TV 55-65" na prehrávanie mkv z USB do 700€
Re: TV 55-65" na prehrávanie mkv z USB do 700€
ujo Andydúla - ten hisense vie v pohode rozchodit 2.5" hdd (co nepotrebuje externe napajanie)?
A z akej dialky pozeras? Podla grafu 4k na 65" by trebalo z 1.2m <> 2.4m.. ale 165cm pozerat z metra.. neviem
A z akej dialky pozeras? Podla grafu 4k na 65" by trebalo z 1.2m <> 2.4m.. ale 165cm pozerat z metra.. neviem
MSI PRO B650M-P | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz | Endorfy Fera 5 | Montech AIR 1000 SILENT Black | Apacer AS2280Q4U 1 TB | ASUS TUF GAMING 750B
Btw na LG si nepozeral? Checkol som Dtest co testovali telky koncom 2019 a taky LG 55SM8600P dostal ovela lepsiu znamku /73%/ ako Hisense H55U8B /59%/ (ten hisense netestovali v 65" verzii, preto porovnavam 55") a dokonca je aj lacnejsi.. tu je aj porovnanie specifikacii. Samozrejme boli aj ovela lepsie telky, ale uz nad 1000eur..
MSI PRO B650M-P | AMD Ryzen 5 7600 | Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz | Endorfy Fera 5 | Montech AIR 1000 SILENT Black | Apacer AS2280Q4U 1 TB | ASUS TUF GAMING 750B
Dtest môže testovať tak potraviny. Tie testy na elektroniku čo tam su, su uplne mimo realitu. Su to bludy na objednavku.
Velke testy (televizorov, mobilov atd) asi nerobia oni, skor nejake partnerske casopisy (z eu/sveta) a oni len asi platia za clenstvo.. Ale odkial mas info, ze su to bludy na objednavku.. (nehovorim, ze nie.. kludne mozu byt.. aj s ADACom boli problemy minule)
Su to bludy preto, lebo keď si to porovnaš s inymi recenziami, tak tie vysledky su diametralne odlišne. Keď maš v 10 recenziach, z rôznych krajin, navzajom na sebe nezavislych (kde tie TV meraju aj sondou, takže maš tam objektivny faktor) zhodu, že nejaky konkretny TV je veľmi dobry, a jedine v dteste skonči na chvost(resp. vice versa), tak tam zakonite niečo smrdi. A to sa nestalo raz, dvakrat, ani 3x, deje sa to permanentne.
Alebo sa tam stava napr. take, že porovnavaju TV rôznych kategorii (aj cenovych aj kvalitativnych) a nezriedka sa stava, že tie lacne maju hodnoteny obraz podstatne lepšie ako 3x drahši TV. Čo je už z principu nezmysel.
Veľakrat tam vyhravaju, resp. umiestňuju sa na špici TV od LG (čim netvrdim, že nejaky LG nemôže v konkretnom teste patriť k lepšim), lenže to sa stava aj v takych testoch keď je ten LG lowend a konkurencia tam ma nejake vrcholne modely.
Alebo keď sa ešte predavali plazmy, tak tie najdrahšie modely boli všade (takmer bez vynimky) obrazovo hodnotene ako referenčne, len v dteste ich poražali lacne LCD. Čo je tiež ľahko dokazateľny nezmysel.
Takisto tam nie je jasne na akych nastaveniach to testuju, či to kalibruju, za akych podmienok atd. atd. Tych podozrivych veci je tam veľa. A to sa tyka elektroniky obecne, nielen TV.
Minule napr. davali v TV test sluchadiel. Dali to testovať nejakym ďeťom, pričom každy jeden to počuval na svojom telefone! A stavalo sa aj take, že si to tie deti davali na uši naopak (ľavu mušľu na prave ucho). Potom sa tam na prvych 3 miestach umiestnili sluchadla jedneho vyrobcu a to aj uplne lacny model, pričom tam boli aj veľmi drahe a naozaj kvalitne sluchadla. Tak toto sa fakt neda brať važne.
Dtest už nejake tie sudne spory prehral. A nevedie sa ich proti nim malo.
Toto naozaj nie je relevantny zdroj takychto informacii.
Napr. aj tie spominane modely, U8B a SM8600, tam už obrazovo automaticky "devalvuje" ten LG to že ma IPS panel, čo je u televizoru vždy väčši kompromis. Ano, môže mať lepšie hodnoteny dizajn, OS, ľahkosť ovladania, vybavu..., ale obraz sotva.
