PC sa po upgrade nezapne
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Re: PC sa po upgrade nezapne
skus to zlozit naspet tak ako to bolo so vzduchom
mozno mas problem s pritlakom ked si upravoval zakladnu ci co
__
ps na skusku sa neser s teplovodivou pastou daj to nasucho
mozno mas problem s pritlakom ked si upravoval zakladnu ci co
__
ps na skusku sa neser s teplovodivou pastou daj to nasucho
Aj nad tým som už uvažoval, ale vzduchový chladič tam nedostanem, pretože som upravil pôvodný Backplate z MB aby som tam dostal backplate z vodného bloku. Na novom Backplate je menší závit. Jediné, čo môžem spaviť je, že rozoberiem uchytenie CPU a znova ho nahodím, aj keď tam to iným spôsobom byť nasadené ani nemôže a CPU drží v pätici pekne.
Mozes byt konkretny ako si upravil backplate? To tam mas 2???
Spoiler: ukázať
Pošli fotku ako si to upravil, lebo mne to hlava neberie co si tam upravoval. Pozeral som včera tiež videá ako sa to montuje a nič tam nikto neupravoval.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Mozes byt presnejsi akym sposobom si co upravoval ? Mohol si nieco prevrtat (stalo sa aj slavnejsim), mohli sa ti kovove piliny dostat k nejakej komponente a skratovat ju a podobne.tahell napísal: ↑Ne 03. Jan, 2021, 02:16 Aj nad tým som už uvažoval, ale vzduchový chladič tam nedostanem, pretože som upravil pôvodný Backplate z MB aby som tam dostal backplate z vodného bloku. Na novom Backplate je menší závit. Jediné, čo môžem spaviť je, že rozoberiem uchytenie CPU a znova ho nahodím, aj keď tam to iným spôsobom byť nasadené ani nemôže a CPU drží v pätici pekne.
Osobne pochybujem, ze akakolvek uprava cierneho backplate bola potrebna, musis sa teda vyjadrit presnejsie ze co si upravoval.
Pôvodný Backplate na MB bol predpripravený na uchytenie klasického chladiča. Ja som potreboval Backplate, ktorý drží len CPU.
Z pôvodného Backplate som odcvakol držiaky na klasický chladič, urobil som z neho tento menší backplate, prichytil cpu, na to dal izoláciu a Backplate z vodného blocku.
Všetko som upravoval mimo počítača samozrejme.
Z pôvodného Backplate som odcvakol držiaky na klasický chladič, urobil som z neho tento menší backplate, prichytil cpu, na to dal izoláciu a Backplate z vodného blocku.
Všetko som upravoval mimo počítača samozrejme.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
zaujimavy mod Mozno to daj dole a skontroluj ako vyzeraju kondiky pod tym backplate
Inak zhodou okolnosti instaluje na Asus dosku https://youtu.be/matS4TYEjM0?t=164
Inak zhodou okolnosti instaluje na Asus dosku https://youtu.be/matS4TYEjM0?t=164
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Tak som to rozhodil a zistil som, že ten držiak na CPU chladič bol na tom malom Backplate len prilepený.
Prehladal som všetky krabice, ktoré ku PC boli ale nemohol som tento Backplate nájsť. Odcvkanúť to mi teda prišlo ako jediné riešenie. No čo, človek sa učí na vlastných chybách
Pod backplatom vyzerá byť všetko v poriadku. Skúsim to dať do kopy a nakopnúť to.
Prehladal som všetky krabice, ktoré ku PC boli ale nemohol som tento Backplate nájsť. Odcvkanúť to mi teda prišlo ako jediné riešenie. No čo, človek sa učí na vlastných chybách
Pod backplatom vyzerá byť všetko v poriadku. Skúsim to dať do kopy a nakopnúť to.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ja to vidím tak že niekto robil to čo nemal a ešte aj to sa nepodarilo
nejaké 1,2 vodníčky som urobil ale nič som tam neupravoval...
popravde ak si sa tam rýpal možno to ani nezreklamujú , stále ešte jediné čo som videl že kontrolujú ale že fest pri RMA je socket, ostatok môže byť aj komplet zadymený
popravde ak si sa tam rýpal možno to ani nezreklamujú , stále ešte jediné čo som videl že kontrolujú ale že fest pri RMA je socket, ostatok môže byť aj komplet zadymený
Zložil som to ale žiadna zmena. Ledky na MB nesvietia a pípak je ticho.
Socket na MB je v poriadku, takisto celá doska vyzerá byť nepoškodená. Možno som pri montáži posunul nejaký kondík.
Je pravda, že som takéto niečo robil prvý krát, upravovať nič ani nebolo treba, ale na to som prišiel až terazdexterav napísal: ↑Ne 03. Jan, 2021, 15:18 ja to vidím tak že niekto robil to čo nemal a ešte aj to sa nepodarilo
Socket na MB je v poriadku, takisto celá doska vyzerá byť nepoškodená. Možno som pri montáži posunul nejaký kondík.
Ono jako píše Dexter, najhoršie je keď si takto pokazis socket bez toho backplate to zasa nemôžeš dať reklamovať. Takto to vyzerá že si si to poškodil asi sám....
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
čo narobíš, každý máme niečo narováši
ale mauál je super vec a často sa dozvieš aj super veci
ale mauál je super vec a často sa dozvieš aj super veci
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
pokial sa ten backplate fakt nicoho nedotyka tak by to nemal byt problem
zohnal by som backplate z inej dosky a skusil rma (teda treba vyskusat ci na 100% doska)
___
inak ked vravis ze si to strihal kludne sa mohol backplate zohnut, take upravy je lepsie flexou robit
zohnal by som backplate z inej dosky a skusil rma (teda treba vyskusat ci na 100% doska)
___
inak ked vravis ze si to strihal kludne sa mohol backplate zohnut, take upravy je lepsie flexou robit
kedysi som robil z hrubeho alu plechu predlzovacie kridla k vodneho bloku am3->g34. by ma nenapadlo zasahovat do dosky, najma kvoli rma.