Tichá myš
Tichá myš
Zdravím.
Momentálne používam myšku A4tech Bloody V7 s ktorom som ja osobne spokojný aj pri hraní aj na bežné používanie. Avšak keďže mám doma manželku a malé dieťa tak je problém používať túto myš pretože ju počuť aj v druhej izbe a najme večer alebo v noci keď hrajem napr W3, BF1 a pod.
Nevedeli by ste poradiť nejakú myš(káblovú) ktorá je tichá, má min 2 na bloku tlačítka a ideál ak bude na pravú ruku. Cenu si predstavujem +-30€ ale ak je nieco zaujímavé viem sa hýbať aj vyššie, samozrejme že nie 70€
Momentálne používam myšku A4tech Bloody V7 s ktorom som ja osobne spokojný aj pri hraní aj na bežné používanie. Avšak keďže mám doma manželku a malé dieťa tak je problém používať túto myš pretože ju počuť aj v druhej izbe a najme večer alebo v noci keď hrajem napr W3, BF1 a pod.
Nevedeli by ste poradiť nejakú myš(káblovú) ktorá je tichá, má min 2 na bloku tlačítka a ideál ak bude na pravú ruku. Cenu si predstavujem +-30€ ale ak je nieco zaujímavé viem sa hýbať aj vyššie, samozrejme že nie 70€
Spoiler: ukázať
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: Tichá myš
Logitech má pár na ticho zameraných modelov a majú fajn recenzie v tomto smere /osobnú skúsenosť nemám/.
Napr. https://www.alza.sk/logitech-wireless-m ... 982138.htm
Ale zameranie je skôr kancelárska robota, takže je to všetko bezdrôtové, otázna je latencia a tiež sú to rozmerovo menšie myšky.
O iných vyslovene na ticho zameraných myšiach neviem.
Napr. https://www.alza.sk/logitech-wireless-m ... 982138.htm
Ale zameranie je skôr kancelárska robota, takže je to všetko bezdrôtové, otázna je latencia a tiež sú to rozmerovo menšie myšky.
O iných vyslovene na ticho zameraných myšiach neviem.
Túto myš má manželka na NB. Je naozaj tichučká a príjemná ale je to myš ku NB nie ku desktopu. Síce moja ruka nepatrí medzi lopaty tak predsa je na moju ruku veľmi maličká. A keďže si vždy ešte nájdem čas večer zahrať hry tak si ju neviem predstaviť ako myš na hranie. Ale ku NB na cesty, doma, do vlaku je parádna + dá sa napájať aj cez bluetooth v NB a tým si ušetriť jeden usb slot.
Ak by som zvýšil rozpočet tak nemá niekto skúsenosti napr s touto? https://www.alza.sk/logitech-mx518-d5639123.htm#recenze
Večer si asi skúsim pustiť nejaké video s recenziou a možno tam bude počuť klikanie
Ak by som zvýšil rozpočet tak nemá niekto skúsenosti napr s touto? https://www.alza.sk/logitech-mx518-d5639123.htm#recenze
Večer si asi skúsim pustiť nejaké video s recenziou a možno tam bude počuť klikanie
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Myslel som si.
Žadna regulérna gaming myška nebude tichá. Rozdiely určite sú, ale nebude to gamechanger, lebo gaming spínače sú jednoducho stavané na kvalitný rýchly a spoľahlivý klik a s tým je spojený ten klasický zvukový prejav. Ono je to hlavne o spínačoch a naprieč značkami a modelmi je drvivá väčšina použitých spínačov rovnakých, väčšinou Omron switche. IMO jedna vec čo môžeš spraviť je myšku otvoriť a vyplniť duté priestory nejakým "izolantom", vata a pod... aby si trochu utlmil rezonanciu z tých klikov, ale nakoľko to môže neviem. Plus treba dať bacha aby sa tá výplň nedostala kam netreba, priamo na aktívnu plochu spínačov, do kolieska a pod..
