Čaute, dúfam, že som to zaradil do správnej sekcie, nejako tu chýba sekcia fóra o webových službách? Ak som slepý, tak sorry a presuňte to pls.
Načnem to svojim poznatkom z nahrávania videí na youtube. Dlhšie si všímam, že po uploade nejakého herného videa je výstup na youtube omnoho tmavší než to čo nahadzujem, ako keby vyššia gamma. Dnes mi to výrazne udrelo do očí po uploade videa z FS 2020 v podvečernom svetle, kde sa úplne stratili detaily v tieňoch.
Nahrávacím softom to nie je, keďže zachytené video vidím v prehrávači v rovnakom jase ako in-game. Rozdiel nastane až na finálnom obraze po youtube kompresii. Na nahrávanie používam buď Shadowplay alebo Mirillis Action /tiež nvidia NVENC kodek/. Monitor beží v 10 bit režime /rozmýšľam či nie je problém v tomto/.
Pre predstavu porovnávačka, prvý screen z nahraného videa prehrávaného v MPC-HC, druhý screen z prehrávania v youtube... všimnite si hlavne detaily v tieni, ulice medzi budovami a pod. kompletne stratené detaily v tme. Máte niekto podobné skúsenosti?
Youtube - všeobecná diskusia (výstupné formáty pre upload, kodeky, rady a problémy, atď.)
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Youtube - všeobecná diskusia (výstupné formáty pre upload, kodeky, rady a problémy, atď.)
youtube to upravuje. Napriklad ja pustam na youtube kameru z aquaparku, nakolko sme sa nedohodli so zivou panoramou. Aj ked kamera je 4K 8MP a riesili sme, ze je na nej moc detajelov a budeme musiet obraz rozmazat, problem sa vyriesil sam, nakolko youtube okresal kvalitu videa. Mozno cez poziadavku, ale specialny pristup, by si mohol nahravat videa vo full kvalite, ale ako bezny uzivatel zrejme nie.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: Youtube - všeobecná diskusia (výstupné formáty pre upload, kodeky, rady a problémy, atď.)
Kompresia je jedna vec, ze sa to mierne rozmaze, s tym sa pocita. Ale to stmavenie obrazu bude nieco ine.
Spoiler: ukázať