Ahojte,
rád by som sa spýtal, akým spôsobom prepojiť NB (HP EliteBook 840 G5 s Intel UHD Graphics 620) s monitorom, kt. má rozlíšenie 3440 x 1440 (a max. 144 Hz), aby som dosiahol vyššiu frekvenciu? Aktuálne je prepojený cez HDMI, avšak pri danom rozlíšení nedá viac ako 50 Hz.
NB má tuším aj thunderbolt 3. Bolo by riešením kúpiť redukciu USB C <> DP a prepojiť to cez DP kábel? Dostanem z toho viac Hz, alebo ani nie?
Nevedel som sa dopátrať k zoznamu rozlíšení a frekvencií, kt. táto GPU podporuje. Jedine o maxime, čo by malo byť 4K@60Hz.
Vďaka.
NB - vyššie Hz pri ext. monitore
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Re: NB - vyššie Hz pri ext. monitore
Obavam sa, ze nad 60 to proste nepojde ... https://www.intel.com/content/www/us/en ... vol-2.html
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Ich dock station funguje ok, ostatne znacky nedokazem povedat. Obcas je problem blikanie, obcas to win nerozozna. Tu by som skusil nejaku overenu znacku. Nemam priamo skusenost, len popisujem reakcie ludi. Ale DP (usbc) ako taky funguje ako vystup pre monitor. Uz som tu niekde pisal, napr. usbc - DP alza mi na macbooku funguje korektne. Nemam samozrejme iluzie o nejakej super kvalite alza veci. Zober ich viac na skusku a pripadne vrat
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
ja mam i7-7600U s Intel 620 GPU a ide mi cez 4 rozne docky a kable 4k/60 alebo 1440/60 alebo aj 3x1080/60 ale nemam ziadny monitor na vyskusanie vyssej frekvencie, predpokladam ale ze to nepojde viac.
momentalne co bojujem s Dell P3421W tak cez USB-C sa hlasi ako 59.973Hz a cez dock z USB-C na DP to pise 60Hz rovnych.. mozu tam byt taketo rozdiely ale technicky je to cca tych 60Hz. Ked uz to budes ale napajat na USB-C / TB3, zvaz aj rovno napajanie notebooku / hub / dock a nie len redukciu na DP kabel
momentalne co bojujem s Dell P3421W tak cez USB-C sa hlasi ako 59.973Hz a cez dock z USB-C na DP to pise 60Hz rovnych.. mozu tam byt taketo rozdiely ale technicky je to cca tych 60Hz. Ked uz to budes ale napajat na USB-C / TB3, zvaz aj rovno napajanie notebooku / hub / dock a nie len redukciu na DP kabel
Spoiler: ukázať
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Na stálom mieste mám samozrejme dock, ale pripájam sa aj inde, preto premýšľam len nad redukciou. Otázka je, či pri UWQHD dá viac ako 60 Hz a keď nie, či to stojí za tých +10 Hz oproti aktuálnemu pripojeniu cez HDMI.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
no ak redukcia stoji 10-15e (co stoji, pripadne cely kabel s USB-C vstupom pre USB-PD) tak sa to podla mna oplati riesit, ale zas ak nie si citlivy na Hz tak ti to asi moze byt jedno. Ja ten rozdiel pri statickom obraze vidim, ale napr. na TV aj ked ide 24Hz tak nevnimam nejaky problem s obrazom
Spoiler: ukázať