setup na hovory a rekreačny streaming 200-300 eur

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
dark_globe
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33

setup na hovory a rekreačny streaming 200-300 eur

Príspevok od používateľa dark_globe »

ahojte takže v podstate potrebujem nejaky setup , ktory nebude drahy a ktory poskytne
čisty obraz a zvuk na nejake pracovne konferenčne hovory , občasny streaming a hranie (primarne) cs:go a
bude sa na tom dať počuvať hudba v uspokojivej kvalite .
čo sa tyka programov primarne využivam OBS .

momentalne mam už obstarožnu sound blaster Z , na ktoru som mal postupne napojene shure srh 240 ,
rozne varianty od superluxu , cloudy a momentalne hyperX stinger .

ide o to aby bol na tom (podla možnosti) čisty obraz aj zvuk (čiže obstojna webka a mic) a aby to nestalo liter .
mic aj sluchadla by som chcel napajať cez jedno zariadenie nakolko z osobnych skusenosti viem , že cs:go "nema v laske"
pokial maju sluchadla a mic rozdielne zdroje (uprednostnujem nejaky usb prevodnik , internu zvukovku už skor nie ako ano)

zbežne mi to vychadza na :

Behringer UMC22 U-Phoria
Superlux E205
Audio-Technica ATH-M20 X / M40 X / shure SRH 440
webku neviem vobec ale niektore modely od logitech okolo 80-120eur maju dobre recenzie
(pokial stači niečo lacnejšie tak tym lepšie)

taka poznamka na zaver :
sluchadla musia byť určite uzavrete a uprednostnujem čo možno najvyšši možny komfort pri noseni
(aj na ukor trocha "horšieho" zvuku)
vylučujem headsety a akekolvek varianty od superluxu :
mal som od nich 4 rozne modely a aj ked zvukovo za dany peniaz boli super tak pohodlne neboli ani jedne ,
aj teraz mam doma ešte stale dva funkčne modely , ktore ale koli zlemu komfortu nevyuživam vobec .
taktiež je strata času postovať sem sluchadla , ktore budu stať 70% budgetu (limit je 100 eur za sluchadla) ,
sluchadla radšej vyrotujem a vymenim , lebo som v tomto dosť "kazisvet" a vačšina mi aj tak nevydrži viac než polrok .
personal rig:
Spoiler: ukázať
cpu: ryzen 7 5700X
cooler: DeepCool AK400
mobo: ASUS TUF GAMING B550-PLUS WIFI II
graphics: Asus Dual RTX 2070 SUPER EVO OC
ram: 2x16gb Kingston FURY renegade black 3600MHz cl16
ssd: Crucial P3 Plus 1TB NVMe
case: Fractal Design Focus 2 Black Solid
power supply: EVGA 600 GD
sound card: Creative Sound BlasterX AE-5 Plus
headphones: Beyerdynamic MMX 100 , Audio-Technica ATH-M20x
monitor: MSI Optix G241 144Hz 1ms IPS
operating system: windows 10 PRO
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Re: setup na hovory a rekreačny streaming 200-300 eur

Príspevok od používateľa wingo »

Na Superluxy stačí kúpiť kvalitné náušníky a budú aj pohodlné, dve som takto poriešil. Často stačí aj niečo lepšie z Ali, ak chceš overenú kvalitu tak Brainwavz. Kľudne na skúšku objednaj na tie tvoje dvoje funkčné Superluxy dačo z Ali vo vhodnom rozmere (treba premerať) - napr. bratovi som na HMC-631 objednal tieto a bol spokojný: https://www.aliexpress.com/item/32968136017.html

Ušetríš tak na nových slúchadlách.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
dark_globe
Používateľ
Používateľ

tam nejde len o naušniky (tie to nevytrhnu aj tak) ale aj o nahlavnu čast .
superluxy tlačia neprijemne na hlavu a po nejakej dobe je v nich aj velmi teplo .
ako pišem zbytočne ma o nich presviedčať nechcem ich .

skor som sa chcel poradiť ohladom prevodnika a mikrofonu .
personal rig:
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Nechces radsej usb mic? Napr samson meteor.
.
BiFino
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24

Príspevok od používateľa BiFino »

A čo tak beyerdynamic DT-770 Pro 80 Ohms? Ja osobne mám mmx 300 čo je +- to isté len majú aj mic a pohodlné sú veľmi. Velúrové náušníky sú skvelé - nepotia sa uši. Ani o nich nebudeš vedieť, že ich máš na hlave.
CPU: AMD RYZEN 9 5900X
MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
RAM: G.SKILL F4-4000C19D-32GTZKK @ 3800 MHz CL16
VGA: ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING 10G
SSD: Samsung 970 PRO 512 GB
SSD 2: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 3: HDD: 2x 4 TB Samsung 870 EVO raid0
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: Fractal Design Define 7 Black – TG + 6x Noiseblocker NB-eLoop Fan B14-PS Black Edition
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: LG 34GN850
Myš: Logitech G Pro Wireless
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: SteelSeries QcK Edge, XL
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

dark_globe napísal: St 06. Máj, 2020, 19:38 tam nejde len o naušniky (tie to nevytrhnu aj tak) ale aj o nahlavnu čast .
superluxy tlačia neprijemne na hlavu a po nejakej dobe je v nich aj velmi teplo .
ako pišem zbytočne ma o nich presviedčať nechcem ich .
Naušniky to praveže vytrhnu. Ma to potom vplyv aj na hlavovy most.
Teplo ti bude v každych uzavretych, cirkumauralnych sluchadlach. To je prave princip, aby to izolovalo.
Tu nejde o presviedčanie, ale o vyvratenie nezmyselnych argumentov.

