USB DAC/AMP do ~120€
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
USB DAC/AMP do ~120€
Caute,
neviete dat tip na "zvukovku"?
Nejaky cas mam Topping DX3 Pro v2 a na nom Superlux HD662F a som maximalne spokojny, pride mi dokonca ze zvuk z toho je lepsie ako z mojej internej PC zvukovky Xonar Essence ST.
Tuto dalsiu by som chcel do prace, kde mam pre zmenu AKG K72, ktore tiez hraju pre mna velmi dobre na Toppingu, ale boli ma hlava ked su zapojene do Realtek zvukovky v docku. Pozeral som zatial len Fiio K3, ale podla recenzii vraj dost sumi. Tiez teraz je novinka Fiio E10K-TC ale nenasiel som k nemu vela. Pozeram aj po tych malych USB-C somarinkach ku telefonu, vacsina z nich funguje aj na Windowsoch, stoji to polovicu, no neviem co od toho cakat.
Cinske tipy su viac ako vitane
Poziadavky:
1. nech to hra lepsie ako Realtek v notebookoch, dockoch, monitoroch, necakam ze to bude hrat ako Topping/Xonar
2. nech je to napajane z USB (ideal USB-C)
3. ovladanie hlasitosti koleckom by velmi potesilo
Dakujem!
neviete dat tip na "zvukovku"?
Nejaky cas mam Topping DX3 Pro v2 a na nom Superlux HD662F a som maximalne spokojny, pride mi dokonca ze zvuk z toho je lepsie ako z mojej internej PC zvukovky Xonar Essence ST.
Tuto dalsiu by som chcel do prace, kde mam pre zmenu AKG K72, ktore tiez hraju pre mna velmi dobre na Toppingu, ale boli ma hlava ked su zapojene do Realtek zvukovky v docku. Pozeral som zatial len Fiio K3, ale podla recenzii vraj dost sumi. Tiez teraz je novinka Fiio E10K-TC ale nenasiel som k nemu vela. Pozeram aj po tych malych USB-C somarinkach ku telefonu, vacsina z nich funguje aj na Windowsoch, stoji to polovicu, no neviem co od toho cakat.
Cinske tipy su viac ako vitane
Poziadavky:
1. nech to hra lepsie ako Realtek v notebookoch, dockoch, monitoroch, necakam ze to bude hrat ako Topping/Xonar
2. nech je to napajane z USB (ideal USB-C)
3. ovladanie hlasitosti koleckom by velmi potesilo
Dakujem!
Spoiler: ukázať
Re: USB DAC/AMP do ~120€
Ja fungujem už veľmi dlhú dobu na SMSL M3, pred pár rokmi to bolo top v danej cene, ale možno sa už niečo zmenilo a prišlo na trh niečo lepšie.
ITX >>> ATX
Smsl m3 sa vzhladom k jeho aktualnym cenam neoplati.
K3 uz ma nastupcu K3s. Je tam iny svab.
Z tych lacnejsich z Ciny je fajn FX audio X6 II, ci niektory Sabaj (D3, D4) alebo aj dizajnovy ulet Loxije D10.
U nas snad len to Fiio.
K3 uz ma nastupcu K3s. Je tam iny svab.
Z tych lacnejsich z Ciny je fajn FX audio X6 II, ci niektory Sabaj (D3, D4) alebo aj dizajnovy ulet Loxije D10.
U nas snad len to Fiio.
jeho aktualna cena je rovnaka ako aj predtym, nieco malo pod 80e z nemeckeho amazonu
ITX >>> ATX
Dlhy cas stal pod 50€. Vtedy to bola fajn kupa.
Trochu nad rozpočet (143€), ale výborný DAC+AMP, dopadol výborne v recenziách, sám ho mám a som nadmieru spokojný. Samostatné prepínače pre Gain a hlavne Bass boost sú super. Iba ak by medzičasom vyšlo niečo lepšie v tejto kategórii, Dunar bude vedieť.
https://www.muziker.sk/topping-audio-nx4dsd-silver
https://www.audiosciencereview.com/foru ... fier.3507/
https://www.muziker.sk/topping-audio-nx4dsd-silver
https://www.audiosciencereview.com/foru ... fier.3507/
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
Ten Topping vyzera fajn ale to by bolo uz trochu cez vzhladom na pouzitie.
A co ten Sabaj D2 ? Stale OK, ci to uz je slabe? Ostatne maju samostatne napajanie a tomu by som sa rad vyhol.
A co ten Sabaj D2 ? Stale OK, ci to uz je slabe? Ostatne maju samostatne napajanie a tomu by som sa rad vyhol.
D2 je za tie prachy vyborny.
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Po zisteni, ze musim mat mb air na hlasitosti 100% aby to poriadne hralo, tak mam otazku cim to externe zivit. Pre 668b pouzivam olympus2 a hlasitost je v poriadku aj na 400se, len nechce sa mi to prehadzovat a zda sa mi, ze mac hraje lepsie. Casto citam, ze vhodna volba je fiio k5pro, je este nejaka alternativa? Hlavne nechcem regulaciu ktora meni hlasitost vo win. Mozno audient evo4?
Dakovala ...
Dakovala ...
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
Potenciometer na daci nema vplyv na hlasitosť vo wine.
