s10e vs SE 2020 .. s10e sa mi paci viac, ma krajsi, vacsi, tusim AMOLED displej, ma sirokouhly fotak a sice som nevidel porovnania, ale predpokladam ze hlavnym o nieco lepsie foti(teda aspon v zhorsenych svetelnych podmienkach)..
cize keby to vidim takto tak jednoznacne by som bral s10e, proste je lepsi v tychto veciach a bodka.. ale aj ked sa mi viac paci tak by som sa pre neho nerozhodol lebo ako clovek vlastniaci v minulosti sucasne aj android aj ios mi sedi viac ios, tam je to proste o tom ze clovek to od kupy az do konca podpory plnohodnotne pouziva a nic neriesi(kludne nemusi zatvarat aplikacie aj celu zivotnost toho telefonu lebo telefon to urobi za neho da sa povedat).. to za prve.. a za druhe s10e je uz vyse rocny model, bude tam mat este podporu mozno dalsi rok, mozno dva, ale to uz bude s tym androidom spomaleny, nebude tak optimalizovany..
cize je to o tom ze ak chce clovek telefon na dlhsie casove obdobie a neriesi ze ci ma displej na celu prednu plochu alebo na 70 ci 80% , co proste drviva vacsina uzivatelov ktory chcu kvalitny budget telefon na par rokov neriesi tak pre tychto je ten SE 2020.. proste pre beznych ludi co chcu co najldlhsie pouzivat telefon a neriesit nic popri.. chapete, pre vas geekov ten telefon vela krat nie je, pre ludi co striedaju vlajkove lode su tu ine modely, pre ludi co striedaju telefon kazdy rok, ti si mozno budu kupovat skor android telefony.. stale je tu ta podstata telefonu v uzadi a riesia sa veci ktore majitelia toho telefonu nebudu vobec riesit..
a este posledna vec, vidim to aj v okoli kolko obycajnych beznych ludi mi da po roku, dvoch ich android telefony, vela krat stal aj 200-300€ nech s nim skusim nieco urobit lebo sa neda pouzivat, seka, zalagovany je atd, tak ho skusim precistit, resp. vacsinou vela krat aj vyrobne nastavenia a odznova vsetko ponastavovat, nieco nainstalovat, lenze zachvilu to robi zase.. a vela krat som odporucil ze nech skusia radsej mobil od apple, aj ked bazarovku, a tito sa nestazuju na taketo veci, musia si chvilu zvykat na nove prostredie, vacsinou sa opytaju par veci lebo je to pre nich nove, ale potom uz o nich nepocujem, az ked sa im mozno rozbije ten telefon alebo je uz fakt vela, vela rocny.. takze aj podla tohto viem ze obycajni, nenarocni android uzivatelia nonstop nieco riesia , vacsinou ze je telefon zalagovany a zaplneny paskvilom, nie len podla seba, aby som nevyznel prilis subjektivnym nazorom..
P.S.: ruku na srdce, kolko krat vas geekov uz poziadal nejaky obycajny (rozumej menej technicky zdatny.. v rodine, kamarat, znamy) uzivatel android telefonu ze skus sa mi na moj telefon pozriet? a skuste pravdivo ak sa da

.. btw chapem ze ios tolko zas nemavaju obycajni ludia, ale aj tak uzivatelia ios ma velmi malo pytaju, resp. vobec o pomoc ze maju nejaky problem s telefonom..