Doplnenie komponentov v zostave

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Lord Anakin
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Apr, 2008, 14:00

Doplnenie komponentov v zostave

Príspevok od používateľa Lord Anakin »

Zdravim pani ,

Takze pozeral som tu temy , ale vsetci to stavaju na AMD. Potrebujem poskladat zostavu z veci co mi poostavali.

Procesor : I3 8100
Grafika : GTX1060 3GB
HDD : SSD na system + dalsi disk - oba SATA3

+ nejaka mechanika a ventilatory sa najdu , kable , pasta , ...

- princip je aby to bolo co najlacnejsie
- vyuzitie praca , hry (FHD) , internet , ...

Cize co by trebalo :

MB
- ideal by bol mATX , niesu ziadne extra poziadavky asi teda len podpora Coffe Lake CPU
........................................................................................
chladic na CPU
- poziadavka na normalne upnutie - neznasam tie klasicke nozky co su na box chladicoch , zas co najlepsia cena

momentalne vybrany : https://www.alza.sk/gelid-solutions-tor ... 496903.htm
........................................................................................
RAM
- 2x8GB
ZDROJ
- pozeral som Corsair VS550 , len cital som aj ze je to najhorsi corsair. Tak nieco zas za rozumnu cenu.
Skrinka
- nieco co najmensie kde vsetko vojde, nieco elegantne - decentne, ziadne svetielka a podobne diskoteky , v podstate podla dosky a tak aby tam vosla grafika co by nemal byt problem - sirka karty 242mm

Preferencia vyberu komponentov je alza ale samozrejme nebranim sa inym navrhom.

Dakujem
Lord Anakin
Používateľ
Používateľ

Re: Doplnenie komponentov v zostave

Nikoho nic nenapada ?

Dosku som pozeral : https://www.alza.sk/msi-h310m-pro-vdh-plus-d5646914.htm

h310 je dobry chipset ? niekde som cital ze vyuzitie multimedia ale aj to ze by procesor mal podporovat. Co si pod tym mam predstavit ? Procesor nechcem taktovat , 2 sloty na ramku mi stacia ako aj format matx sa mi pozdava , k tomu spominana grafika a vec vybavena. Alebo je to nevhodna doska ? dakujem
Lord Anakin
Používateľ
Používateľ

No prekvapivo sa nikto nenasiel s nejakou radou ... cize moze sa to zavriet a vyhodit cela tema :D
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38

Príspevok od používateľa castelL »

H310 je low end chipset, pokiaľ nepotrebuješ žiadne fičurky navyše ako m.2 (sú aj s M.2 ale obmedzená priepustnosť) a hľadáš čo najlacnejšie riešenie tak je to Ok. Tú MSI som už pár krát mal v kombinácii aj s i3 a bolo to v poriadku.

Návrat na "Nákupná poradňa"