Alebo sa tam stava napr. take, že porovnavaju TV rôznych kategorii (aj cenovych aj kvalitativnych) a nezriedka sa stava, že tie lacne maju hodnoteny obraz podstatne lepšie ako 3x drahši TV. Čo je už z principu nezmysel.
Veľakrat tam vyhravaju, resp. umiestňuju sa na špici TV od LG (čim netvrdim, že nejaky LG nemôže v konkretnom teste patriť k lepšim), lenže to sa stava aj v takych testoch keď je ten LG lowend a konkurencia tam ma nejake vrcholne modely.
Alebo keď sa ešte predavali plazmy, tak tie najdrahšie modely boli všade (takmer bez vynimky) obrazovo hodnotene ako referenčne, len v dteste ich poražali lacne LCD. Čo je tiež ľahko dokazateľny nezmysel.
Takisto tam nie je jasne na akych nastaveniach to testuju, či to kalibruju, za akych podmienok atd. atd. Tych podozrivych veci je tam veľa. A to sa tyka elektroniky obecne, nielen TV.
Minule napr. davali v TV test sluchadiel. Dali to testovať nejakym ďeťom, pričom každy jeden to počuval na svojom telefone! A stavalo sa aj take, že si to tie deti davali na uši naopak (ľavu mušľu na prave ucho). Potom sa tam na prvych 3 miestach umiestnili sluchadla jedneho vyrobcu a to aj uplne lacny model, pričom tam boli aj veľmi drahe a naozaj kvalitne sluchadla. Tak toto sa fakt neda brať važne.
Dtest už nejake tie sudne spory prehral. A nevedie sa ich proti nim malo.
Toto naozaj nie je relevantny zdroj takychto informacii.
Napr. aj tie spominane modely, U8B a SM8600, tam už obrazovo automaticky "devalvuje" ten LG to že ma IPS panel, čo je u televizoru vždy väčši kompromis. Ano, môže mať lepšie hodnoteny dizajn, OS, ľahkosť ovladania, vybavu..., ale obraz sotva.
V telke davali dtest test? (davnejsie robili nejake testy spolu s 'A DOST!', ale asi to bolo vsetko.. sice telku velmi nepozeram )
Ak spravne pozeram, tak H55O8B je OLED a H55U8B je ULED (co ani vlastne neviem co je, asi nejaky marketingovy nazov od Hisense). Tu sa pise, ze obe (LG aj Hisense) su Edge LED, LG-IPS / Hisense-VA a vo features, ze obe maju local dimming (takze som jelen z toho..).
Btw v dTeste na obraz dostal H55O8B 70%, H55U8B 62% a SM8600P 65%. Skore pre Hisense skor isiel dole pre zvuk, obsluhu, multimedialny prehravac a smart funkcie..
Podiel skupín skúšok na celkovom hodnotení:
obraz: 45 %
zvuk: 25 %
obsluha: 10 %
smart TV: 10 %
tunery a pripojenie: 5 %
spotreba el. energie: 5 %
Ak spravne pozeram, tak H55O8B je OLED a H55U8B je ULED (co ani vlastne neviem co je, asi nejaky marketingovy nazov od Hisense). Tu sa pise, ze obe (LG aj Hisense) su Edge LED, LG-IPS / Hisense-VA a vo features, ze obe maju local dimming (takze som jelen z toho..).
Btw v dTeste na obraz dostal H55O8B 70%, H55U8B 62% a SM8600P 65%. Skore pre Hisense skor isiel dole pre zvuk, obsluhu, multimedialny prehravac a smart funkcie..
Podiel skupín skúšok na celkovom hodnotení:
obraz: 45 %
zvuk: 25 %
obsluha: 10 %
smart TV: 10 %
tunery a pripojenie: 5 %
spotreba el. energie: 5 %
Dtest v davaju na RTVS aj CT už dlhe roky. Testmagazin resp. Černe ovce, či tak nejak sa to vola.
Oled za obraz 70% a lacne LCD s IPS 65% je naozaj usmevne.
Uled je len marketingovy nazov. je to klasicke LCD s LED podsvitom, len namiesto bežnych led su tam fosforove diody. Podobnu technologiu ma Sony (Triluminos) a par ďalšich.
Oled za obraz 70% a lacne LCD s IPS 65% je naozaj usmevne.
Uled je len marketingovy nazov. je to klasicke LCD s LED podsvitom, len namiesto bežnych led su tam fosforove diody. Podobnu technologiu ma Sony (Triluminos) a par ďalšich.
