65" telka ~ 800
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
65" telka ~ 800
Caute, presiel som starsie temy ale situacia dnes je trochu ina. Odporucany Hisense 65U8B je vypredany skoro vsade(za 900 ho fakt nezoberiem).
Do OLEDu sa mi nechce investovat, az tak velmi telku nevyuzivam. Konzolu nemam a ani neplanujem mat, takze neviem ci potrebujem 100Hz panel.
Urcite by som sa potesil androidu viac ako inym pofidernym systemom - Netflix a youtube beriem ako samozrejmost, HBO GO by ma potesilo tiez.
Vyzera ze po vianociach je vypredane snad vsetko ale nasiel som aspon Philips 65PUS8505 za rovnych 800. Oplati sa ist donho alebo mam radsej pockat 2-3 tyzdne ci nebudu nejaky zlavy na ine telky? Ak hej na ktore modely ma zmysel cakat?
Diky za kazdu radu
Do OLEDu sa mi nechce investovat, az tak velmi telku nevyuzivam. Konzolu nemam a ani neplanujem mat, takze neviem ci potrebujem 100Hz panel.
Urcite by som sa potesil androidu viac ako inym pofidernym systemom - Netflix a youtube beriem ako samozrejmost, HBO GO by ma potesilo tiez.
Vyzera ze po vianociach je vypredane snad vsetko ale nasiel som aspon Philips 65PUS8505 za rovnych 800. Oplati sa ist donho alebo mam radsej pockat 2-3 tyzdne ci nebudu nejaky zlavy na ine telky? Ak hej na ktore modely ma zmysel cakat?
Diky za kazdu radu
Spoiler: ukázať
Re: 65" telka ~ 800
Ja som kupil U8B z andreashop predvcerom za 650€
Tak bol asi posledny no...
Sorry, 670€, ale uvidim co pride lebo naposledy som v akcii kupoval v tom eshope sluchadla a dosiel mi set top box...Uplny fail
Tak bol asi posledny no...
Sorry, 670€, ale uvidim co pride lebo naposledy som v akcii kupoval v tom eshope sluchadla a dosiel mi set top box...Uplny fail
Project Fractal Define S Black & White http://zostavy.tichepc.sk/sk/#reference ... lack-white
CASE: Fractal Desing Define S PSU: Superflower Leadex 80 Plus Platinum 850W GPU: Gigabyte GTX980Ti MB: Asus X99-A CPU: Intel i5820K @4,5GHz/1,25V
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Sport SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: Seagate 1TB SCREEN: Dell U2515H Ultrasharp MOUSE: Mionix Naos 3200
MOUSEPAD: Razer Goliathus Speed KEYBOARD: Hľadám novú vysnívanú SOUND: Schiit Modi 2 Uber + Magni 2 Uber SPEAKERS: Mackie CR4
HEADPHONES: Beyerdynamic DT-150/AKG 712 PRO/Hifiman HE-400i PHONE: Moto Z Play
CASE: Fractal Desing Define S PSU: Superflower Leadex 80 Plus Platinum 850W GPU: Gigabyte GTX980Ti MB: Asus X99-A CPU: Intel i5820K @4,5GHz/1,25V
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Sport SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: Seagate 1TB SCREEN: Dell U2515H Ultrasharp MOUSE: Mionix Naos 3200
MOUSEPAD: Razer Goliathus Speed KEYBOARD: Hľadám novú vysnívanú SOUND: Schiit Modi 2 Uber + Magni 2 Uber SPEAKERS: Mackie CR4
HEADPHONES: Beyerdynamic DT-150/AKG 712 PRO/Hifiman HE-400i PHONE: Moto Z Play
prepac ze vyuzijem Tvoje vlakno, no nechcem zakladat duplicitu. Moje poziadavky su ako kolega vyssie planujem 65 priadne 55 ak by bola zaujimava ponuka. Vobec nemam zaujem o android alebo ine smart veci,kedze TV bude sluzit ako monitor k PC a ku konzole. Dunar OTAZKA na Teba aky je rozdiel medzi QLED,ULED (Hi sense ) s porovnanim ? ktora technologia sa najviac priblizuje OLED? dakujem moc.
Oboje maju od oled rovnako daleko.
Keby som to mal zhrnut do jednej vety, tak rozdiel medzi nimi je v marketingovych kecoch. Je to v zasade to iste (vo vysledku, aj ked iny sposob), kazdopadne podstatne je vediet, ze na kvalitu obrazu to ma marginalny vplyv, a nerozhoduje to o kvalite toho-ktoreho televizora. Nie je podstatne sa tym zaoberat aky TV ma ake zazracne marketingove skratky, ale ako realne zobrazuje.
Keby som to mal zhrnut do jednej vety, tak rozdiel medzi nimi je v marketingovych kecoch. Je to v zasade to iste (vo vysledku, aj ked iny sposob), kazdopadne podstatne je vediet, ze na kvalitu obrazu to ma marginalny vplyv, a nerozhoduje to o kvalite toho-ktoreho televizora. Nie je podstatne sa tym zaoberat aky TV ma ake zazracne marketingove skratky, ale ako realne zobrazuje.
Naposledy upravil/-a Dunar v Po 28. Dec, 2020, 19:41, upravené celkom 1 krát.
takze tym padom pre mna jedine OLED.
Len akurat oled nie je uplny ideal ako vylucne herny monitor k PC.
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
Diky Dunar. Primarne tam bude rozdiel ambilight vs lepsi panel v hisense a tiez bluetooth hej?
Ak by som chcel ist do mensich verzii tak potom 58pus7805 respektive 55u7qf maju rovnaky panel len v mensom?
Ak by som chcel ist do mensich verzii tak potom 58pus7805 respektive 55u7qf maju rovnaky panel len v mensom?
Vo Philipsoch je v 50", 58" a 70" vzdy VA panel. V 65", 55" je vzdy IPS.
Votriem sa taktiež pre dotaz do tejto témy.
Best TV pre sledovanie hlavne športových prenosov a televízneho HD obsahu zo SAT boxu? (potreba asi čo najlepšieho upscalingu). Žiadne HDR+ a podpora prehrávania formátov nehrá rolu. Priorita nieje ani android OS. Cca 800€, 65", poprípade ak by nebolo nič vyhovujúce v tej veľkosti tak 55".
Best TV pre sledovanie hlavne športových prenosov a televízneho HD obsahu zo SAT boxu? (potreba asi čo najlepšieho upscalingu). Žiadne HDR+ a podpora prehrávania formátov nehrá rolu. Priorita nieje ani android OS. Cca 800€, 65", poprípade ak by nebolo nič vyhovujúce v tej veľkosti tak 55".
Sony 55XF9005 pripadne Hisense 55U8QF.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Rozhodujem sa medzi Hisense 55U8QF, Sony 55XF9005 a Samsung QE55Q80T. Ktorý bude najlepsi? Osobne preferujem Samsung pre bezproblémovú podporu aplikácie Netflix a HBO Go. Ako to majú ostatné?
Pripadne dá sa za tieto peniaze kúpiť aj niečo kvalitné s väčšou uhlopriečkou (58-60)?
Pripadne dá sa za tieto peniaze kúpiť aj niečo kvalitné s väčšou uhlopriečkou (58-60)?
Zvažil by som už nejaky oled. LG oled55bx je za nejakych 970€, čo je cca stovka naviac oproti Samsungu.
V 60" sa už nič nevyraba a v 58" v tejto kategorii tiež nič.
V 60" sa už nič nevyraba a v 58" v tejto kategorii tiež nič.
Samsung je už mierne nad budget, také maximum čo som ochotný dať. Budget mám tak 800€, v hej.sk ho mám za 840€.
Keby si máš vybrať spomedzi tých 3?
Keby si máš vybrať spomedzi tých 3?