Ahojte všetci, mám otázku: čo mám nastaviť v BIOSe, alebo vo WIN10, aby sa mi PC "nezobúdzal" na základe podnetu zo siete?
Vypol som v BIOSe "Wake by ring" a vo Win10 zrušil "WakeUp timers", stále sa však PC zobúdza cez LAN.
Viem to na základe toho, že keď na inom PC dám uložiť súbor a chcem vybrať kde na disk, tak okamžite sa ten druhý PC preberie. Všetky PC sú v domácej sieti a zdieľajú si niektoré adresáre (pre info).
Ďakujem
Ako zamedziť zobúdzaniu PC cez LAN?
Ako zamedziť zobúdzaniu PC cez LAN?
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
Re: Ako zamedziť zobúdzaniu PC cez LAN?
Správca zariadení-Sieťové adaptéry a tam cez Vlastnosti sieťovej karty-Správa napájania.Zruš fajku na Povoliť prebudenie ...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
wake on ring je prebudzanie modemom by som povedal. maju to hlavne starsie dosky.
hladaj daco co sa vola wake on LAN alebo network..
hladaj daco co sa vola wake on LAN alebo network..
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
vypnut priamo na sietovke, ale zas ak mas moznost, lepsie je nechat zapnute zobudenie cez magic packet a vtedy ti to nezobudi hocico, len ked fakt chces..
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
A ak chces komplet vypnut zobudzanie sietovkou, tak musis vypnut zobudzanie cez PCI-E/PCI v BIOSe.
Hlavne vypni Wake-on-LAN a ideálne aj v routri
Veď to že WakeOnLAN v biose nie je, pozriem to nastavenie sieťovky vo WIN10. Ďakujem zatiaľ, napíšem či pomohlo
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ako som pisal, v BIOSe dokazes vypnut funkcionalitou zobudzania cez sietovku pomocou vypnutia zobudzania cez PCIe zbernicu, kedze sietovka je vzdy na PCIe zbernici. Nastavenia na urovni sietovky maju zmysel, ak chces zobudzat PC inym PCIe zariadenim, ale nehces cez sietovku.
Chlapi zatiaľ vyzerá, že pomohlo nastavenie vo Win "Wake on..." všetky na DISABLE. V biose tej (staršej) dosky nie je "W.. on LAN" any "W.. by PCI devices", tak som skúsil - a nezobúdza sa
Vďaka
Vďaka