Pohodlne sluchadla ti nikto neporadi, to si musiš overiť sam. Pohodlie je podstatne subjektivnejšia kategoria ako zvuk. Skusenosť niekoho ineho čo do pohodlia, ti je celkom nanič.
dark_globe napísal: St 06. Máj, 2020, 06:29 sluchadla radšej vyrotujem a vymenim , lebo som v tomto dosť "kazisvet" a vačšina mi aj tak nevydrži viac než polrok .
Lacne sluchadla maju väčšinou menej kvalitne a menej odolne materialy. Inak, oprava poškodeneho kabla na sluchadlach je otazka "halierov". A existuju aj sluchadla s vymeniteľnym kablom.

Zvaž napr. spominane MMX 300. Ano, bude to drahšie (240€), ale maš dobre sluchadla, aj profi mikrofon, lepši ako nejaky ten Samson meteor či Superlux. A maš to v jednom. Použivaju sa bežne v televiziach a radiach na live vysielanie.

Pripadne lacnejšie Custom Game.
dark_globe
Používateľ
Používateľ

dunar:
to nie su nezmyselne argumenty , to su osobne skusenosti ,
"teplo ti bude v každych princip je aby to izolovalo" (vdaka za poučkovu definiciu to by som bez teba netušil)
nemožeš hadzať všetke uzavrete sluchadla do jedneho vreca len na zaklade konštrukčnych predispozicii ,
niektore uzavrete sluchadla/headsety su nepohodlne a je ti v nich teplo už po hodine (pripad prave aj vačšiny superluxov) ,
ale napr. stinger alebo cloud možem mať na hlave napr aj 3-4 hodiny a su stale v pohode , problem je , že
potrebujem už kvalitnejši mikrofon než to čo maju herne sluchadla v tejto cenovej relacii na sebe "prilepene" a ktore budu lepšie aj na hudbu .

zbytočne ma budeš presviedčať , že naušniky vyriešia nepohodlnu nahlavnu časť ,
proste ten tlak zvrchu na hlavu a nepohodlne materialy ktore tam su tam stale zostanu (mam to vyskušane) ,
to by som musel dať nejaky padding z pamatovej peny alebo niečoho podobneho aj na vrch a
to sa mi fakt nechce na 20 eruovych sluchadlach riešiť a nejak to tam nalepovať .
piše sa tu o tom dlho na fore a asi vačšina čo ma doma superlux a čita to tu tak to vyskušala nejako riešiť .

neviem prečo sa každy fixuje a zameriava z celej temy na najmenej podstatnu vec
(tuna na fore stokrat omielanu a navyše dosť jasne vylučenu už v uvode)

samozrejme , že lacnejšie sluchadla sa poškodia skor a maju horšie materialy všeobecne .
ano , odnimatelny kabel je fajn to si mi v podstate povedal zname fakty , už som menil aj preťaty kabel (zničeny kancelarskou stoličkou) .
dunar pardon , ale cely tvoj prispevok bol napisany takou formou že je pre mna uplne zbytočny .

BiFino: hej na tie som pozeral tiež , vdaka za tip .

v podstate namiesto toho aby som sa dozvedel nejake realne skusenosti s nejakym behringer prevodnikom (alebo inym) ,
alebo micom od superluxu , alebo dajme tomu niečo dobre od inej značky ,
pripadne nejaku radu ohladom obstojnej webky do 100 eur ,
tak tu čitam asi v X-tej teme dookola o tom ake je super vymeniť naušniky na superluxoch .
personal rig:
kovinator
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25

Príspevok od používateľa kovinator »

Ten superlux mikrofon ma aj usb verziu E205U. Mam ju par mesiacov a som s nim uplne spokojny, neviem co viac by som mohol chciet od mikrofonu. Dodavany je s takou malou trojnozkou na stol, to sa chystam pravdepodobne vymenit za nejaky shock mount co treba dokupit.
CASE Fractal North Black, CPU: AMD Ryzen 9950x, COOLER Noctua NH-D15 Chromax Black, MB: Asus Rog Strix B650E-E, RAM: Kingston Fury 2x32GB DDR5 6000CL36, GPU: Gainward Phantom 4070ti Super, PSU: Asus Rog Strix 850W Gold Aura, SSD: Samsung 990 Pro 4TB, Samsung 990 Evo 1TB, HDD: WD Red 8TB SC : S.M.S.L M2, HP: Beyerdynamic DT 990 Premium 250 Ohm + Cable Mod / KZ ZAS + AZ09 Pro/ KZ ZST KEYBOARD: Keebio Iris rev 4 + Zilents V2 67g + MDA Big Bang 2.0/ SteelSeries 6gv2 + PBT keycaps , MOUSE: Razer DeathAdder v3 hyperspeed

