Čau,
mám problém s domácou Wi-Fi sieťou. Mám optický internet 600/60 od Orangu. S počítačom "A" ho mám spojený káblom vedeným cez router Zyxel VMG3927-T50K. Rýchlosti sú okolo 550/50 Mbit/s. Aby som nemusel ťahať kábel cez celý dom a poschodie, počítaču "B" zabezpečuje bezdrôtové pripojenie adaptér TP-Link TL-WN822N. Bohužiaľ, počítač "B" dosahuje rýchlosti downloadu iba okolo 5 Mbit/s. Keď však meriam na mobile (rovnaká appka aj server) v tom istom bode, v akom sa nachádza adaptér, dosahujem až okolo 40 Mbit/s. Z toho mi vychádza, že by mala pomôcť výmena adaptéra. Avšak nesedí mi to, že pri 4G internete 30/3, ktorý som mal predtým, počítač "B" dosahoval s tým istým adaptérom rýchlosti na downloade okolo 15 Mbit/s. Líšil sa iba model routru, avšak jeho poloha bola rovnaká. Vie mi to niekto, prosím, objasniť a pomôcť vyriešiť problém?
Díky moc.
Pomalá domáca Wi-Fi
Pomalá domáca Wi-Fi
Spoiler: ukázať
Re: Pomalá domáca Wi-Fi
Kúp si powerline.
iný usb port?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
zisti si rozdiely vo wifinach medzi sucasnym wifi routrom co mas k optike a wifi routrom co si mal k 4G internetu. Hlavne podporu noriem (b/g/n/ac/ax), pocet anten, atd. To vsetko vzhladom k podpore rovnakych veci na tvojej wifikarte v PC. Pretoze idealny stav je, ked wifi router aj karta v PC podporuju rovnake standardy a pocet anten (pre pouzitie MIMO).
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Proste tam nemusi byt kompatibilita. Veci ktore pomahaju, ale je mozne, ze to vobec nepojde nastavit (nebude to vobec v menu).
- Sirka pasma fixne, ideal 20, niektore zariadenia nemaju radi 20/40
- Rate nastavit len niektore (Base)
- Adaptive noise immunity pre AP aj klienta
- Preamble mode na both, v pripade, ze pojdes mimo B tak staci short
- distance na dynamic
- outdoor alebo indoor mode (treba skusit)
- vykon znizit, dost casto je to prebudene a ma to opacny efekt
- wmm enabled
- kanal na auto, nech si skusi najst sam, bohuzial toto vacsinou ostane do restartu, tak to neriesi zmeny ktore sa udeju casom. Nastavit pravidelny reboot niekedy v noci ... blah
- Sirka pasma fixne, ideal 20, niektore zariadenia nemaju radi 20/40
- Rate nastavit len niektore (Base)
- Adaptive noise immunity pre AP aj klienta
- Preamble mode na both, v pripade, ze pojdes mimo B tak staci short
- distance na dynamic
- outdoor alebo indoor mode (treba skusit)
- vykon znizit, dost casto je to prebudene a ma to opacny efekt
- wmm enabled
- kanal na auto, nech si skusi najst sam, bohuzial toto vacsinou ostane do restartu, tak to neriesi zmeny ktore sa udeju casom. Nastavit pravidelny reboot niekedy v noci ... blah
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
Díky moc za rady. Ale zasypali ste ma pojmami, ktorým nerozumiem. Spýtam sa ešte laicky - mám doma starší router TP-Link TL-WR1043ND. Dal by sa použiť namiesto toho adaptéra s očakávaním lepších výsledkov?
Spoiler: ukázať