Mam problem nainstalovat XP asi problem S-ATA disketa ovladacov k doske nie je len cd.Linux-Mandrake 10.0 nainstalujem a funguje .Na XP nemozem nabotovat .Bios je 1007 tak ze zatial najnovsi .Za radu dakujem
Po nabutovani winXP z CD stlacis "F6" (sleduj dole na obrazovke RAID) neskor stlacis "S" ako specificky adapter a potom pyta disketu . Na nej potrebujes mat nahraty ovladac . Znej uz precita ze to je SATA raid ,len potvrdis enterom a postupujes Dalej obvyklym sposobom . Ak toto neurobis nasleduje "modra smrt "restart a si znova na zaciatku.
Tu je link odkial stiahnes ovladac: ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/driv ... a_v220.zip
Po rozbaleni si nahraj na disketu vsetky subory zo zlozky DRIVER DISK (v mojom pripade 4 zlozky velkost 661 Kb)
Sak ja neviem Ked mi novy Linux Mandrake alebo Fedora alebo Suse vsetko z Jadrom 2.6,5 az 2.6.8 funguje a tie jadra maju podporu S-ATA. Inak po restarte mi to da v lavom hornom rohu len ciarku a cierna obrazovka--Na XP !!
Mohlo by to byt naformatovanim disku. Linux nepouziva FAT32 ani NTFS. Ma svoj system ktory windows nevidi . Na formatovanie a delenie diskov je dobry soft "Partition Magic" . Pocas instalacie tohto softu ta vyzve na vytvorenie 2butovacich diskiet . Pomocou tych diskiet potom zformatujes disk na aky system chces.
Linux vie naformatovat na fat 32 . A potom Xp dam formatovat na NTFS a nie rychlo format ziadnu chybu to neda formatovanie XP prejde vporiadku aj kopirovanie z cd aj tie ovladace S-ATA si zoberie a po restarte znova cierna obrazovka
Na tej doske mi to da chybu disku ked to formatujem Acronis aj partition magic aj Fdiskom .Ak dam disk do druheho pc tak normalne naformatujem a nabotujem . Ma niekto dosku Asus A7V880 a pouziva ATA disk ?
Ta doska sa mi nezda. Nemas nieco v biose zle prepnute ? Skus dat v biose vsetko na LOAD OPTIMIZED DEFAULTS alebo dokonca SAFE DEFAULTS a skus to formatnut tak. Vyskusaj scandisk ci daco nenajde .
Daval som defalt uz parkrat a vsetko postarom Teraz som na tom PC Mam Nainstalovany Linux Mandrak 10.0 a ide to normalne aj ked Dam Fedoru aj Suse ale len z novym jadrom od 2.6.0 . Chcem len vediet ci tu dosku niekto ma a ci tam bezi Ata disk Nie S-Ata