Ahoj.
Brat zháňa mobil za cca 400€.Veľkosť cca 150mm(+ - 2mm),čistý android,slušná výdrž baterky aj nejaký lepší foťák.Páči sa mu Google Pixel 3a ,len nevie,či to bude najlepší mobil,za tú cenu.
Odomknúť bootloader a nahrať AOSP/LineageOS/Iná alternatívna ROM. Na Xiaomi to ide v pohode, len sa treba registrovať a čakať na odblokovanie.
Alebo zobrať priamo Android One telefón napr. Nokia 7.2, Motorola One Zoom (nie je Android One ale je prakticky čistý)...
Oneplus je ešte cesta... Ináč ten Xiaomi tiež nie je zlý, tiež som nad tým rozmýšľal, keď som kupoval phone, ale tam sa s tým ešte treba vyhrať. Unlock bootloader, nahrať ROM a dá sa aj "pretaktovať" display myslím na nejakých 81HZ. Záleží len od toho, či sa ti to bude chcieť alebo pôjdeš jednoduchšou cestou a kúpiš rovno phone s čistým androidom. Ja som nakoniec ulapil pred vianocami Oneplus 7T za 430€ a som spokojný.
MB Asus Rog Strix B450-E Gaming | CPU AMD Ryzen 5 5600 + be quiet! Dark Rock Pro 4 | RAM Kingston 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 HyperX Predator Series | VGA Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming 16GB GDDR6 | STORAGE Patrion Viper VPN100 1TB NVMe M.2. + Crucial MX500 1TB SATA M.2. | CASE Lian Li O11 Dynamic Mini + 2x be quiet! Silent Wings 3 140mm + 3x be quiet! Silent Wings 3 120mm + 3x be quiet! Shadow Wings 2 120mm | PSU Corsair SF750 | LCD ASUS TUF 27" QHD IPS 144Hz + AOC Q3279VWF 32" QHD MVA 75Hz | Mouse Logitech G703 Lightspeed | Mousepad Asus Rog Sheath | Keyboard Logitech G513 Carbon Linear | Soundcard Creative Sound Blaster X-Fi HD | Headset Kingston HyperX Cloud Core| Speakers Logitech Z623
Oneplus su už lopaty ale zasa radsej Oneplus ako pixel 3a. Teraz su za dobre ceny 7 pro alebo 7T. Alebo ma ešte napadlo kupit Xiaomi Mi8, je lacný dobrý a odomknut bootloader sa da ihned, nahras pixel experience romku (momemntalne ho aj používam) a za tu cenu nema kokurenciu