Nice, o tom testmagazine som ani nevedel
Ako testujeme
------------
Spat k telkam. Ako pozeram najlacnejsia 55" OLED telka je LG za 999eur.. da sa ocakavat nejaky pokles cien v kratkodobom horizonte? Alebo si radsej zobrat taky H55U8B za 700 (alebo SM8600P za 650)?
Dnes som odmeral vzdialenost telky od gaucu a je to okolo 2.4m. Co som pozeral tabulku pre 65" by to aj bolo idealne (na 4K obsah), ale co som sa pytal znamych, tak kazdy hovori, ze to je obrovska uhlopriecka na taku malu vzdialenost. Mozno by to bolo OK, keby clovek si na tom pozrie jeden serial alebo film, ale na dlhsie nie.. co ty na to?
Ako testujeme
Asi to bude skor subjektivne testovanie.. btw vyzera tak, ze ty takisto citas ich testy?Obraz
Skupina expertov hodnotí kvalitu obrazu z rôznych zdrojov pri sledovaní vybraných scén (filmových, štúdiových aj vonkajších záberov). Zvlášť sa hodnotí obraz v štandardnom a vysokom rozlíšení z digitálnych tunerov DVB-T/C. Satelitný obraz DVB-S sa hodnotí spoločne pre štandardné aj vysoké rozlíšenie. Ďalej sa posudzuje obraz zo signálu vo vysokom rozlíšení z HDMI zdroja a pri vybraných televízoroch aj signál v Ultra HD (prípadne vrátane HDR funkcie).
Vizuálne skúšky sa robia pri optimálnom nastavení obrazu: východiskovým bodom tohto nastavenia je optimálny jas a kontrast zistený pri laboratórnych meraniach, cieľom je dosiahnutie čo najprirodzenejšej reprodukcie farieb. Osvetlenie miestnosti je konštantné a zodpovedá bežnému svetlu v obývačke.
Hodnotené sú pozorovacie uhly (meranie poklesu kontrastu a veľkosť farebnej odchýlky v závislosti od uhla pohľadu) a vlastnosti obrazovky pri zdrojoch jasného svetla.
Známka udelená za plynulosť rýchlych scén zodpovedá optimálnemu nastaveniu funkcie na zlepšenie plynulosti (ak je prítomná), teda takému, ktoré vedie k najlepšiemu pomeru medzi plynulosťou a prítomnosťou obrazových chýb (digitálnych artefaktov).
Rovnomernosť podsvietenia sa posudzuje meraním uniformity svietivosti čierneho a bieleho obrazu a zistením rozdielu medzi najsvetlejšími a najtmavšími oblasťami obrazovky.
Na to mas nejaky priklad?Su to bludy preto, lebo keď si to porovnaš s inymi recenziami, tak tie vysledky su diametralne odlišne. Keď maš v 10 recenziach, z rôznych krajin, navzajom na sebe nezavislych (kde tie TV meraju aj sondou, takže maš tam objektivny faktor) zhodu, že nejaky konkretny TV je veľmi dobry, a jedine v dteste skonči na chvost(resp. vice versa), tak tam zakonite niečo smrdi. A to sa nestalo raz, dvakrat, ani 3x, deje sa to permanentne.
------------
Spat k telkam. Ako pozeram najlacnejsia 55" OLED telka je LG za 999eur.. da sa ocakavat nejaky pokles cien v kratkodobom horizonte? Alebo si radsej zobrat taky H55U8B za 700 (alebo SM8600P za 650)?
Dnes som odmeral vzdialenost telky od gaucu a je to okolo 2.4m. Co som pozeral tabulku pre 65" by to aj bolo idealne (na 4K obsah), ale co som sa pytal znamych, tak kazdy hovori, ze to je obrovska uhlopriecka na taku malu vzdialenost. Mozno by to bolo OK, keby clovek si na tom pozrie jeden serial alebo film, ale na dlhsie nie.. co ty na to?
Nie, ja necitam tie testy. Len sa obcas na to mrknem ked sa na nich niekto odvola.
Tu ich metodiku "testovania" som samozrejme cital. Preto je jasne ze to nema vypovednu hodnotu.
Relevantne testy su napr. na avforum.com, flatpanelshd.com, hdtelevizija.com, rtings.com, hdtvpolska.com, lesnumeriques.com, hdtvtest.co.uk... Kde mas vsade vystupy so sondy a porovnania skalibrovaneho obrazu.
Takisto je fajn avmania, kde sice nekalibruju, ale meraju vzdy na film mode.
