Aktívny subwoofer k študiovým monitorom.

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Reinok
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00

Aktívny subwoofer k študiovým monitorom.

Príspevok od používateľa Reinok »

Ahojte, kupoval som si k telke, na počúvanie Presonus Eris 4.5 , myslel som že to bez basov dám, ale skrátka mi to tam chýba. Hrajú od 70Hz, ale nepočúvam klasickú hudbu, takže mi to pri väčšine pesničiek vadí že to tam nieje.

Viete mi odporúčiť nejaký aktívny subwoofer, ktorý doplní chýbajúce pásmo 70Hz a menej ?

Potrebujem to mať ale zapojené nasledovne:

Zdroj TV optika - prevodník na cinch --->subwoofer--->monitory
Jedná sa mi o to aby subwoofer prepustil celú frekvenciu aj dalej, resp neutrpela reprodukcia na monitoroch. Tie sú od 70Hz vyššie.

Ideálne ak mi niekto poradí ako to najlepšie zapojiť. Nechcel by som do toho pridávať nejaký externý crossover, ale žiadne zložité receiverovanie.
Ja osobne sa moc nevyznám do tých cross-over a passthroug veci :laugh:
Pozeral som a našiel som Auna Linie-300 - najlacnejší, nedarí sa mi nájsť recky nejaké lepšie.
ostatné : Proel Eikon, EK10SW, Mackie CR8S ?

Je to na hobby počúvanie doma. Nechcem nonstop dunenie, len aby uderil keď bude treba :)
Nejaké hinty resp kam to pojde:
1izb byt, izba cca 30m2 ( štvorec), monitory sú vo výške cca 70cm, pri spodnej hrane TV, ktorá je na stene (55"). Nebude sa počúvať na vysoked hlasitosti, ide mi skôr o kvalitu prednesu, ako o hlasitosť.

Cena, ideálne niečo okolo 200-bez DPH , keď bude menej poteším sa, 300€ za KRK je síce fajn, ale to už mi príde zbytočný luxus.

Ďakujem za pomoc.
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
Používateľov profilový obrázok
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Re: Aktívny subwoofer k študiovým monitorom.

Príspevok od používateľa Andre »

radsej by som vymenil repro za mackie mr624
sub z drahsich by to bol mrs10, z lacnejsich skus ten cr8
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65

Návrat na "Nákupná poradňa"