Ahoj,
momentálne mám optický internet od ORANGE a v prípade, že mám zapojených viac zariadení, tak to ten router nedáva.
Aké je podľa Vás najlepšie riešenie ako vyriešiť stabilitu internetu v Domácnosti? Mňa napadli tieto tri možnosti:
1. Zavolať do ORANGE a popýtať sa ich, či nevedia dodať aj lepší router. Momentálne máme router od Huawei s 5GHz wifi
2. Kúpiť klasický router a zapojiť ho za toto zariadenie od ORANGE, tu ma napadá napríklad ASUS RT-AX55
3. Skúsiť si sám kúpiť router s optickým INPUTom, toto však neviem, či bude možné nakonfigurovať.
Budem Vám vďačný za každý nápad.
Ešte doplním, že byt má približne 80m štvorcových a router nie je úplne v strede bytu.
Router do bytu 50-100e
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Re: Router do bytu 50-100e
1. mali by mat v ponuke aj Sagem router, ktory dava s prehladom 15 zariadeni naraz, ale ci ho daju k tvojmu netu .. Telekom ma rovnaky problem s tym Huawei ale Sagem davaju az ku 600Mbit internetu
Spoiler: ukázať
3. bod mozes uplne vysktnut, podpora je len s ich dodavanymi zariadeniami. Vymenit zariadenia ti vedia ak robi problemy len je otazka ci aj za typ, ktory by si chcel. Treba zavolat a informovat sa. Dalsou moznostou je ist cestou vlastneho routra co je podla mna najlepsie riesenie. Vedia ti nastavit L2 mod na tom ont/routri takze bude fungovat len ako opticky prevodnik (bridge) a pripojis si tam vlastny router. Znamy kupoval nedavno tento k Orange optike a je s nim velmi spokojny https://m.alza.sk/tp-link-archer-c6u-d6159937.htm?o=19
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
U rodičov som volil variantu 2) s tým, že kvôli wifi používam 2 routre. Jeden výkrýva jednu časť bytu, druhý druhú.
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
Ak by som isiel do moznosti 2, aky router by ste mi odporucili?