problem z doskou AsusA7V880-EAYZ

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
sebo
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 28. Nov, 2004, 14:00

problem z doskou AsusA7V880-EAYZ

Príspevok od používateľa sebo »

Mam problem nainstalovat XP asi problem S-ATA disketa ovladacov k doske nie je len cd.Linux-Mandrake 10.0 nainstalujem a funguje .Na XP nemozem nabotovat .Bios je 1007 tak ze zatial najnovsi .Za radu dakujem
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

Po nabutovani winXP z CD stlacis "F6" (sleduj dole na obrazovke RAID) neskor stlacis "S" ako specificky adapter a potom pyta disketu . Na nej potrebujes mat nahraty ovladac . Znej uz precita ze to je SATA raid ,len potvrdis enterom a postupujes Dalej obvyklym sposobom . Ak toto neurobis nasleduje "modra smrt "restart a si znova na zaciatku.
Tu je link odkial stiahnes ovladac:
ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/driv ... a_v220.zip
Po rozbaleni si nahraj na disketu vsetky subory zo zlozky DRIVER DISK (v mojom pripade 4 zlozky velkost 661 Kb)
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
sebo
Nový používateľ
Nový používateľ

Dakujem stiahnem to ale ja mam disk Maxtor 80GB ATA nie S-ATA aj tak to tam musim nainstalovat ??
robour
VIP
VIP

Hore uvedeny postup je na SATA disk . Ak mas ATA disk tak je to bezpredmetne . Preco myslis ,ze je to problem SATA keD ho tam vobec nemas ?
sebo
Nový používateľ
Nový používateľ

Sak ja neviem Ked mi novy Linux Mandrake alebo Fedora alebo Suse vsetko z Jadrom 2.6,5 az 2.6.8 funguje a tie jadra maju podporu S-ATA. Inak po restarte mi to da v lavom hornom rohu len ciarku a cierna obrazovka--Na XP !!
robour
VIP
VIP

Mohlo by to byt naformatovanim disku. Linux nepouziva FAT32 ani NTFS. Ma svoj system ktory windows nevidi . Na formatovanie a delenie diskov je dobry soft "Partition Magic" . Pocas instalacie tohto softu ta vyzve na vytvorenie 2butovacich diskiet . Pomocou tych diskiet potom zformatujes disk na aky system chces.
sebo
Nový používateľ
Nový používateľ

Linux vie naformatovat na fat 32 . A potom Xp dam formatovat na NTFS a nie rychlo format ziadnu chybu to neda formatovanie XP prejde vporiadku aj kopirovanie z cd aj tie ovladace S-ATA si zoberie a po restarte znova cierna obrazovka
sebo
Nový používateľ
Nový používateľ

Idem to naformatovat z druheho PC .Ak to nepvojde tak tam znova dam Linux a napisem Inak pouzivam na Formatovanie Acronis
siki
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa siki »

na formatovanie pouzivaj partition magic, je to super program
Sempron64 2800+|MSI K8n Neo 3|Giga-byte Radeon 9000pro @320/300|Seagate 30GB|WD 120GB SATA|CD-RW Lite-On|DVD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|
sebo
Nový používateľ
Nový používateľ

Na tej doske mi to da chybu disku ked to formatujem Acronis aj partition magic aj Fdiskom .Ak dam disk do druheho pc tak normalne naformatujem a nabotujem . Ma niekto dosku Asus A7V880 a pouziva ATA disk ?
robour
VIP
VIP

Ta doska sa mi nezda. Nemas nieco v biose zle prepnute ? Skus dat v biose vsetko na LOAD OPTIMIZED DEFAULTS alebo dokonca SAFE DEFAULTS a skus to formatnut tak. Vyskusaj scandisk ci daco nenajde .
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
sebo
Nový používateľ
Nový používateľ

Daval som defalt uz parkrat a vsetko postarom Teraz som na tom PC Mam Nainstalovany Linux Mandrak 10.0 a ide to normalne aj ked Dam Fedoru aj Suse ale len z novym jadrom od 2.6.0 . Chcem len vediet ci tu dosku niekto ma a ci tam bezi Ata disk Nie S-Ata
robour
VIP
VIP

sebo
Nový používateľ
Nový používateľ

asusA7V880

robour dik za ten odkaz tusim nie je takej dosky ako tato ze je tak kratku dobu co je natrhu a tolko problemov dufam ze mi tam niekto pomoze.
Brblosko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Brblosko »

Kamosovi som robil komp s touto doskou s IBM/HITACHI 80GB PATA a bez problemov...ta doska asi bude na dve veci...do kosa alebo na reklamaciu :-)

Návrat na "Základné dosky"