Asus routre - aké máte skúsenosti s alt. FW ako Merlin?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Asus routre - aké máte skúsenosti s alt. FW ako Merlin?
Používate alternatívne FW pre Asus routre? Ja by som chcel na router pridať DoH/DoT (NextDNS s filtrovaním) ale stock FW to nepodporuje. Merlin ale áno (DoT) ale nechcem ísť do toho len tak naslepo - nemáte niekto vlastné skúsenosti s Merlinom alebo inými alt. FW?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Re: Asus routre - aké máte skúsenosti s alt. FW ako Merlin?
Ja som dakedy davno daval na firemny ASUS router Merlin FW a az na to, ze sa podarilo flashnut az 3. stiahnutu verziu s tym neboli ziadne problemy roky. Ale to bol router len pre predajnu a parkovisko (ale relativne stale vytazeny)
Spoiler: ukázať
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Ako kedy ... obcas to funguje, obcas s tym mas ine problemy. Ak to fakt chces iba skrz doh/t tak osobne by som sa na to vykaslal. Ak pouzivas firefox tak v nom to mas nativne. Hlavne je dolezite ci sa budes moct vratit na orig fw. klasicky cez web, tftp alebo cez seriak a to doma uz asi nespravis 

Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Kazdy router co som kupoval tak som kupoval s tym aby sa tam dal dat alt fw a vacsinou tam putoval hned po vybaleni. Ci uz openwrt, ddwrt, tomato apod. Realne najviac som pouzival tomato s maximalnou spokojnostou. Merlin som neskusal nikdy, na tieto home krabicky som rezignoval a nemyslim si ze este niekedy v zivote si kupim consumer router
Zatiaľ ani raz som nemal problém s firmware od Merlin.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Co si na doma kupujes cisco isr alebo co?molnart napísal: Po 15. Feb, 2021, 20:52 Kazdy router co som kupoval tak som kupoval s tym aby sa tam dal dat alt fw a vacsinou tam putoval hned po vybaleni. Ci uz openwrt, ddwrt, tomato apod. Realne najviac som pouzival tomato s maximalnou spokojnostou. Merlin som neskusal nikdy, na tieto home krabicky som rezignoval a nemyslim si ze este niekedy v zivote si kupim consumer router
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mozno raz zo srandy aj to... ale momentalne moje volby by boli nejaky x86 router, ubiqity USG / edge router alebo mikrotik zhruba v tomto poradi. tieto klasicke routre mam dohrate za par hodin, potrebujem nieco co ma bude bavit aj po roku 

- beggar
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Roky som pouzival OpenWrt (stabilne, vela dostupnej dokumentacie, super forum). Asuswrt-Merlin taktiez zatial ziadny problem a ako uvadzaju aj na stranke "with a special emphasis on tweaks and fixes rather than radical changes" by si sa v tom GUI nemal stratit, menu/nastavenia vyzeraju v podstate rovnako.
cpu AMD Ryzen 7 3700X, mb ASUS Crosshair VI Hero, ram ADATA XPG Gammix D10 32GB, gpu GeForce RTX 3060 Ti