BUILD LOG: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... =6&t=99040
CASE Fractal R4 Black, CPU i5-4670k + Coollaboratory Liquid Ultra @ 4.5 GHz 1.2 V, COOLER Raijintek Ereboss @ Black & White + Alpenföhn WingBoost2 + Arctic MX-4, MB MSI Z97S SLI Krait Edition, RAM Corsair Vengeance LP 1x8GB CL9 1600 MHz Black, Kingston HyperX 1x8GB CL10 1600MHz White PSU Seasonic M12II-520W, SSD Samsung 840 Pro 128 GB, Samsung 750 Evo 500GB HDD Seagate Barracuda 3TB 7200.14, Seagate Barracuda 4TB
dark_globe
Používateľ
Používateľ

kovinator:
viem , že existuje aj usb verzia ale ten prevodnik (alebo aj ine ktore som pozeral) ma jednak
XLR/6,35 jack pre mic a 6,35 pre sluchadla takže by som zapojil do neho všetko spolu a ma aj preamp pre mic .
takže by to malo byť lepšie .

vdaka za potvrdenie , že je ten mic dobry . čo som pozeral sound testy na youtube zda sa mať za tu cenu dosť čisty prejav .
ta trojnožka čo som pozeral sa da kupiť na muzikery za 3 eura original od nich ,
kedže tu verziu , ktoru chcem dodavaju uplne "bosu" musim kupiť aj kabel aj stojan , ale dokopy to vyde na 6-7 eur takže v podstate nič .
personal rig:
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

dark_globe napísal: Št 07. Máj, 2020, 08:15 dunar:
to nie su nezmyselne argumenty , to su osobne skusenosti ,
Ved skusenost s inymi nausnikmi nemas. Tak ake osobne skusenosti? :-)
Nausiniky maju vplyv aj na tlak zvrchu. Takze sa zmeni aj to.
Nikto sa na to nezameriava. Len su to proste hlupe argumenty.

V mojom prispevku vyssie mas aj odporucania na konkretne modely. Tie modely od Beyeru maju lepsie mikrofony ako je nejaky stolny Superlux. A este aj kvalitne sluchadla. A nemas dalsi zbytocny kram na stole.

A tym Behringerom si oproti Soundblastru Z, z kvalitativneho hladiska akurat tak pohorsis. To musis hladat v uplne inych cenovych kategoriach. Jedinu vyhodu to ma, ze je to externe a teda mas potenciometer a vstupy/vystupy po ruke.

Ale co ja viem...., pisem len dalsi zbytocny prispevok. :rolleyes:
dark_globe
Používateľ
Používateľ

Ale co ja viem...., pisem len dalsi zbytocny prispevok. :rolleyes:
v podstate ano , jedina užitočna vec , ktoru si mi zatial napisal bolo to , že podla teba si tym behringerom pohoršim .
(aj ked teda neviem do akej miery a či vobec to maš nejak osobne vyskušane)
ide o to , že ten sound blaster ma už cca 7 rokov (mal som ho už v jednej staršej zostave) a
pri tom csku mam problem pri všetkych headsetoch s micom : ide v podstate o to , že mic si robi "čo chce" raz ide , raz nie
skušal som preinštalovať software , všetke možne nastavenia in game aj vo windowse ale problem zostava
(to iste aj ked som napojil externy mikrak) .
stale pri začiatku hry musim kontrolovať či ma je počuť alebo nie a to je dosť otravne .
pri integrovanej zvukovke tento problem nemam , ale zas zvuk je samozrejme celkovo horši .

preto som hladal alternativu :
o akych cenovych hladinach a konkretnych modeloch sa teda bavime pri usb prevodnikoch ,
ktore by boli aspon take dobre pripadne kusok lepšie než terajšia zvukovka ?
pripadne pojdem hoc aj do internej zvukovky ak by mala lepši pomer cena / vykon (aj ked tomuto riešeniu som sa skor chcel vyhnuť)
personal rig:
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

To že to ma 7 rokov, ničomu nevadi. Ma to kvalitny DAC.
Pokiaľ len potrebuješ nahradiť nefunkčny mikrofon, tak ten Behringer ti posluži. Hoc aj s tym, že vystup budeš použivať na Sonundblasteri. Ono u tychto muzikantskych zvukoviek platiš aj za veci, ktore nevyužiješ (vstupy pre nastroje, nahravaci softver...), takže tam taku kvalitu pri zhodnej/nižšej cene ako u bežnych zvukoviek veľmi nedosiahneš.
Ak sa bavime o nejakom posune, tak to chce niečo za 100+€. Len problem je, že v tychto cenovkach už je vyber nejakeho externeho dacu so vstupom pre mic dosť mizerny. A hlavne u nas. Fajn by bol napr. Schiit Fulla 3, len je aktualne ťažko dostupny. Z tych bežnych napr. Creative Sound BlasterX G6

Návrat na "Nákupná poradňa"