Dell perc h330 + SSD Intel D3-S4610 RAID 1
Dell perc h330 + SSD Intel D3-S4610 RAID 1
Zdravím, je múdrejšie riešiť mirroring cez ten hw radič, alebo radšej sw raid? Vdaka
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Dell perc h330 + SSD Intel D3-S4610 RAID 1
aky je use case? ak hrozi riziko ze k tym datam sa budes musiet/chciet dostat aj mimo toho controllera tak chod do sw raid. ak tam budu len prevadzkove veci pri ktory nevadi ak odidu spolu s kompom tak mozes zvazovat hw raid
Spoiler: ukázať
Ten HW raid by ma presvedcil (kludne by som kupil ešte jeden do zalohy) ak by bol nejaky rozdiel vo vykone, ale v tomto pripade budú rozdieli asi minimalne-či?
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
no pri tej low end karte bez write back cache zazraky cakat nemozes, ale zasa pri ssd to ani take klucove nie je
Spoiler: ukázať
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Je to stale hracka. Ak ju nemas ako HBA tak vela vody nenamuti. Kolko to bude mat queue depth? Sprav si testy aky vykon z toho dostanes. To uz dnes mozes pouzit napr. u linuxu mdadm kde dnesne cpu to ani nezatazi. Dalej to nemas orig lsi, takze radic bude ocakavat dell disky a ich fw. Info smart a pod. budu orezane, pripadne ziadne. D3 disky su v poho, ale info o ich stave by si mal vediet. Este stale to mozes flashnut na cisty lsi fw a pouzit nejaky moderny FS. Bohuzial neuvadzas info o OS.
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
OS bude win server 2019 standard. Potestujem ten vykon SW vs HW raid a dam vediet.
Takže moja skúsenosť, v tomto prípade jednoznačne SW RAID, vyšší výkon aj lepšie odozvy+ ako spominal Hexaris- keďže to nie sú origo dell disky, pri HW RAIDE minimálne info o ich stave.