prepojenie dátových zásuviek
prepojenie dátových zásuviek
Ahojte, budem sa to snažiť napísať zrozumiteľne, bude mi vedieť niekto z vás poradiť? Mám dátovú zásuvku A a dátovú zásuvku B. Ak by som do prednej časti dátovej zásuvky A zapojil kábel s internetovým signálom a kábel zo zadnej časti dátovej zásuvky A zapojil do zadnej časti dátovej zásuvky B, bude mi fungovať internet, ak zapojím nejaké zariadenie do prednej časti dátovej zásuvky B?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Re: prepojenie dátových zásuviek
Jasne, datova zasuvka ma len prepojovaciu funkciu. Takze fungovat ti to bude.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Samozrejme, za predpokladu ze to zapojís všetko korektne. Sú to proste len konektory. A naozaj ti idú káble medzi dvoma zásuvkami?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Áno, viem, je to hlúposť, ale už mám urobené krabičky v stenách a jednu dátovú zásuvku som si navrhol zbytočne naviac, pretože až potom som si uvedomil, že v mieste, kde je dátová zásuvka bude konvertor a tým pádom ju nebudem potrebovať, tak by som tú zásuvku mohol aspoň využiť takýmto spôsobom - potiahnuť signál do druhej. Ďakujem chalani za rýchle odpovede
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Co je na opacnom konci tych kablov? Rackovy Patch Panel, alebo su zakoncene len RJ45 konektormi, ktore budu zapojene v nejakom routeri / switchi?
Ja velmi pochybujem, ze by niekto navrhoval dve krabicky priamo prepojene medzi sebou, takze v prvom pripade by si len prepojil prislusne porty v paneli, v druhom musel pouzit RJ45 spojku..
Ja velmi pochybujem, ze by niekto navrhoval dve krabicky priamo prepojene medzi sebou, takze v prvom pripade by si len prepojil prislusne porty v paneli, v druhom musel pouzit RJ45 spojku..
Spoiler: ukázať
Do dátovej zásuvky A by šiel RJ45 kábel z routra cez RJ45 konektor
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
otazka je, ci tie zasuvky maju niekde ukoncenie, resptiktive zaciatok. Ci su len tak nahodene v stene bez privodneho kabla?
vacsinou je to tak, ze Router (pismeno A), Patchpanel (B), datove zasuvky (C)
instalacia: z A je potiahnuty kabel do B. Z B sa tahaju kable do C. C zasuviek mas podla potreby
vacsinou je to tak, ze Router (pismeno A), Patchpanel (B), datove zasuvky (C)
instalacia: z A je potiahnuty kabel do B. Z B sa tahaju kable do C. C zasuviek mas podla potreby
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Veď to napísal.A je začiatok kábla,B je koniec kábla v stene.Do A privedie net z routra ,ktorý potom z B použije ďalej.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Mne je to divne, ze niekto takto robil prepoj, ako sa aj pytal Michalesku. Nevidim v tom zmysel, nieco takto riesit. Radsej sa ujistim, ze zasuvka B, naozaj nema pripoj z routra, ale je tahana zo zaskuvky A
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Netreba zabudnut, ze pred Patch Panelom este zvykne byt switch, kedze maloktory router ma tolko portov, kolko mas zasuviek.. Resp. malokedy mas len 4 zasuvky v byte/dome/firme..
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
jj to je pravda. Tak ci onak, nechce sa mi verit, ze by len tak bola osadena zasuvka v stene, bez privodneho kabla
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Mám to v byte úplne rovnako osadené
Keď som robil reko som v obývačke spravil zásuvky do izieb kde je obyvackova stena, tam je router resp koncové zariadenie poskytovateľa
v izbách mám potom vyvedene zásuvky tam sa napichnem ak budem raz potrebovať káblový net keďže v paneláku môže byť čoskoro wifi problém
čiže tipujem podobný prípad a nie nejaký veľký barak nedajbože pracovné nasadenie
Keď som robil reko som v obývačke spravil zásuvky do izieb kde je obyvackova stena, tam je router resp koncové zariadenie poskytovateľa
v izbách mám potom vyvedene zásuvky tam sa napichnem ak budem raz potrebovať káblový net keďže v paneláku môže byť čoskoro wifi problém
čiže tipujem podobný prípad a nie nejaký veľký barak nedajbože pracovné nasadenie
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP