Telekom FTTH/GPON (optika) - info, novinky, problémy
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Telekom FTTH/GPON
je to arris a nema to ziadne nastavenia siete, akurat viem zistit ziskanu ip adresu, ale neda sa tam nastavit nic.
dex, tebe nerozumiem co sa snazis povedat. fakt je jednoduchy: dhcp na huawei vypnuty - magiobox nejde. dhcp zaputne: magiobox ide
dex, tebe nerozumiem co sa snazis povedat. fakt je jednoduchy: dhcp na huawei vypnuty - magiobox nejde. dhcp zaputne: magiobox ide
Spoiler: ukázať
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Ako pise dex, potom je to asi multicast dhcp relay a na to mas (tusim) vyhradene porty u huawei, tam nezmenis nic ohladom ip. Ja som nejak zabudol, ze dnes sa este stale pouziva multicast
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
narazal som nato, ze tvoj tv box sa dozaduje IP na core boxe kde je L3 interface a ten ma v sebe dalej helper pre dhcp server, aby si teda lepsie rozumel, mas tam iba L2 pre tv
ten prevodnik/huawei/router alebo neviem ako to nazvat zrejme nepusti discover dalej ak dhcp nie je globalne zapnuty , co mi ale pride divne (nemal si vypnuty dhcp snooping?) ... nemam preklikane tie zariadenia takze neviem co vsetko to vie
YT co by si na telku pouzil?
ten prevodnik/huawei/router alebo neviem ako to nazvat zrejme nepusti discover dalej ak dhcp nie je globalne zapnuty , co mi ale pride divne (nemal si vypnuty dhcp snooping?) ... nemam preklikane tie zariadenia takze neviem co vsetko to vie
YT co by si na telku pouzil?
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Unicast udp + mirror dcn ... ved tak to je u magio go, ci ako sa to vola? Jako ja viem preco multicast vznikol, ale uz sa doba posunula a hlavne na multicast potrebujes kvalitnu infrastrukturu. To je uz, ale na ine vlakno ...
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- d3Xter
- Používateľ
tak skus len ten relay zapnut, lebo ten tv box asi aj tak nedostal IP z 192.x.x.x ci ano?
- molnart
- Pokročilý používateľ
praveze dostal, ma ip 192.168.5.220
Kód: Vybrať všetko
Host Name IP Address MAC Address Remaining Lease Time Device Type
192.168.5.220 2c:95:69:c1:6b:ae 9151(s) MSFT_IPTV
- d3Xter
- Používateľ
to akoze dava rovnaku siet aj pre LAN aj pre IPVT? tu uz mi rozum ostava stat, ako je to urobene, tym padom je to este za natkom? ved setobox by mal mat nejaku 10kovu ip
edit: tebe to tlaci do internetu, nemas ty magioGo box? tam potom ides normalne unicast nie multicast - tym padom je vsetko jasne a neplatis za klasicku tv iba net, tak potom aj static IP su OK, ale ked vravis, ze sa to tam neda tak si nepomozes, mozno skusit zmenit range IP na /30 pripadne dat to na mac aby mal stale to iste
edit: tebe to tlaci do internetu, nemas ty magioGo box? tam potom ides normalne unicast nie multicast - tym padom je vsetko jasne a neplatis za klasicku tv iba net, tak potom aj static IP su OK, ale ked vravis, ze sa to tam neda tak si nepomozes, mozno skusit zmenit range IP na /30 pripadne dat to na mac aby mal stale to iste
v objednávke som nechal zaškrtnuté,že chcem neverejnú dynamickú IP adresu,dá sa cez telefonátom vybaviť aby to prepli späť na verejnú dynamickú IP ?
v okoli TN telekom planuje rozsirovanie FTTH optiky /zatial trencianske stankovce, trencianska turna, nemsova, dolna suca, horna suca/,
momentalne rozposiela suhlas/nesuhlas "k umiestneniu a zhotoveniu sucasti verejnej elektronickej komunikacnej siete - opticka pripojka"
hoci konkurencia nespi Antik začne v prvých lokalitách poskytovať symetrické 10-gigabitové pripojenie
edit:
Telekom pokryl optikou ďalšie lokality
momentalne rozposiela suhlas/nesuhlas "k umiestneniu a zhotoveniu sucasti verejnej elektronickej komunikacnej siete - opticka pripojka"
hoci konkurencia nespi Antik začne v prvých lokalitách poskytovať symetrické 10-gigabitové pripojenie
edit:
Telekom pokryl optikou ďalšie lokality
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 17. Nov, 2015, 17:34
Tak už aj súčania a čo také Bierovce. Podpisoval sa súhlas skoro pred rokom ..
a co take borcice (vid. link hore) aj ked nie cele
inak ma to robit profi-network (stankovce, turna, obe suce ) a ttl group (nemsova) resp. dalsi dodavatelia pre nich, co viem, ze stankovce maju ciastocne pripraveny projekt a v dolnej suci 1.juna prebehla obhliadka spolu so starostom a zastupcami spolocnosti.
terminy ukoncenia zatial nezname
inak ma to robit profi-network (stankovce, turna, obe suce ) a ttl group (nemsova) resp. dalsi dodavatelia pre nich, co viem, ze stankovce maju ciastocne pripraveny projekt a v dolnej suci 1.juna prebehla obhliadka spolu so starostom a zastupcami spolocnosti.
terminy ukoncenia zatial nezname
Neboj, do roka budeš pripojený .. ja som tiež nedúfal a už som na optike, tiež som dedina, ale v podstate už sme mesto ...
Z vlastnej skusenosti: od podpisovej akcie na suhlas po realnu dostupnost ubehol rok.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 17. Nov, 2015, 17:34
Keby som si to tak vedel s vonkajšou anténou nejako pokryť doma. S paušalom T nekonečno Max to ide v meste parádne. Alebo aj pri tescu napr. A to není od Bieroviec vôbec ďaleko vzdušnou čiarou..