Zdravim
prosim vas vedeli by ste mi odporucit PC skrinku? Vobec netusim ake su teraz ceny. Da sa kupit relativne kvalitna skrinka do 50e? Oplati sa mi menit moju Fractal Design ARC Mini? Nema vaznejsie problemy, len je na nej vidiet, ze uz nie je nova. Najvacsi problem mi robi to, ze mam pocit, ze je tam vsetko moc natlacene na seba, tazsie sa to cisti a preto sa pozeram po vacsej. Okrem toho mam plne modularny zdroj a aj tie kable su tam dost na husto dole hned pod vetrakom. Mimo to, chcem si ten PC trochu vynovit a idealne pripravit na buduci upgrade. Preto hladam skrinku, do ktorej zmestim moju micro ATX, ale neskor aj normalne velku ATX. Ostatne moje komponenty su v podpise. V buducnosti budem menit MB, CPU, GPU a RAMky.
Aktualne zhanam zdroj:
viewtopic.php?f=29&t=126192
a ventilatory:
viewtopic.php?f=29&t=126194:
Ale najprv pockam na vysledok v tomto vlakne a potom az doriesim zdroj a vetraky. Prosim k odporucanej PC skrinke napiste aj vetraky co by som mal dokupit ak vobec. Pripadne ci mi tam budu stacit vetraky, co mam v aktualnej zostave (podpis).
PC skrinka (do 50e)
PC skrinka (do 50e)
Spoiler: ukázať
Re: PC skrinka (do 50e)
Delid CPU --- AM5 / 1700
PC1: MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
PC2: MB: GIGABYTE X870 AORUS ELITE WiFi 7 ICE CPU: ??? + AC Freezer 36 A-RGB White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ???? CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
PC1: MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
PC2: MB: GIGABYTE X870 AORUS ELITE WiFi 7 ICE CPU: ??? + AC Freezer 36 A-RGB White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ???? CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
https://pc.bazos.sk/inzerat/114108483/c ... -black.php
Načo ale meniť malú šikovnú skrinku nerozumiem. Urob si vo vnútri poriadok, pohraj sa s káblami a nemôže byť problém.
Načo ale meniť malú šikovnú skrinku nerozumiem. Urob si vo vnútri poriadok, pohraj sa s káblami a nemôže byť problém.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Otázka je či je SPC voči tej Fractalke upgrade. Ak si chceš naozaj prilepšiť, tak by som navýšil rozpočet alebo zostal pri tom čo máš.
Keď už, tak teraz tesne nad limit je Phanteks P300 v datacompe https://datacomp.sk/phanteks-eclipse-p3 ... 64183.html
Prípadne aktuálne asi najpremyslenejšia ATX bedňa za rozumnú cenu https://tichepc.sk/Lian-Li-LANCOOL-II-M ... black.html
Keď už, tak teraz tesne nad limit je Phanteks P300 v datacompe https://datacomp.sk/phanteks-eclipse-p3 ... 64183.html
Prípadne aktuálne asi najpremyslenejšia ATX bedňa za rozumnú cenu https://tichepc.sk/Lian-Li-LANCOOL-II-M ... black.html
Spoiler: ukázať
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
V prípade fractal arc mini ide o pomerne kvalitnú skrinku. Je ale trochu menšia a spraviť dobrý cable management je náročnejšie.
Ak by si sa však rozhodol pre upgrade, získal by si psu shroud, to dosť pomáha cable managementu a dizajnu. V tom prípade by som sa priklonil Phanteksu P300.
Čo sa týka konfigurácie ventilátorov, tak podľa mňa stačí pre väčšinu zostáv konfigurácia 2x intake a raz outtake. Ak ideš veľmi na rozpočet tak dobre poslúžia ventilátory od Articu, ak chceš investovať viac, tak možno by som sa popozeral po reduxoch od Noctuy.
Ak by si sa však rozhodol pre upgrade, získal by si psu shroud, to dosť pomáha cable managementu a dizajnu. V tom prípade by som sa priklonil Phanteksu P300.
Čo sa týka konfigurácie ventilátorov, tak podľa mňa stačí pre väčšinu zostáv konfigurácia 2x intake a raz outtake. Ak ideš veľmi na rozpočet tak dobre poslúžia ventilátory od Articu, ak chceš investovať viac, tak možno by som sa popozeral po reduxoch od Noctuy.