Ultrabook + egpu
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Re: Ultrabook + egpu
"do utoku typicka slovenska reakcia"
peacefully emerges opinion
peacefully emerges opinion
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
ohladom boxov je tiez dobre pozerat na to ake ma porty, teda aby ti rovno nahradil aj USB-C hub do buducna pripadne a nech to zvladne viac ako 60W PD napajanie, aj ked Yoga najskor bude len 45W no LinusTech ma o tom video a celkom trefne poznamky .. u nas asi jedine schopne aj s ohladom na hlucnost je Razer Core X
Spoiler: ukázať
- PROMETHEUS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
vdaka za rady. yogu uz mam doma a celkom fajn laptop za tu cenu, malicky a lahky presne ako som chcel. egpu som uz viac menej rozhodnuty pre aorus gaming box lebo vsetky ostatne su prilis velke a neprenosne, len nikde ho neviem najst kupit novy iba pouzivany, ale tak to este pocka aj tak si to kupim az na narodeniny co mam o mesiac a dovtedy sa mozno nieco najde.
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5900X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3733MHz 16-18-18-35 GPU: Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN850 1TB, SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: EK Quantum Velocity D-RGB Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
len bacha na to, ze Aorus ma Flex ATX zdroj, cize smiesny maly ventilator a teda moze to hucat aj ked by ho vymenil za nieco lepsie
- PROMETHEUS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
nie nekupil som si to lebo som chcel aorus gaming box a nikde sa nedal kupit a velku krabicu som nechcel, tak nakoniec som si zaplatil geforce now a zistil som ze to mi uplne staci, hry na tom idu fajne pokial je dobry internet a nic neseka a ani lag nieje az taky hrozny da sa uplne v pohode hrat, tak ani ziaden box uz nejdem kupovat toto mi uplne staci.
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5900X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3733MHz 16-18-18-35 GPU: Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN850 1TB, SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: EK Quantum Velocity D-RGB Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
Ja sa priživím na tejto téme. Brat by chcel kúpiť nejaký ultrabook. Povedal som mu nech zoberie už niečo s Thunderbolt a x4 PCIe, aby tam mohol pripojiť eGPU. Viete dať nejaké konkrétne, čo najlacnejšie? Viem, že sú teraz nové AMD mobilné CPU, ale tým sa nezaoberajme.
Na ultrabooky si pocka, nakolko treba az novy comet lake, zacne sa to predstavovat teraz v aprili (EliteBook G7/ ZBook U G7), H/S platforma az v lete. Opat klasika UPI link. Ak teda nechce riesit whiskey lake no
.
Niečo s Comet Lake sa už predáva, to nie je vyhovujúce?
To neni o CPU iba , celkovo G7 bude hodne hodne ina , myslim ze kazdy bude spoko (okrem majitelov Dellov/Lenovo samozrejme ), skoda ze este nemame nic ine nez Turingy . Viac povedat nemozem bohuzial
Ucka su vonku, caka sa na Ska a Hcka , kazdopadne treba si zadefinovat co chces od ultrabooku, lebo v takom XPS ti eGPU bude na dve veci kedze to bude throttlovat neustale (a nie, throttlestop uz nejde). Plus veci na predoslej strane. Take zdrave minimum je elitebook 700/800 serie (nie 1000).
.
Jemu by stačil nejaký mid-level CPU, 16 GB pamäte, SSD je samozrejmosť a VGA iba integrovaná a pripájal by tam teda ten eGPU box. Ja sa v tom neorientujem, neviem na čo tam treba dať pozor.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
vsak midlevel cpu je nejake i5, a ten TBT linky ma, viac do ultrabooku aj tak netreba kvolu chladeniu.
na G7 som zvedavy, uz vidim ako idem ukecat dalsieho noveho kolegu aby zobral moj notas a ja si zozeniem novy. akurat ma tie doplatky zruinuju
na G7 som zvedavy, uz vidim ako idem ukecat dalsieho noveho kolegu aby zobral moj notas a ja si zozeniem novy. akurat ma tie doplatky zruinuju