MozBackUp problem
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
MozBackUp problem
čavte , žene sme trocha zrepasovali notebook , popritom sa nanovo nainštaloval aj win 10 home legal . pred reinštalom , sa zalohovali , nejaké veci z mozili firefox cez mozbackup . doteraz som ho použival vždy na zalohu a problém nikdy nebol . vytvoril sa subor klasicky s koncovkou .pcv . lenže teraz po reinstale , som nainštaloval mozbackup aj mozilu a pokusil sa zalohu obnoviť z toho suboru . v programe vypisalo , že všetky ukony na obnovenie prebehli OK . spustim mozilu a ona sa sprava ako čerstvo nainštalovany program , bez naznaku obnovi zalohovaného profilu , snažil som sa aj hľadať prepinanie profilov , či netreba zmeniť profil , ale potom mi došlo , že už hľadam niekde, kde nič nenajdem , proste vždy to fungovalo bezchybne . Skusil som mrknuť na nejaké forum , kde pisali , že sa dá ten subor so zalohou zmeniť na .zip a pekne zobraziť či tam tie subory sú , čo som spravil a a áno , súbory tam sú . tak som sa ich snažil nakopirovať všetky do zložky mozily a všetky stare som odstranil . po štarte mozily sa stale chova tak akoby som ju čerstvo nainštaloval . zmeniť súbor späť na priponu .pcv sa mi podarilo až cez totalcomander , ale to je nepodstatné . Stretli ste sa niekto s niečim podobnym ? rozmyšľal so m aj či nemala nainštalovanú x86 verziu a teraz ma 64-bit , ale v to m to asi nebude . stačila by záloha prihlasovacich údajov, kľudne prečitať len vo windows explorer nejako , viem sa nejako k tmy heslam dostať ? diky moc , ešte s ami to nestalo , že by som neobnovil zalohu cez mozbackup
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: MozBackUp problem
profil mozilly je ulozeny v C:\Users\UZIVATELSKE-MENO\AppData\Roaming\Mozilla\
subory zo zalohy musis nakopirovat tam.
po cistom reinstalle by som povedal, ze je dobre FF spustit na 1x len tak naprazdno, aby si tieto profilove adresare vobec povytvaral, ak ich nema.
Prepnutie profilov sa robi takto:
https://support.mozilla.org/sk/kb/pouzi ... le-manager
subory zo zalohy musis nakopirovat tam.
po cistom reinstalle by som povedal, ze je dobre FF spustit na 1x len tak naprazdno, aby si tieto profilove adresare vobec povytvaral, ak ich nema.
Prepnutie profilov sa robi takto:
https://support.mozilla.org/sk/kb/pouzi ... le-manager
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- spencer
- Používateľ
diky skúsim , no presne tu zložku som komplet prekopiroval zo založnej zložky . ale chovalo sa to tak jak som písal .
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
presne na toto sluzi firefox sync. mohol by si este skusit cez firefox naimportovat tie subory, ale tusim ze to pojde len pre bookmarky, hesla a historiu neviem.
- spencer
- Používateľ
nedostal som sa ku tomu este , dam vediet co sa podarilo zistit
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
preco taka zlozita zaloha? ci firefox nema moznost moznost vytvorenia uctu, ktory je ukladany na cloud a nasledne ak sa prihlasis hocikde inde do firefoxu vsetko ti stiahne vratane zaloziek a hesiel?
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ale ved pouzil mozbackup. Program na manualnu zalohu a manualny import zalohy
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
aha ja pouzivam chrome a ani raz som nemal so synchronizaciiou problem. Casto sa prihlasujem na roznych zariadeniach a vzdy vsetko OK
- shiro
- Pokročilý používateľ
podivne. nepouzivam ani mozbackup, vzdy si toto kopirujem manualne. a nikdy som nemal problem, ked som obnovoval konfig FF na cerstvo cisto reinstalovanom OS.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- spencer
- Používateľ
shiro , čo všetko si manualne zalohoval ? lebo ženska si zalohovala asi aj zložku z program files , ale nemyslim si že to je potrebné a že by sa tam uchovavali nejaké použiteľné data . mozbackup zalohuje zrejme len zložku roaming ... appdata ... no použival som ho fakt od davnej historie , nikdy s nim problem nebol, preto som mu bol doterz verny a v dobe keĎ som s nim začal , možno ani nebol ešte firefox sync . proste som ho použival doteraz spokojne . skôr si myslim keby nakopirujem zložku do program files , tak sa mozila už ani nespusti
- shiro
- Pokročilý používateľ
zalohujem iba obsah adresara z C:\Users\UZIVATELSKE-MENO\AppData\Roaming\Mozilla\
Tam su vsetky profily, bookmarky, cookies, hesla, atd.
Co je v ktorom subore mas tu:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/re ... heir-files
Pripadne, ak chces po reinstalle zacat s cistym, nezababranym FF (lebo casom instalovanych vela rozsireni, atd.), tak si vyexportuj len bookmarky:
zalozky->zobrazit vsetky zalozky->import/export zaloziek (navrchu v okne)
V C:\Users\UZIVATELSKE-MENO\AppData\Local\Mozilla\, je len cache a par drobnosti, tu zalohovat netreba.
C:\Program Files\Mozilla Firefox je zbytocne zalohovat.
Tam su vsetky profily, bookmarky, cookies, hesla, atd.
Co je v ktorom subore mas tu:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/re ... heir-files
Pripadne, ak chces po reinstalle zacat s cistym, nezababranym FF (lebo casom instalovanych vela rozsireni, atd.), tak si vyexportuj len bookmarky:
zalozky->zobrazit vsetky zalozky->import/export zaloziek (navrchu v okne)
V C:\Users\UZIVATELSKE-MENO\AppData\Local\Mozilla\, je len cache a par drobnosti, tu zalohovat netreba.
C:\Program Files\Mozilla Firefox je zbytocne zalohovat.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- spencer
- Používateľ
diky skúsim teda poriešiť len ten subor s heslami , ale tiež som len túto zložku prekopiroval , nešlo to , fakt sa čudujem , čo sa posralo
- shiro
- Pokročilý používateľ
prepol si sa do spravneho profilu? automaticky ta prepnut nemuselo.
postup som daval vyssie.
postup som daval vyssie.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB