Zdravim,
hladam ventilator do PC skrine FRACTAL ARC Mini. Ide o intake ventilator do bocnej steny (aky mate na toto nazor, je to potrebne?). Odporucate mi 12cm alebo 14cm? Hladam co najlacnejsi, ale nie uplne nekvalitny. V podpise (spoiler #1) mam napisane vsetky intake a outtake ventilatory. Vsetky su bielo cierne, preto idealne take (ale nie je podmienka).
Ventilator do PC
Ventilator do PC
Spoiler: ukázať
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
Re: Ventilator do PC
Ahoj,
podľa mňa más relatívne dobre spravený airflow v skrinke. Asi by som nevymýšľal s intakom z bočnice, nechal by som to zaslepené.
podľa mňa más relatívne dobre spravený airflow v skrinke. Asi by som nevymýšľal s intakom z bočnice, nechal by som to zaslepené.
Dakujem za radu, problem je, ze to nie je zaslepene a aj kvoli tomu som zalozil toto vlakno. Existuje nejaka zaslepka? Pripadne bocnica bez zaslepky? Alebo tam mam predsalen kupit vetrak? Ci vykaslat sa na to?
Pretoze podla mojho skromneho nazoru ked je to takto nezaslepene mi to moze narusat airflow.
Pretoze podla mojho skromneho nazoru ked je to takto nezaslepene mi to moze narusat airflow.
Prelep to hocicim co najdes doma, paska, papier, karton, plast a je to.
Delid CPU --- AM5 / 1700
PC1: MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
PC2: MB: GIGABYTE X870 AORUS ELITE WiFi 7 ICE CPU: ??? + AC Freezer 36 A-RGB White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ???? CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
PC1: MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
PC2: MB: GIGABYTE X870 AORUS ELITE WiFi 7 ICE CPU: ??? + AC Freezer 36 A-RGB White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ???? CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
Bočný ventilátor ako intake je ideálny pre zníženie teplôt GPU. Podľa mňa sa zamysli nad tromi možnosťami:
1. nehaj tak
2. Kúp do bočnice 1x 140mm Arctic P14 (ideálne PWM) a zvyšok nechaj čo máš
3. Kúp 5x value pack 120mm Arctic P12 PWM PST a vymeň všetky 12mm čo máš (vrátane toho na Tranquille) a k tomu 2x 140mm P14 PWM PST
Seriózne, nové Arctic fany sú veľmi dobré a za super cenu: https://youtu.be/rv1S9RhABa8?t=484
Samozrejme, zregulovať celú sadu kvôli hlučnosti.
Hornú prednú pozíciu by som neobsadzoval lebo spôsobuje problémy s airflow. Môžeš si aj kuknúť podrobnú analýzu pre Fractal Define R3:
https://bit-tech.net/reviews/tech/the-b ... gation/10/
1. nehaj tak
2. Kúp do bočnice 1x 140mm Arctic P14 (ideálne PWM) a zvyšok nechaj čo máš
3. Kúp 5x value pack 120mm Arctic P12 PWM PST a vymeň všetky 12mm čo máš (vrátane toho na Tranquille) a k tomu 2x 140mm P14 PWM PST
Seriózne, nové Arctic fany sú veľmi dobré a za super cenu: https://youtu.be/rv1S9RhABa8?t=484
Samozrejme, zregulovať celú sadu kvôli hlučnosti.
Hornú prednú pozíciu by som neobsadzoval lebo spôsobuje problémy s airflow. Môžeš si aj kuknúť podrobnú analýzu pre Fractal Define R3:
https://bit-tech.net/reviews/tech/the-b ... gation/10/
V okoli GK sa mi hromadi viac prachu ako inde a aj preto teda rozmyslam nad tymto. A najviac sa mi pozdava varianta 2. Ale mozno v buducnosti aj varianta 3., kedze zrejme budem menit FAN aj v zdroji a potom uz mozem vymenit vsetky.
A inac Tranquillo je dost vysoke, zmesti sa tam vobec ten Arctic P14?
A inac Tranquillo je dost vysoke, zmesti sa tam vobec ten Arctic P14?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Na bočnicu sa vykašli, proste ju zaslep nejakým kusom plastu alebo hocičo iné čierne. Nasávanám cez bočnicu akurát tak zvýšiš hluk, lebo nasávaním cez tú kovovú perforáciu budú vznika aerodynamické pazvuky. Nehovoriac o prachu, keďže tam nemáš ani prachový filter, čiže z toho pohľadu sa do skrine dostane ešte viac prachu. Ja by som to proste prekryl a neriešil.
Aktualne som sa rozhodol, ze ventilatory a zdroj budem menit az ked zakupim (ak vobec do toho pojdem) novu, vacsiu skrinku:
viewtopic.php?f=29&t=126201.
Medzitym by ste mi teda mohli poradit tam, ze aku a okrem toho... Neexistuju nejake original zaslepky, prachove filtre, ktore by som prilepil / nasroboval na bocnicu na miesto vetraku? Ak ano, vedeli by ste nejake odporucit, co najlacnejsie.
viewtopic.php?f=29&t=126201.
Medzitym by ste mi teda mohli poradit tam, ze aku a okrem toho... Neexistuju nejake original zaslepky, prachove filtre, ktore by som prilepil / nasroboval na bocnicu na miesto vetraku? Ak ano, vedeli by ste nejake odporucit, co najlacnejsie.