Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
Mt Gox sa este stale riesi
https://kryptomagazin.sk/na-trh-mozno-c ... gox-hacku/
https://kryptomagazin.sk/na-trh-mozno-c ... gox-hacku/
Re: Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
na Slovensku daníš zisk 39% ak si FO, v Čr to je 15% v Nemecku 0%, ale je dosť vysoký predpoklad že legislatíva sa bude meniť aj na úrovni SR (tu je to celkom pozitívne) aj na EU úrovni (tu to zas na základe vyjadrení prezidentky ECB tak pozitívne nie je) vkazdom prípade z dlhodobého hladiska bude najdôležitejšie ako sa k tomu zachová USA.foboss napísal: ↑So 16. Jan, 2021, 21:48 ako to vlastne funguje s danami ? registroval som sa na coinbase a chcem invsetovat do BTC cca 500e, budem cakat ked snad raz stupne kurz dajme tomu 3 nasobok, to musim normalne ked si prevediem na ucet peniaze nazad uz so zarobkom podat danove priznanie ?
dakujem nechce sa mi googlit, ak mate niekto cas mi strucne napisat, dakujem
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Co viem, tak v DE to bola nula len ak si rok krypto drzal (neobchodoval). Tak ci tak, je chore, aby boli medzi krajinami tak velke rozdiely v daneni krypta.
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
hm 33% je dosť masaker... tak som na vážkach či do toho ísť.
takže celý rok mám veget, normálne mi pripíšu dajme tomu keď teraz invsetujem 1000e a vo februári stúpne kurz BTC na 2 násobok, vyberiem si tých 2000e a dám si ich poslať na môj osobný účet, potom podám daňové priznanie do apríla, kde im uvediem výpis účtu, alebo čo ? prepáčte, nikdy som nebol živnostník, takže neviem ako to funguje. V reále som normálne FO zamestnaná na TPP už cca 10 rokov.
Alebo ako to stručne funguje ten postup priznania daní v mojom prípade ? díky
takže celý rok mám veget, normálne mi pripíšu dajme tomu keď teraz invsetujem 1000e a vo februári stúpne kurz BTC na 2 násobok, vyberiem si tých 2000e a dám si ich poslať na môj osobný účet, potom podám daňové priznanie do apríla, kde im uvediem výpis účtu, alebo čo ? prepáčte, nikdy som nebol živnostník, takže neviem ako to funguje. V reále som normálne FO zamestnaná na TPP už cca 10 rokov.
Alebo ako to stručne funguje ten postup priznania daní v mojom prípade ? díky
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Je to relativne nova tema kde panuje viacero nazorov alenv principe si to opisal dobre.
Administrativu okolo dani ti vysvetli lepsie uctovnik,samotne zakony o krypte a och aplikacia je viac na jednlotlivcovi. A na state najblizsich 10 rokov ak sa nemylim, vymahatelnost dane
Administrativu okolo dani ti vysvetli lepsie uctovnik,samotne zakony o krypte a och aplikacia je viac na jednlotlivcovi. A na state najblizsich 10 rokov ak sa nemylim, vymahatelnost dane
- fobos
- Pokročilý používateľ
a reálne to zrejme nedaní nikto z vás čo kšeftujú si myslím, nie ? samozrejme s tým rizikom, že nesmie to byť veľká suma naraz. ale to zrejme nikto oficiálne neprizná samozrejme
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
ak vyberes len vklad a zisk tam este nechas?
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- fobos
- Pokročilý používateľ
ale je na účte zápis 2000e a ten nevymažeš banky musia uchovávať pohyby na účte až cca 8 rokov tuším. Keby ťa niekto práskne a polícia/vyštrovateľ alebo neviem kto si vyžiada tvoj výpis účtu a ty nevieš dokladovať tento príjem tak si jasný... neodvedená daň...
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- Andre
- TV & Audio expert
ja som myslel na burze
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
- fobos
- Pokročilý používateľ
hm, no to je dilema.. ale raz tie ziskové peniaze aj tak musíš vybrať... a kde ich pripíšeš ? keď sa bavíme o o pár stovák eur, to je jedno, ale čo tisíce/desaťtisíce ? Alebo nakupovať priamo pomocou BTC - čo sa dá, alebo ako s tým vybabrať
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- Andre
- TV & Audio expert
vsak to je jasne
ja sa pytam na priklad, ak vyberes vklad a zisk nechas v btc napr este rok
ze ci je ok to zdanit potom
ta moja otazka nebola myslena, ako odpoved tebe,sry
ja sa pytam na priklad, ak vyberes vklad a zisk nechas v btc napr este rok
ze ci je ok to zdanit potom
ta moja otazka nebola myslena, ako odpoved tebe,sry
Naposledy upravil/-a Andre v Po 18. Jan, 2021, 15:29, upravené celkom 1 krát.
Treba ešte podržať rok dva v coinich, vraj to majú v pláne riesit v parlamente.
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Anonymne cez btc mat je realna moznost bez overnia do 1-2k podla poskytovatela...
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
Fakt sa tu riesi ako sa vyhnut zdanovaniu prijmu? Uz chyba len navod ako prat peniaze.
.