Potrebujem poradit zo zostavou pre ZUŠ. Sluzit bude na PS a strihanie videa. Idealne v danej cenovke aj s monitorom a periferiami. Nieco by som sam vyskladal ale momentalne som viac v praci jak doma
Na nove gk/ cpu cakat nebudu. Cenovka zhruba do tych 950-1000€ s dph.
Na nové GK/CPU by aj tak nebol rozpočet. Má to byť aj s OS či bez? Počítam, že tam majú nejakú multilicenciu čo vedia nahodiť... ak bez OS, tak nejak takto, ak s OS, bude treba osekať o dosť.
Osobne nemam vyhrady aj ked by som na tu gk prihodil stovku dve Ale na akceleraciu to staci a pochybujem ze sa budu pustat do neakeho 3D renderingu. Win si vraj poriesia neako. Tam im to hodim nech to objednaju. Dik za build
+ nebude mozno aj lepsi kauf r5 3600 ? ten single core vykon by dost pomohol v photoshope ci ?
Tiež som na to myslel, ale pochybujem, že tam budú skladať nejaké šialené multiGB projekty, čiže som skôr volil viac jadier na kompresiu. Tam by to malo ušetriť o dosť viac času než vyššie IPC v PS, kde sú to bežne skôr pár-sekundové záležitosti pri aplikovaní efektov, filtrov.
Ešte ak by sa robilo výsostne v Adobe balíku, tak za úvahu stojí aj Intel s iGPU, kde už aktuálny Premiere podporuje Quicksync a výrazne to zrýchľuje kompresiu. Čiže drahší Intel bez dedikovanej grafiky. Nepozeral som koľko by vyšla alternatíva, ale beriem to tak, že sa budú preberať postupy a SW celoplošne, takže je asi lepšie tam dať HW ktorý má celkový hrubý výkon, nie niečo čo bude rýchle len v jednej špecifickej situácii, resp. v špecifickom SW balíku a všade inde bude strácať.
No ved kolko krat sa mi stalo ze s ruzovymi okuliarmi sli do Creative Cloudu a jak sa im nevidelo platit za licencie tak tam prdli cracknuty Vegas a Corel Draw Myslim ze to bude v pohodke a casom ked si upgradnu grafiku a dalsich par rokov maju klud. Z predchadzajuceho Core 2 Duo im aj hento odfukne gate