Teraz na jar je doba prichodu novych modelov na trh (tie su vsak prve mesiace vzdy drahe a neoplati sa ich kupovat). Takze tie aktualne uz velmi nezlacneju. Maximalne tak ked to vymaknes vo vypredajoch. Tak to byva obvykle kazdy rok. Len teraz je specificka situacia kvoli tej hysterii, tak to nemusi nutne platit aj tento rok. Tazko to odhadovat. Ale myslim si ze uz to velmi dole nepojde. Skor sa to vypreda akoby to malo nejako zasadne zlacniet.
65" na 2,4m rozhodne nie je vela. Pri nejakom SD obsahu to samozrejme nebude ideal, ale pri vsetkom lepsom uplne ok.
Z tych lacnych, lepsich je dobry bud ten Hisense U8B, alebo Samsung RU8002. Televizory s IPS by som radsej neriesil, do TV ten panel proste nepatri. To je ideal pre mobily, tablety, monitory, kde tie nedostatky technologie nie su obmedzujuce.
Tu ich metodiku "testovania" som samozrejme cital. Preto je jasne ze to nema vypovednu hodnotu.
Relevantne testy su napr. na avforum.com, flatpanelshd.com, hdtelevizija.com, rtings.com, hdtvpolska.com, lesnumeriques.com, hdtvtest.co.uk... Kde mas vsade vystupy so sondy a porovnania skalibrovaneho obrazu.
Takisto je fajn avmania, kde sice nekalibruju, ale meraju vzdy na film mode.
Teraz na jar je doba prichodu novych modelov na trh (tie su vsak prve mesiace vzdy drahe a neoplati sa ich kupovat). Takze tie aktualne uz velmi nezlacneju. Maximalne tak ked to vymaknes vo vypredajoch. Tak to byva obvykle kazdy rok. Len teraz je specificka situacia kvoli tej hysterii, tak to nemusi nutne platit aj tento rok. Tazko to odhadovat. Ale myslim si ze uz to velmi dole nepojde. Skor sa to vypreda akoby to malo nejako zasadne zlacniet.
65" na 2,4m rozhodne nie je vela. Pri nejakom SD obsahu to samozrejme nebude ideal, ale pri vsetkom lepsom uplne ok.
Z tych lacnych, lepsich je dobry bud ten Hisense U8B, alebo Samsung RU8002. Televizory s IPS by som radsej neriesil, do TV ten panel proste nepatri. To je ideal pre mobily, tablety, monitory, kde tie nedostatky technologie nie su obmedzujuce.
Vraj to UE55RU8002 ma 120hz len do 1080p /AMD FreeSync technology (1080p @ 48 Hz - 120 Hz; 4K @ 48 Hz - 60 Hz)/
Cisto teoreticky nemoze byt, ze pre laika bude niektora IPS televizia lepsia ako VA? Lebo to je OK, ze na velkych testovacich strankach davaju telky na rozne sondy, ale to automaticky nemusi znamenat, ze budu dobre aj pre obycajneho smrtelnika
Btw preto som sa pytal na konkretny model (ak pamatas), aby som im vedel do dtestu napisat, ze preco podla kazdeho je dana telka super len oni davaju zle hodnotenie (alebo opacne). Vela krat sa riadim ich hodnoteniami (odstavovac sme kupili podla nich atd)..
Mozno niekoho bude zaujimat, prave pribudli 2 xiaomi testy (skore 48% a 50%).
Cisto teoreticky nemoze byt, ze pre laika bude niektora IPS televizia lepsia ako VA? Lebo to je OK, ze na velkych testovacich strankach davaju telky na rozne sondy, ale to automaticky nemusi znamenat, ze budu dobre aj pre obycajneho smrtelnika
Btw preto som sa pytal na konkretny model (ak pamatas), aby som im vedel do dtestu napisat, ze preco podla kazdeho je dana telka super len oni davaju zle hodnotenie (alebo opacne). Vela krat sa riadim ich hodnoteniami (odstavovac sme kupili podla nich atd)..
Mozno niekoho bude zaujimat, prave pribudli 2 xiaomi testy (skore 48% a 50%).
S tymi herzami miešaš jablka s hruškami.
Drahy IPS vs lacny VA, tam samozrejme môže IPS byť lepši. Aj keď proste v niektorych parametroch nie, to je dane limitmi technologie. V rovnakej kategorii ale sotva.
Ak vychadza nejaky TV po merani sondou ako veľmi dobry, nie je šanca žeby nebol dobry pre oko.
