Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Telekom FTTH/GPON
Ale poplatok budu uctovat aj ked to bude v bridge. Ten dns si myslim ze tiez nastavim na mikrotiku. Uvidim ako to pojde ked budem sa raz budem vediet pripojit aj z vonka.
Spoiler: ukázať
Čaute, tak už aj tu boli kopať optiku, malo by to byť hotové - aj v pivnici niečo vŕtali. Musím len čakať, kým to pustia.
Mám však pár otázok. Aktuálne mám Orange DSL, poskytuje Telekom ich káble aj Orangeu pre optiku? Keďže mám zmluvu ešte cca na pol roka, tak sa mi nechce určite platiť 2 internety naraz. Zaléží tiež, kedy to oficiálne pustia.
Čo sa týka rýchlosti, ako Vám to šlape? Oplatí sa dávať tých 600, alebo úplne stačí 100? Ide Vám to vačšinou rýchlejšie, či skôr pomalšie?
Mám však pár otázok. Aktuálne mám Orange DSL, poskytuje Telekom ich káble aj Orangeu pre optiku? Keďže mám zmluvu ešte cca na pol roka, tak sa mi nechce určite platiť 2 internety naraz. Zaléží tiež, kedy to oficiálne pustia.
Čo sa týka rýchlosti, ako Vám to šlape? Oplatí sa dávať tých 600, alebo úplne stačí 100? Ide Vám to vačšinou rýchlejšie, či skôr pomalšie?
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
niekto si vybuje optiku na svoje naklady a len tak ju necha pre ineho ISP? nie, takto to nefunguje
pustia ti to od kedy mas zlmuvu a ked je ukonceny projekt na GPON, na tu co nepotrebujes musis dat vypoved, tam je asi 2-3 (asi?) mesiace vypovedna takze pockaj kym skonci jedna a potom si daj druhu
pustia ti to od kedy mas zlmuvu a ked je ukonceny projekt na GPON, na tu co nepotrebujes musis dat vypoved, tam je asi 2-3 (asi?) mesiace vypovedna takze pockaj kym skonci jedna a potom si daj druhu
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
co ja viem, da sa (dala sa) brat sluzba od Orange na optike od Telekomu... no ked som to riesil, bolo by tam FUP v tom pripade, so sluzbou od Telekomu nie je
Veď práve preto sa pýtam, pretože čo som pozeral ja, tak sa dá zobrať aj optika od Orangeu tam, kde nemajú ešte vybudovanú ich vlastnú infraštruktúru. A kedže to tak fungovalo aj na DSL, tak som si hneď myslel, že to bude tak aj na optike. FUP mali, ale už ho zrušili, resp. na nové zmluvy už neplatí (presne ako na DSL). Jediný rozdiel v strednom programe je ten, že Telekom má rýchlosť 120/12, zatiaľ čo Orange má 100/10. V najvyššom programe je rýchlosť ale rovnaká u oboch - 600/60.
Akú rýchlosť používate vy?
Akú rýchlosť používate vy?
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Z dob los meďos v zemi ktoré získal telekom dostal podmienku pripustiť operátora k infraštruktúre. Toto musí byť za nelikvidačnú cenu. Ale vieme ako to chodí a kto má k tomu blízko vie svoje (:
Ak si ružový spravil optiku alebo nove dsl vedenia, je to už z jeho nákladov a môže sa na to vykašlať a nemusí nič. Ale zrejme sa im to oplatí prenajímať a preto orange, upc ... kope kde sa dá.
Ak si ružový spravil optiku alebo nove dsl vedenia, je to už z jeho nákladov a môže sa na to vykašlať a nemusí nič. Ale zrejme sa im to oplatí prenajímať a preto orange, upc ... kope kde sa dá.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Mozes napisat resp. chce sa ti story o tom ako to chodi? Som dost velmi zvedavyYTdecoy napísal: ↑Ut 07. Apr, 2020, 18:55 Z dob los meďos v zemi ktoré získal telekom dostal podmienku pripustiť operátora k infraštruktúre. Toto musí byť za nelikvidačnú cenu. Ale vieme ako to chodí a kto má k tomu blízko vie svoje (:
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Toto nie je ziadna zahada, ale ak si zoberies dsl, tak je to pre orange cista strata. Ale tak cisla o pocte pripojeni pre menezeris stacia. Za dalsie ak mas od nich mobil tak sa to z casti pokryje a je sanca, ze to nezozerie magenta a nebude mat nic, ani mobil. tarif. Takze to robis aj ked ides do minusu. Inak ak trochu pouzijes google tak sa dostanes k cennikom za prenajom vlakna, mikrotrubicky ... a samozrejme ceny ktore su usmevne. To mas ako s postou a TU, posta stratova a TU ziskove, tak ich zlucili a celkovo je tam zisk a uz to nevyzera tak zle ... niektore veci aj tak nie su pre verejnost.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
Ako prebieha v Telekome prechod z VDSL na Optiku?
