cize som si odniesol cpu pekne v rukach dom (odmietol som to poslat v sacku) a zastavim sa tam asi este raz a poslem na "kontrolu" i cpu.
maju na to 30dni zo zakona, cize nech sa riesia obe veci naraz.
skoda, ak by som si bol isty ze cpu je ok, tak ani by som necakal a kupil novu dosku a msi by som rovno strelil z otocky, ked by sa vratila.
btw co znamena pri tejto doske, to ze ma cerveny a zlty dielik pre 3900x a 3950x https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =611478281 ?
Naposledy upravil/-a paranoid.asian v St 19. Feb, 2020, 20:41, upravené celkom 1 krát.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Je to jednoduché, aby ten cooler mal nejaký prítlak, vždy musí tlačiť voči doske a tak sa vždy prehýba. S niektorým chladičom viac s iným menej.
Cín (pájka) nie je pružná a či chceš alebo nie tak sa niečo pri zmene toho pnutia kludne "utrhne" čo nebolo ideálne pripájkované.
Niekto môže dať cooler dolu 20x a nič sa nedeje a niekomu to rupne kludne na druhý krát.
Ja som kedysi vytiahol nejakú MB z PC pri upgrade a to prehnutie (vypuklina) MB pod CPU bolo snád aj 4mm a to som si vtedy čumel ako je možné že to vôbec ešte funguje.
Cín (pájka) nie je pružná a či chceš alebo nie tak sa niečo pri zmene toho pnutia kludne "utrhne" čo nebolo ideálne pripájkované.
Niekto môže dať cooler dolu 20x a nič sa nedeje a niekomu to rupne kludne na druhý krát.
Ja som kedysi vytiahol nejakú MB z PC pri upgrade a to prehnutie (vypuklina) MB pod CPU bolo snád aj 4mm a to som si vtedy čumel ako je možné že to vôbec ešte funguje.
- paranoid.asian
- Používateľ
nuz, dufam ze fakt len smola
lebo teraz neviem co spravit, ci si nechat tu msi, alebo kupit ten aorus.
lebo teraz neviem co spravit, ci si nechat tu msi, alebo kupit ten aorus.
Tak počkaj čo ti vlastne príde z reklamácie. Ak je problém v CPU tak meniť dosku by nič nevyriešilo.
- paranoid.asian
- Používateľ
- paranoid.asian
- Používateľ
v alze mi dnes povedali, ze ak mi u MSI dosku vymenia za novu v ramci reklamacie, tak oni budu ochotni mi ju vymenit za inu.
A bol si s tou MSI doskou nejako nespokojný? Či by si to menil len z princípu, že sa pokazila tak už chceš inú?
- paranoid.asian
- Používateľ
mno, tebe ide na 100%, ja mam problem (este neni iste ci cpu ci doska a co to vlastne sposobilo)
podla tohto https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =611478281 sheetu ma doska problem s oc 3900x, co som cital/pozeral recenzie, tak to nema uplne 100%-tne napajanie spravene. alebo som to len zle pochopil?
tie dve hviezdicky tam pri tejto doske znamenaju, ze pre oc, budem musiet viac potocit fanmi?
podla tohto https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =611478281 sheetu ma doska problem s oc 3900x, co som cital/pozeral recenzie, tak to nema uplne 100%-tne napajanie spravene. alebo som to len zle pochopil?
tie dve hviezdicky tam pri tejto doske znamenaju, ze pre oc, budem musiet viac potocit fanmi?
Máš to tam v legende. Pre 3900x je tam len jedna hviezdička, v legende máš uvedené že to znamená že je potrebný mierny ofuk VRM aby sa predišlo prípadnému prehrievaniu. Pre 3950x sú tam 2*, čo znamená že treba kvalitný ofuk VRM. Pre stock je úplne v pohode.