1) Veľké (circumaural) headphones, tj. normálne veľké slúchadlá, ktoré sedia okolo uší a nie na nich. Budú pre človeka ku e-piánu Yamaha P-35 a to bude vlastne aj zdroj zvuku (či už kvalitou alebo výkonom - takže impedancia tak <100 ohm?).
Cena tak 30-60,- €. Ale tak môžete hádzať aj za viac, keď to bude stáť za to, len čím vyššia cena, tým menšia šanca, že to kúpim.
Momentálne sú v prevádzke staré Koss UR21 a plne postačujú, takže toľko k požiadavke na kvalitu zvuku. To však neznamená, že tam nemôže byť niečo lepšie, lebo občas si na tom zapinkám aj ja

2) Bluetooth sluchádla na behanie. A teraz... netuším, či sa dajú splniť moje podmienky, ale veľmi veľmi by som nechcel in-ear slúchadlá. Jednoducho nemám rád niečo si strkať do uší, hnusí sa mi to. To je asi najväčší deal-breaker v dnešnej dobe, keď vidím, že všetko je in-ear. Ale ak sa nebude dať inak, tak aj také. Len s čo najmenším (najkratším) cicíkom do uší. A teda malé špunty do uší, nie veľké sluchátka s mostom cez hlavu, ako hipsterský frikulín v reklame.
Ďalej by to chcelo také tie spojené drôtikom okolo krku. Asi. Neviem, ešte som nebehal s takými. Ale nechcem tie moderné chujiny - tuna sluchátko do ucha, tuna do druhého a hotovka. Keď chcem jedno na chvíľu vybrať, tak čo s ním? Držať v ruke? Čo keď vypadne pri behu?
Tak... čo poteší dalej? Aspoň nejaká odolnosť voči vode, keďže behávam aj v daždi. A možnosť play/pause/next track priamo na sluchátkach.
Cenu neviem. 50-150,- €? Nevyznám sa. Ak niečo bude stáť za to, rád si priplatím. Naozaj netuším, ako ktoré držia pri behaní v uchu.
Ďakujem za rady.