V tych testoch na dteste sa nehrabem, takže neviem konkretne, ale tak môžeš si to porovnať aj sam. Ale napr. v časoch plazmy tam dopadol biedne model VT60 od Panasonicu. Všade inde to bola obrazova referencia.
Drahy IPS vs lacny VA, tam samozrejme môže IPS byť lepši. Aj keď proste v niektorych parametroch nie, to je dane limitmi technologie. V rovnakej kategorii ale sotva.
Ak vychadza nejaky TV po merani sondou ako veľmi dobry, nie je šanca žeby nebol dobry pre oko.
V tych testoch na dteste sa nehrabem, takže neviem konkretne, ale tak môžeš si to porovnať aj sam. Ale napr. v časoch plazmy tam dopadol biedne model VT60 od Panasonicu. Všade inde to bola obrazova referencia.
Jaj cele zle, skusal som niektore modely porovnat napriklad na rtings/hdtvtest , a bud na jednej stranke nemaju test, alebo skor v US (?) ma ine oznacenie atd atd Napr. na rtings.com je najlepsi budget 65" Hisense 65H9F co sa ani nepredava u nas.
Btw najlepsi 65" overall je LG OLED65B9PUA na rtings, co je 2. na dtest, 1. je LG OLED65C9 (rozdiel je len medzi picture processor).
Btw najlepsi 65" overall je LG OLED65B9PUA na rtings, co je 2. na dtest, 1. je LG OLED65C9 (rozdiel je len medzi picture processor).
Rtings su Kanaďania, a konkretne napr. Hisense tam ma niektore modely ine ako u nas.
B9 a C9 okom ťažko rozlišiš. Ano, je tam rozdiel v obrazovom procesore, ale skôr len na papieri ako realne.
B9 a C9 okom ťažko rozlišiš. Ano, je tam rozdiel v obrazovom procesore, ale skôr len na papieri ako realne.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Hisense vie rozchodiť 2,5" HDD bez externého napájania, ale nie vždy
Niekoľkokrát sa mi stalo, že som tam zapojil 4TB Seagate a nenačítalo mi niektoré filmy, ktoré som pred tým pozeral.
Už sa mi to stalo aj pri 1TB diskoch občas.
Predpokladám, že USB porty majú málo šťavy (0,5A).
Ja pozerám z diaľky 3,5 metra.
Tie porovnania špecifikácii sú síce pekné, ale nič sa z nich nedozvieš, okrem toho, že Hisense má naviac HDR10+ a 16 zónový (zbytočný) local dimming a že Hisense má VA panel a LG IPS.
No a kupovať telku s IPS má aký zmysel?
To môže len niekto, kto nemá rád čiernu farbu, zato miluje sivú.
Hisense U8B som si vybral na základe profesionálnych testov a odporúčaní tu (hlavne Dunar) a som maximálne spokojný.
Niekoľkokrát sa mi stalo, že som tam zapojil 4TB Seagate a nenačítalo mi niektoré filmy, ktoré som pred tým pozeral.
Už sa mi to stalo aj pri 1TB diskoch občas.
Predpokladám, že USB porty majú málo šťavy (0,5A).
Ja pozerám z diaľky 3,5 metra.
Tie porovnania špecifikácii sú síce pekné, ale nič sa z nich nedozvieš, okrem toho, že Hisense má naviac HDR10+ a 16 zónový (zbytočný) local dimming a že Hisense má VA panel a LG IPS.
No a kupovať telku s IPS má aký zmysel?
To môže len niekto, kto nemá rád čiernu farbu, zato miluje sivú.
Hisense U8B som si vybral na základe profesionálnych testov a odporúčaní tu (hlavne Dunar) a som maximálne spokojný.
Spoiler: ukázať
No to s tym ext. HDD si ma neukludnil (nechcem zbytocne riesit NAS, tv box atd)
Na dialku 3.5m to asi bude OK, podla teba na 2.5m by to uz bolo velke? (hlavne ked spustis na tom obycajne televizne vysielanie v HD)
Nahodou neporovnaval si este so Samsung RU8002 ?
A do buducna by nebolo lepsie kupovat TV s android, kde je mozne nahodit VLC alebo nieco podobne - kvoli kompatibilite buducich kodekov?
Diky
Na dialku 3.5m to asi bude OK, podla teba na 2.5m by to uz bolo velke? (hlavne ked spustis na tom obycajne televizne vysielanie v HD)
Nahodou neporovnaval si este so Samsung RU8002 ?
A do buducna by nebolo lepsie kupovat TV s android, kde je mozne nahodit VLC alebo nieco podobne - kvoli kompatibilite buducich kodekov?
Diky