Pridat graficku kartu vs nova
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 06. Dec, 2020, 16:54
Pridat graficku kartu vs nova
Ahoj ma niekto skusenosti zo zapojenim viac grafik na baze x 12 kombinacia nvidia a amd alebo rovnakych a co sa viac oplati vs neoplati?
Mam rtx 2080
Ide mi oto hrat v 4k a to na plne gule kazdu hru
Kupit jednu rtx 3080?
Alebo k tejto dokupit radeon popripade k tej rtx 3080 nechat tuto povodnu?
Samozrejme na financiach zalezi...
Zakladna doska msi mpg 390 gaming plus
Mam rtx 2080
Ide mi oto hrat v 4k a to na plne gule kazdu hru
Kupit jednu rtx 3080?
Alebo k tejto dokupit radeon popripade k tej rtx 3080 nechat tuto povodnu?
Samozrejme na financiach zalezi...
Zakladna doska msi mpg 390 gaming plus
-
- Nový používateľ
Re: Pridat graficku kartu vs nova
A bude to dobry rozdiel oprori 2080?
-
- Nový používateľ
Tak niekedy v aprily by sa stavy mali troska zlepsit.
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/N ... 4026vs4080
pokial viem amd s nvidiou neskombinuješ nijak,musis mat 2 rovnaké chipy najlepšie aj modely kariet, dalej to musí podporovať doska a ešte k tomu treba aj nejaky sli mostík.. proste príliž kompikovane, neistý výsledok a aj keby sa ti to podarilo tak budes musieť krmiť 2 karty, dalsia otazka či maš na to vobec zdroj.
pokial viem amd s nvidiou neskombinuješ nijak,musis mat 2 rovnaké chipy najlepšie aj modely kariet, dalej to musí podporovať doska a ešte k tomu treba aj nejaky sli mostík.. proste príliž kompikovane, neistý výsledok a aj keby sa ti to podarilo tak budes musieť krmiť 2 karty, dalsia otazka či maš na to vobec zdroj.
-
- Nový používateľ
Ta rtx 3080 ma.pekny narast...hadam pokoj na par rokov na hry...zdroj by aj bol mam 1200Wat.
2080 nieje zla a nieje problem nejak s hrami ale uz napr red dead redeption 2 uz na plne pecky nejde fajn.
Tak ze ci buchnut k nej aj napr 3060ti a ponechat tuto len kde som pozeral nejak velmi neospevuju sli zapojenie...a potom.ze vykon silnejsej pada len su to clanky napr z 2015 tak ci sa nieco nezmenilo. neviem ci by mi aj slo kedze zakladna doska ma zapojenie cros...
2080 nieje zla a nieje problem nejak s hrami ale uz napr red dead redeption 2 uz na plne pecky nejde fajn.
Tak ze ci buchnut k nej aj napr 3060ti a ponechat tuto len kde som pozeral nejak velmi neospevuju sli zapojenie...a potom.ze vykon silnejsej pada len su to clanky napr z 2015 tak ci sa nieco nezmenilo. neviem ci by mi aj slo kedze zakladna doska ma zapojenie cros...
2080 nemožeš skombinovat s 3060ti takto to nefunguje, mozeš tam pridat iba 2080 inej značky ale srovnakým vram
"The first thing you need to know is what graphics cards will pair together; not just any two cards will work. They have to be the same GPU, and they have to have the same amount of video RAM.
For example, if you had a GTX 1070 TI 8GB made by Asus, and another of the exact same specs, but made by MSI, it would still work. A GTX 1070 and a GTX 1080 are not compatible, as they are not the same GPU."
"The first thing you need to know is what graphics cards will pair together; not just any two cards will work. They have to be the same GPU, and they have to have the same amount of video RAM.
For example, if you had a GTX 1070 TI 8GB made by Asus, and another of the exact same specs, but made by MSI, it would still work. A GTX 1070 and a GTX 1080 are not compatible, as they are not the same GPU."
Red dead na ultra dostanem pod 30 fps na 3090. Myslim ze uberat budes vzdy alebo nieco znizis.
.
-
- Nový používateľ
-
- Nový používateľ
tron44 napísal: ↑Ne 06. Dec, 2020, 20:08 2080 nemožeš skombinovat s 3060ti takto to nefunguje, mozeš tam pridat iba 2080 inej značky ale srovnakým vram
Aha tak chapem...a potom ked spajaju amd a nvidia?
to si kde videl?
-
- Nový používateľ
Článok z 2015, z ktorého mi vyplýva, že sa jednalo viac o experimentálne riešenie než niečo reálne použiteľné v praxi. Ak by to tak nebolo, tak by sme o tom niečo počuli hádam aj dnes. No celkovo SLI ani Crossfire nikdy neboli dobré riešenia, bolo s nimi viac problémov ako úžitku.
Len dodám, že v prípade Nvidie SLI či multi-gpu support z nových kariet podporuje len 3090. Pri AMD netuším ako to je. Ak si chceš ako tak užiť 4K a nevyhodiť za to majland, tak jedine RTX 3080 či RX6800XT, ak ich vôbec zoženieš (za normálnu cenu).
Len dodám, že v prípade Nvidie SLI či multi-gpu support z nových kariet podporuje len 3090. Pri AMD netuším ako to je. Ak si chceš ako tak užiť 4K a nevyhodiť za to majland, tak jedine RTX 3080 či RX6800XT, ak ich vôbec zoženieš (za normálnu cenu).