Pokiaľ ide o muzikantske zvukovky typu toho audientu, tak ak vyslovene nie je požiadavka na niektoru z funkcii, tak je lepšie voliť jednoduchy dac/amp. Pri rovnakej cenovke je na tom skoro vždy zvukovo lepšie dac. Z jednoducheho dôvodu, u tej muzikantskej zvukovky su v tej cene zahrnute licencie, softver, zbytočne vstupy atd. A teda o to menej z celkovej sumy dava vyrobca do zvuku.
Nejako som nepobral ten vyber, K5 Pro vs audient evo 4, je to uplne rozdielna kategoria, či už zvukova, technicka aj cenova. Či si sa len nezmylil alebo čo.
Ono v cenovej kategorii K5 Pro, toho na našom trhu veľa nie je, vyber je tu mizerny. Resp. obecne vo všetkych kategoriach je vyber smiešny. K5 Pro je u nas jedna z 2 rozumnych volieb v tej cenovke okolo 250€. Tou druhou, lepšou je Aune X1s. Vonku sa daju kupiť lepšie možnosti, napr. Topping DX3 Pro, Yulong Daart Canary II atd. Len tu treba dodať, že to su už veci napajane zo siete.
Pokiaľ ide o muzikantske zvukovky typu toho audientu, tak ak vyslovene nie je požiadavka na niektoru z funkcii, tak je lepšie voliť jednoduchy dac/amp. Pri rovnakej cenovke je na tom skoro vždy zvukovo lepšie dac. Z jednoducheho dôvodu, u tej muzikantskej zvukovky su v tej cene zahrnute licencie, softver, zbytočne vstupy atd. A teda o to menej z celkovej sumy dava vyrobca do zvuku.
Nejako som nepobral ten vyber, K5 Pro vs audient evo 4, je to uplne rozdielna kategoria, či už zvukova, technicka aj cenova. Či si sa len nezmylil alebo čo.
Ono v cenovej kategorii K5 Pro, toho na našom trhu veľa nie je, vyber je tu mizerny. Resp. obecne vo všetkych kategoriach je vyber smiešny. K5 Pro je u nas jedna z 2 rozumnych volieb v tej cenovke okolo 250€. Tou druhou, lepšou je Aune X1s. Vonku sa daju kupiť lepšie možnosti, napr. Topping DX3 Pro, Yulong Daart Canary II atd. Len tu treba dodať, že to su už veci napajane zo siete.
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
Nie je to uplne moj vyber, len som tak po weboch nasiel tieto dac/zvukovky ktore to vykono utiahnu a ze je to pouzitelne v tejto kombinacii. Radsej si necham poradit. Chapem ze treba externe napajanie. Kiez by stacilo usb-c. Nemam problem kupit vonku. Pozriem tie co si napisal a nieco urcite vyberiem. Vianoce budu narocne …
Ten Topping NX4DSD čo som vyššie spomínal je malý a má vlastnú baterku nabíjateľnú cez USB (nie je problém prevádzkovať ho aj permanentne pripojený, ja to tak robím už 2 roky a zatiaľ v pohode) ak nechceš externé napájanie, ale je o niečo horší ako DX3 Pro.
Ten Topping DX3 Pro je asi to najlepšie v tejto cene. K5 Pro je vyborny zosil, ale DAC časť až tak nie. Nie je to zle, ale je tam veľky kvalitativny rozdiel medzi DAC časťou a sluchatkačom. Ono to bol pôvodne čisty sluchatkač, pod nazvom K5. Ten DAC tam napchali až neskôr ako verziu PRO. Tym že to nebolo od začiatku vyvyjane ako DAC/AMP, tak ten DAC je tam len "dolepeny", tak je to na tom poznať.
Ten Topping DX3 Pro ma teraz novšiu verziu Pro+ (so znamienkom +). Je to o chlp lepšie ako Pro aj chlp lacnejšie.
Inak dobry a prevereny obchod (ak pominieme aliexpress a ostatnu Činu) je audiophonics.fr. Je to EU, takže bez cla a dph. Doprava je do 20€.
Ten Topping DX3 Pro ma teraz novšiu verziu Pro+ (so znamienkom +). Je to o chlp lepšie ako Pro aj chlp lacnejšie.
Inak dobry a prevereny obchod (ak pominieme aliexpress a ostatnu Činu) je audiophonics.fr. Je to EU, takže bez cla a dph. Doprava je do 20€.
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
Ano tam som pozeral, sice sold out, ale tak pockame. Inak ten canary ma dobre hodnotenia. Tak to budem mat ako alternativu ak by bol problem, ze nebude dlhsie skladom.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
Topping DX3 Pro+ mam a ten zvuk je pre mna uzasny, aj ked cenovka tam je niekde inde.
BTW. ja som nakoniec kupil teda Sabaj D2, vysiel ma 29e aj s dopravou na BF, prisiel dnes, som max. spokojny za tie peniaze, ale rozdiel oproti Toppingu je tam citelny, pri vypinani/zapinani hudby (a.k.a next song na spotify) to praska v sluchadlach ako LP platna, ale len vtedy
BTW. ja som nakoniec kupil teda Sabaj D2, vysiel ma 29e aj s dopravou na BF, prisiel dnes, som max. spokojny za tie peniaze, ale rozdiel oproti Toppingu je tam citelny, pri vypinani/zapinani hudby (a.k.a next song na spotify) to praska v sluchadlach ako LP platna, ale len vtedy