nechal som sa nahovorit na reinstal susedovho pocitaca, ze mu tam hodim SSD, clean install, vsetko bude na poriadku.
nahodil sm SSD do ramceka namiesto mechaniky, spustil instalacku z USB, dostal som sa do loopu po prvom restarte. ak vyberiem USB, PC nevidi ziadnu boot particiu.
Dal som SSD do interneho slotu namiesto HDD, HDD som nechal von. rovnaky vysledok.
SATA je v mode AHCI, cez diskpart som disk premazal asi 20x, skusal som instalovat UEFI GPT, legacy MBR (tu ma ani nepusti dalej).
safe boot on off, fast boot on off, vsetky kombinacie.
pri pouziti bootrec /scanos mi particiu najde, ale bootrec /rebuildbcd is not working -- C:\boot path not found.
prosto hocico robim, tak v boot option nevidim dane SSD.
absolutne uz netusim co dalej, dany disk BIOS registruje ale boot particiu ani za boha. jedna sa o lenovo ideapad 320. BIOS neviem nahodit novy bez Windowsu...
Moj odhad je ze som chybu spravil pri prvom pokuse instalacie, a ze som nechal povodny hDD v PC (aj ked som uz pri prvom pokuse formatoval dane HDD popri instalacii).
Resetoval som bios, vyberal CMOS, neviem co s tym a susedovi som slubil ze rano ma do skoly PC ready....
Vsetko co pan google ponukol som skusil aj ked verim ze nieco zle, no ozaj neviem....
Zaruceny navod ako spravit cisty instal win 10? preboha to nemoze byt tak tazke, ze som retard je fajn, ale az tak?

Vopred dakujem.
EDIT: ak zapojim naspat HDD tak je na nom MSR vyhradena 16MB oblast. teda je skoro jasne ze som to dojekabatil prvym pokusom instalacie na tento disk.
skusil som to dat formatovat cez diskpart a idem si lahnut spat, toto bude neprijemne rano....