Zamietnuty pristup k dokumentom
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 14. Apr, 2009, 21:08
Zamietnuty pristup k dokumentom
Ahoj, mam otazku. Vymenil som si povodny disk v notebooku za SSD, a povodne HDD dal namiesto DVD mechaniky. Problem mam vsak teraz k pristupu suborom, ak mam nabootovany windows z noveho SSD a snazim sa otvorit nieco, co som mal v dokumentoch na starom HDD. Ukazuje mi, ze pristup bol zamietnuty. Ked ale subor prekopirujem na SSD, tak ho uz otvorim. V nastaveniach celeho disku mam pre skupinu Everyone plny pristup, no aj tak mi to nefunguje. Viete mi niekto poradit, ako to vyriesit? Dakujem.
Re: Zamietnuty pristup k dokumentom
ahoj, cez explorer sa preklikaj na ten disk, D:\users\menousera\ .. tam to zrejme vypyta povolenie na vstup.. ak ho das, malo by ti to hodit pristup ku vsetkym suborom v zlozke pod tym uzivatelom.
ak to nefunguje, tak klikni pravym na adresar menousera, vlastnosti, zalozka security, advanced security, pridaj si tam svojho aktualneho usera, a zaklikni "replace all child objects permissions....."
ak aj tu dostanes access denied, tak v tom istom okne hore zmen vlastnika na aktualneho uzivatela a postup zopakuj.
postup mozes zopakovat aj na ostatnych adresaroch kde ti treba prava.
ak to nefunguje, tak klikni pravym na adresar menousera, vlastnosti, zalozka security, advanced security, pridaj si tam svojho aktualneho usera, a zaklikni "replace all child objects permissions....."
ak aj tu dostanes access denied, tak v tom istom okne hore zmen vlastnika na aktualneho uzivatela a postup zopakuj.
postup mozes zopakovat aj na ostatnych adresaroch kde ti treba prava.
Spoiler: ukázať