Zdravim ludia,
mam apsc zrkadlovku Canon a na krajinarske fotenie vyberam z dostupnych sirokouhlych objektivov ktore su na trhu, momentalne mam sklo 10 - 18 f/4.5-5.6 IS STM a za tie peniaze si nemozem stazovat ale hladam nieco s lepsiou optickou kvalitou cim by som ho nahradil za cenou okolo 600 EUR.
Z pomedzi tych ktore su dostupne sa neviem podla recenzii rozhodnut tak ma napada jedine sa tu poradit a mozno ma niekto s viacerymi skusenost
Napada ma niekolko modelov:
Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD
Tokina ATX-i 11-16mm f/2.8 CF
Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM
Sigma 8-16mm f/4.5-5.6 DC HSM
Tokina este toto leto vyda dalsi ATX-i model s ohniskom 11-20mm
tak je dalsou alternativou spomedzi tychto spomenutych.
Stabilizacia je vyhodou ale neni nutna, AF je nevyhnutnost a nepremenliva clona by potesila ale opticka kvalita, nizke CA a skreslenie je nadovsetko. Najviac ma lake prave Tamron a Tokina.
Pripadne niekto navrhne mozno uplne iny objektiv? Vopred vdaka
Sirokouhly objektiv pre APS-C
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
Re: Sirokouhly objektiv pre APS-C
A co takto sigma 18-35? To je vyborny objektiv.
Preco je AF nevyhnutnost ked krajinky aj tak fotis na manual?
Spoiler: ukázať
tokina by mala byt asi najlepsie co v rozumnej cene zozenies tak siroke 

ITX >>> ATX
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2018, 14:54
Pretoze to ohnisko neni dostacujuce na sirokouhle fotenie krajin, 28-56mm je vyborny zoom na detaili ale ja hladam nieco okolo 14 - 24mm co je na APSC nieco od 8 do 16mm a pripadne vyssie na lepsie pokrytie ako ponuka Tamron.kovinator napísal: Pi 05. Jún, 2020, 12:48 A co takto sigma 18-35? To je vyborny objektiv.
Zvazoval som aj Samyang 10mm co je manual ale optickou kvalitou je na tom rovnako ako spomenute skla a dopocuvam sa, ze maju zlu vystupnu kontrolu. Maju aj novu verziu s AF na 14mm ale nema zavit na filtre, to moze chybat.
Mala by byt, este mozno pockam na jej novu verziu 11-20mmMiso122 napísal: Pi 05. Jún, 2020, 13:41 tokina by mala byt asi najlepsie co v rozumnej cene zozenies tak siroke![]()
Spomenutý Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD vlastním. Foteniu sa venujem ale iba veľmi rekreačne a ostatné spomenuté objektívy nemám odskúšané. Na krajinky je to super objektív.
Spoiler: ukázať