kamerka na dvor

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Peto77
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 12. Apr, 2010, 22:07

kamerka na dvor

Príspevok od používateľa Peto77 »

Čaute,
viete mi poradiť nejaku kameru? Nemusí to byť nič extra, otec chce niečo von na dvor. Kupil nejaku činsku srandu a pri zapinani mi to hneď pyta registraciu na nejaky ich cloud, že tam sa to uklada :) Pri tom som to vypol.

Čiže, mam doma nasko s freenas, tam viem ukladať data, pripojenie buť wifi/kabel, napajanie kľudne zo siete. Rozlišenie najskôr fullhd.

Cenovka 100e, idealne 2kusy, keď to je malo, tak zatiaľ kupim jednu a potom dokupim druhu. Neviem vôbec čo mam pozerať a čo chcem, tak sa pýtam. Našiel som tu nejake vlakno, ale najnovšie z pred 2 rokov.

Ďakujem za rady.

ps: silno preferujem slovensko a alzu :)
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16

Re: kamerka na dvor

Príspevok od používateľa shajek »

Pozri sa po znacke reolink
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Peto77
Používateľ
Používateľ

a ďalej ako?
Ok vidim, napr toto by mi špecifikaciami stačilo: https://www.alza.sk/reolink-rlc-410-5mp-d5821756.htm

Ma to rj45, napajanie zo siete pripadne poe a cloud, čo ma v podstate každa ktoru pozeram, lenže to ja v podstate nechcem. Ako to potom nastavim aby to ukladalo do naska? Da sa to s nimi?
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Začni skôr od NAS. Pozrisi, ktoré kamery tvoje NAS podporuje. Väčšinou NAS podporujú iba štandard OnVif, ten samozrejme musí podporovať aj kamera. Pri OnVif ale prídeš pravdepodobne o možnosť pokročilého nastavenia na kamerách. Ideál je pri kamerách mať aj NVR/DVR priamo od výrobcu, alebo do nich vložiť SDkartu a skombinovať to s cloudom. Väčšinou je ten poplatok zaCloud úplne smiešny.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Jerry
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Jerry »

Ako je napísané vyššie, začni od NAS, že ktoré kamery podporuje a čo v nich podporuje. Ja to mám doma podobne urobené, mám 2x kamera hikvision, ktoré ukladajú záznam na NAS kde je k tomu aj softvér v ktorom sa to ovláda. Je to samostatná aplikácia na NAS, kde si nastavís, parametre záznamu, čas, rozlíšenie atd. ... Ja som po dlhšom používaní nastavil záznam nonstop, lebo sa mi už pár krát stalo, že to čo som potreboval vidieť sa začalo nahrávať neskôr ako som čakal. Takže beží záznam, po x dňoch sa premazava ... Dôležité pri výbere kamery je jeho zorny uhol, nočný prisvit, tak isto aj kvalita obrazu. Ideálne hľadať na YT nejaké reálne video aby si videl do čoho ideš. Dôležité pre mňa je aj napríklad, že sa cez app v mobile dokážem bez problému dostať na kameru nech som kdekoľvek. Hikvision má aplikáciu svoju vlastnú a na moje potreby úplne dostačujúca. Pozrel som alzu, našiel som niečo takéto ... Ja mám samozrejme starší model, ale stále funguje skvelo zatiaľ.
https://www.alza.sk/hikvision-hiwatch-h ... 568557.htm
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

Ja len mierne offtopic, ale s Hikvision som mal relativne vela problemov s externym pristupom. Hik-Connect spojenie mi prestalo fungovat a aplikacia hlasi ze kamery su offline, pricom ked sa pripojim na wifi siet, uz tie kamery najde a spusti. Nic som s nimi nerobil, nemenila sa konfiguracia siete a proste to prestalo ist. DDNS nastavit na NVR nemozem resp. skusal som a neda sa s tym nasledne spojit. Jedine stastie, ze 2 najdolezitejsie kamery z 8 su Reolink a teda pristup cez samostatnu aplikaciu do nich je OK...
Spoiler: ukázať
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33

Príspevok od používateľa Kyselinka »

A mas ich cez staticku IP, alebo cez ten ich cloud? Ja nemam s hikvision ziadny problem.
lepermessiah
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41

Príspevok od používateľa lepermessiah »

cez ich cloud, v tej lokalite nie je moznost mat staticku ip ani nastavit presmerovanie portov pre dynamicke dns .. mne sa neda ani prihlasit do ich cloudoveho webu, tak predpokladam ze je to vypadok na ich strane, tak ci tak to zamrzi a zacinam rozmyslat ze sa tam hodi NAS a kamery bude nahravat to
Spoiler: ukázať
[NAS]: Synology DS920+ / 12GB RAM / 4x IronWolf ST6000VN001 R.6 / 2x GigaByte GSM2NE3512GNTD + 2.5G ethernet
[Laptop]: Lenovo Legion 5 Pro / 82JQ00C3CK | 5800H + 2x Samsung 970 EVO Plus 2TB + 64GB RAM
[Home]
[LCD]: Dell U4025QW
[Peripherals]: Topping DX3 Pro | Wavemaster Mx-3 | Superlux HD-662F | Logitech G815 + Kensington Slimblade Pro
[Work]
[LCD]: Dell U4320Q
[Peripherals]: Sabaj D2 | AKG K72 | Logitech G413 Silver + Kensington Slimblade
Peto77
Používateľ
Používateľ

ono do freenasu dam hocičo. Čo som pozeral, tak celkom takym noobom odporučaju appku shinobi, že to je vraj pohode na nastavovanie. Pripadne potom to spustiť nech si kamera nahrava a lenpristupuje na nas ako sieťove uložisko. Asi pôjdem teda do tych relinkov, na nich som počul viac kladnych ohlasov.
Cez cloud to veľmi nechcem riešiť. Pristup z vonku nepotrebujem, chcem to mať nastavene na internej sieti, nech mi to nahrava posledny tyždeň dajme tomu a som bez starosti.
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33

Príspevok od používateľa Kyselinka »

lepermessiah napísal: Pi 18. Dec, 2020, 16:09 mne sa neda ani prihlasit do ich cloudoveho webu, tak predpokladam ze je to vypadok na ich strane
Mne tam prihlasit ide bez problemov: https://www.hik-connect.com/
Staticku IP mam asi pol roka, pred tym som to mal tiez cez ich cloud asi 3 roky a nemal som absolutne ziadny problem :rolleyes:
BTW ja nemam NVR, ale kamery mi nahravaju na PC/NAS s Xpenology (v podpise). Pristup zvonku mam cisto len na live view, k nahravkam sa zvonku nikto nedostane. Neviem ci by som kludne spaval, keby moje nahravky boli pristupne na cloude tretou stranou.

Návrat na "Nákupná poradňa"