wingo napísal: ↑St 06. Okt, 2021, 16:16
K preradeniu Bratislavy hygienikom:
Čo viedlo k takému rozhodnutiu regionálneho hygienika doplnila hovorkyňa.
pretoze ludia z inych okresov a krajov do inych miest necestuju...
ved ked ma Bratislava 75 %, tak jej zopar tisicov pracujucich (pod kritickou vekovou hranicou) nemoze ublizit
ak ano, tak je semafor zle nastaveny
Keby naopak nikto nemal šancu do toho zasahovať, frflalo by sa že sa neberie do úvahy trend a iné ťažšie kvantifikovateľné parametre. Keď bude zase klesajúci trend a hygienik preradí okres o stupeň nižšie bude naopak všade chvála, klasika.
zmeny su aplikovane kazdotyzdenne, za tak kratku dobu sa situacia nemoze dramaticky zmenit
ak ma byt cielom motivovat nerozhodnutych, toto je presny opak toho, co sa ma diat
A už prestaň s tým tvojim Švédskym fetišom, už 100x sme ti písali a nevieš pochopiť že oni sú niekde úplne inde mentalitou i kvalitou zdravotníctva.
pripisovat ich vysledky len mentalite a kvalite zdravotnictva je zavadzajuce
i ked mam k niektorym ich pristupom problem (volny priebeh na uplnom zaciatku, bez izolacie ohrozenych skupin, atd), boli schopni splostit krivku a znizit tak pocty umrti
se_sk_nem.jpg
argumentovat odstupom, co je skor typicke pre Finsko, v krajine, kde je 1/10 povodom z inej krajiny je taktiez zavadzajuce
swe_pop.png
Ivko napísal: ↑St 06. Okt, 2021, 16:38
beardie - ty nerieš veci, ktoré nevieš....
Myslím tým aká je premorenosť...
hlavne, ze ty mas presne data
Najlepšie urobíš ak sa dáš zaočkovať a nás prestaneš otravovať tvojimi vyčítanými štúdiami, ktoré môžeme brať len teoreticky.
keby si vedel citat s porozumenim, z predchajucich 2 postov na tuto temu by si pochopil, ze som plne zaockovany uz par mesiacov
to neznamena, ze nebudem upozornovat na protipravne konanie a totalitne obmedzenia
Konečne pochop že ty nenesieš žiadnu zodpovednosť a preto si môžeš dovoliť trepať to čo trepeš...
Niekto kto tú zodpovednosť za celú krajinu nesie sa nemôže spoliehať na teoretický údaj o premorenosti, lebo to jednoducho dnes nikto nevie či zomrie 1000 ludí, alebo 5000 ludí, alebo dokonca 15000 ludí, pretože sa objaví totálne zákerný variant a nemocnice budú v totálnych sračkách
preto sa ma ten vyskum spravit, resp sa mal robit priebezne
ak by bola moznost prispiet k rozhodovaniu, rad to spravim
evolucne sa virus sprava tak, ze sa chce co najviac sirit a co najmenej zabijat svojich hostitelov, preto sa bude casom jeho letalita v ramci novych variantov blizit skor k nadche ako k ebole
A kolega Kotlebovec mal bežný priebeh aj jeho žena, ale to je nepodstatné...
Podstatné je to, že nám dnes klamal že ho nenakazila žena ako to hovoril pol roka dozadu, ale že sa určite nakazil na testovaní...
bezny priebeh, nic prekvapive, teraz je premoreny a jeho telo ma imunitu lepsiu ako mnohi zaockovani, ktori sa s virusom este nestretli
treba to brat pozitivne
mp3turbo napísal: ↑St 06. Okt, 2021, 16:45
Celkovy pruser totizto je ze jedno jedine percento obyvatelstva u nas znamena 55.000 ludi [!!] z ktorych sa samozrejme lahko vytrubi velky pocet mrtvol.
Nic lepsie ako ockovanie ajtak nemame v ruke. Ziadnu inu realnu alternativu.
to nie je pravda, viz predchadzajuca citacia smerujuca k Ivkovi v tomto poste
Bol by som velmi rad keby uz nezomrelo ani 2.000 ludi. Neviem kolko pojde, nikto z nas to nechce skusat.
ja by som chcel svetovy mier, to je tuzba na podobnej urovni
treba konecne otvorit oci a akceptovat neodvratnu realitu
virus tu s nami zostane uz navzdy, rizikove skupiny sa maju ockovat, ti, co sa boja, taktiez
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.