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
objednas si optiku, pridu technici, zavedu ti linku a po spojazdneni ti telekom spravi vypoved vdsl dohodou ku dnu zavedenia. aspon tak to bolo u mna.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
viete prosom niekto realne porovnat Huawei HG8245H (davali v Telekome v minulosti) a Sagemcom-5655ac?
ak ten sagemcom dokaze konfiguracne aspon to iste a zaroven ma lepsiu wifi, tak asi by som sa unuval riesit, nech mi to vymenia.
5GHz ac by som isto vyuzil, kvoli biednemu wifi uz som bol nalomeny kupit Ubiquiti UniFi AP, no pozeram, ze teraz davaju ten Sagemcom.
(najblizsie AP je u suseda 30m daleko, tak zarusene pasmo by nemalo byt)
https://www.telekom.sk/wiki/zariadenia/huawei-hg8245h
https://www.telekom.sk/wiki/zariadenia/sagemcom-5655ac
ak ten sagemcom dokaze konfiguracne aspon to iste a zaroven ma lepsiu wifi, tak asi by som sa unuval riesit, nech mi to vymenia.
5GHz ac by som isto vyuzil, kvoli biednemu wifi uz som bol nalomeny kupit Ubiquiti UniFi AP, no pozeram, ze teraz davaju ten Sagemcom.
(najblizsie AP je u suseda 30m daleko, tak zarusene pasmo by nemalo byt)
https://www.telekom.sk/wiki/zariadenia/huawei-hg8245h
https://www.telekom.sk/wiki/zariadenia/sagemcom-5655ac
S Huawei bolo wifi pripojenie velmi nestabilne. Niektore zariadenia sa same odpajali, a to ani neboli nejak daleko (asi 4m s dvoma stenami medzi nimi). Toto Sagemcom vyriesil.
Dosah velmii posudit neviem, mam ho dost zle umiesteny na poschodi v dome. S Huawei bol signal dole na hovno, zo Sagemcom-om je to trosku menej na hovno , ale stale daleko od toho co by som si predstavoval. Ale ako hovorim, to bude problem mojho umiestnenia nie zariadenia samotneho.
Celkom ma prekvapilo, aka velka krabicka to je. Asi o polovicu vacsie ako bezne wifi routre, tak si radsej over ci sa ti zmesti tam, kde ho chces dat.
Dosah velmii posudit neviem, mam ho dost zle umiesteny na poschodi v dome. S Huawei bol signal dole na hovno, zo Sagemcom-om je to trosku menej na hovno , ale stale daleko od toho co by som si predstavoval. Ale ako hovorim, to bude problem mojho umiestnenia nie zariadenia samotneho.
Celkom ma prekvapilo, aka velka krabicka to je. Asi o polovicu vacsie ako bezne wifi routre, tak si radsej over ci sa ti zmesti tam, kde ho chces dat.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mno ja má huawei a sahá mi signálovo cca na 3. poschodie zo 7. vo výťahu čo je teda viac ako dobré
dokonca aj HTPC ktoré predtým X rokov cez wifi išlo všelijako len nie dobre a nič nepomáhalo tak ide zrazu na plné pecky
podľa mňa to má až prekvapivo dobré wifi, aj ked možno mám iba šťastie
dokonca aj HTPC ktoré predtým X rokov cez wifi išlo všelijako len nie dobre a nič nepomáhalo tak ide zrazu na plné pecky
podľa mňa to má až prekvapivo dobré wifi, aj ked možno mám iba šťastie
Sagemcom ma gigove porty a podporuje wifi 802.11ac, cize mapr na mobile to slape 600/100