Žadna regulérna gaming myška nebude tichá. Rozdiely určite sú, ale nebude to gamechanger, lebo gaming spínače sú jednoducho stavané na kvalitný rýchly a spoľahlivý klik a s tým je spojený ten klasický zvukový prejav. Ono je to hlavne o spínačoch a naprieč značkami a modelmi je drvivá väčšina použitých spínačov rovnakých, väčšinou Omron switche. IMO jedna vec čo môžeš spraviť je myšku otvoriť a vyplniť duté priestory nejakým "izolantom", vata a pod... aby si trochu utlmil rezonanciu z tých klikov, ale nakoľko to môže neviem. Plus treba dať bacha aby sa tá výplň nedostala kam netreba, priamo na aktívnu plochu spínačov, do kolieska a pod..
toho som sa tak trocha obával. no nič, buď sa manželka zmiery s tým rámusom alebo radšej budem chodiť po obchodoch a skúšať či nejaká schopnejšia myš nie je tichšia.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29
V minulosti som mal výbornú tichú myš Nexus. Ale neviem ako sú na tom teraz, či si udržali kvalitu.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
ake spinace ma tvoja mys? ak by si mal 6x6x7 2pin tak mam ich zopar doma a su tiche (tie, co ma Logi v silent modeloch). Ja som musel menit spinac pod koleckom na G403, tak ak by si siel okolo ZV, 3 ti mozem kludne darovat
to asi budem musieť rozobrať myšku keď to budem chcieť zistiť na nete som to nenašiel.
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Zopar tyzdnov dozadu som rozoberal a cistil svoju cez 10 rokov staru Trust GM 4800.
Problem bol sporadicky dvojklik a blbnuce kolecko.
Rozobral som spinac, jemnym smirglom prebrusil kontakty, potom som kontakty natrel kontakt-sprejom a od vtedy je ten spinac podstatne tichsi ako druhy s ktorym som nic nerobil.
I ked si neisom isty ci to bolo prebrusenim alebo kontakt-sprejom, alebo tym ze som ten tenky pruzinovy pliesok daval dole a potom naspet.
Je mozne ze pri demontazi a montazi som ho trocha zdeformoval a tym sa zmenila intenzita kliku?
Ked si sikovny tak by mozno stalo za pokus to spravit aj na tvojej myske, za pokus to myslim stoji.
A u rodicov mam Nexus mysku, ta je ticha, klikanie je prakticky nepocutelne, ale netusim ci sa este predavaju a ci maju este kablove verzie, u rodicov je bezkablova.
Problem bol sporadicky dvojklik a blbnuce kolecko.
Rozobral som spinac, jemnym smirglom prebrusil kontakty, potom som kontakty natrel kontakt-sprejom a od vtedy je ten spinac podstatne tichsi ako druhy s ktorym som nic nerobil.
I ked si neisom isty ci to bolo prebrusenim alebo kontakt-sprejom, alebo tym ze som ten tenky pruzinovy pliesok daval dole a potom naspet.
Je mozne ze pri demontazi a montazi som ho trocha zdeformoval a tym sa zmenila intenzita kliku?
Ked si sikovny tak by mozno stalo za pokus to spravit aj na tvojej myske, za pokus to myslim stoji.
A u rodicov mam Nexus mysku, ta je ticha, klikanie je prakticky nepocutelne, ale netusim ci sa este predavaju a ci maju este kablove verzie, u rodicov je bezkablova.
tak skúsim sa s ňou pohrať, väčšinou sa mi podarí spojazdniť to čo rozoberiem takže aká taká zručnosť tu je snáď si ju nedototo
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Hej, je to na 99% tým. Tiež som už opravoval podobným spôsobom dvojklky na spínači, našponovaním toho pliešku. Môže to mať dopad na zvukový prejav, ale ťažko predvídať aký. Druhá vec je, že aj na pocit zo stlačenia sa trochu zmení. Niekedy k lepšiemu, niekedy k horšiemu.
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Ked mas rovnaku skusenost tak bude tym.
U mna je ten klick pocitovo rovnaky (tactile feedback), akurat ze tichsi.
U mna je ten klick pocitovo rovnaky (tactile feedback), akurat ze tichsi.