Pokrytie wifi byt a terasa

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Shaggy22
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 23. Mar, 2013, 23:49

Pokrytie wifi byt a terasa

Príspevok od používateľa Shaggy22 »

Ahojte, mam v byte router ASUS RT-AC51U z ktoreho sa pripajam na wifi. Ide mi o rozsirenie wifi v byte, lebo ten router mam asi v strede bytu ale uz v obyvacke je slaby signal a to nehovorim uz o terase, na ktoru sa z obyvacky vychadza. Tam uz nie je signal ziadny. Neviem ci existuje aj nejaky extender, ktory by mal tak silny vysielac, ze by mi to z obyvacky dociahlo aj k bazenu - vzdialenost cca 15 metrov.

Akym zariadenim by som to podla Vas mohol riesit ? Dakujem.

Este dodam, ze vonku na terase nemam ziadnu pevnu pripojku na internet. Pouzivam aj 5ghz wifi.
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Re: Pokrytie wifi byt a terasa

Príspevok od používateľa HellAngel »

Bolo by mozne spravit nejaky obrys domu, respektive pozemku a naznacit kde by si chcel mat signal, idealne aj s oznacenim metrami (aby sa dala odhadnut vzdialenost, od miesta kde mas aktualne umiestneny wifi router a asi v akej vzdialenosti od routra sa chces pripajat)

Najlacnejsia alternativa su extendery. V prvom rade sa treba vyhnut lacnym extenderom a ratat, ze jeden kvalitnejsi extender ta vyjde na 50€ a viacej. Tiez si treba uvedomit, ze idealne umiestnenie extendera, je na miesto, kde je este dobry WiFi signal, ktory chces prenasat, Pretoze extender prenasa tak kvalitny signal, aky chyta on. Darmo budes pripojeny na extender a mat plny signal na mobile, ked extender umiestnis na samotny kraj wifi signalu z routra. Preto treba ratat s nakupom aj niekolkych kusov extenderov, ak chces spravit ako tak kvalitnu siet.

Drahsia, ale podstatne kvalitnejsie srpavenie wifi, je cez APcka. Ale nevyhnes sa tahaniu kablov.Je to o nieco drahsia alternativa a pracnejsia, no vo vysledku dosiahnes podstatne kvalitnejsiu siet.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)

Návrat na "Nákupná poradňa"