VB (excel)

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Používateľov profilový obrázok
raddo
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 12. Feb, 2005, 20:00

VB (excel)

Príspevok od používateľa raddo »

Cafte,

mohol by mi niekto napisat vo VB program na toto, skusim to vysvetlit.

v podstate mam desat riadkov a kazdy riadok ma 10 cisel od jedna do 100, teraz potrebujem aby program dokazal ze vyberie povedzme taku 3-kombinaciu ktora sa najviac opakuje v tych desiatich riadkoch.

Rado
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Re: VB (excel)

Príspevok od používateľa galen »

raddo napísal:Cafte,

mohol by mi niekto napisat vo VB program na toto, skusim to vysvetlit.

v podstate mam desat riadkov a kazdy riadok ma 10 cisel od jedna do 100, teraz potrebujem aby program dokazal ze vyberie povedzme taku 3-kombinaciu ktora sa najviac opakuje v tych desiatich riadkoch.

Rado
3kombinacia vzhladom na jeden riadok, co sa najviac vyskytuje vo vsetkych riadkoch ?

alebo iba zratat pocetnost vyskytu cisiel v tyhc 10riadkoch x 10 stlpcov, a vypisat tie 3, ktore maju najvacsiu pocetnost ?
lava, prava, lava, prava ...
raddo
Používateľ
Používateľ

program musi dokazat sam najst taku 3 kombinaciu ktora sa najviac vyskytuje po kontrole vsetkych riadkoch, to znamena ze nehladam urcitu trojicu ktoru dopredu urcim ale program musi najst sam taku ktora sa najviac opakuje. takze v podstate program by mal dokazat vykombinovat vsetky 3 kombinacie v kazdom riadku navzajom potom vsetky so vsetkymi porovnat a potom vypysat tu co sa najviac opakuje a aj kolko.
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa galen »

raddo napísal:program musi dokazat sam najst taku 3 kombinaciu ktora sa najviac vyskytuje po kontrole vsetkych riadkoch, to znamena ze nehladam urcitu trojicu ktoru dopredu urcim ale program musi najst sam taku ktora sa najviac opakuje. takze v podstate program by mal dokazat vykombinovat vsetky 3 kombinacie v kazdom riadku navzajom potom vsetky so vsetkymi porovnat a potom vypysat tu co sa najviac opakuje a aj kolko.
ty kokso, vies aku to ma zlozitost ?!

skuste mi zrusit aspon moje myslienkove pochody, ci su spravne:
1) vezmem nejaku 3kombinaciu cisel z riadku
2) zistim, ci uz som taku 3kombinaciu hladal, ak nie, zalozim do zoznamu a hladam vyskyt v dalsich riadkoch, vyskyt (pocetnost) ulozim v zozname, do dalsej premennej
2) vezmem dalsiu 3kombinaciu, co sa nenachadza v zozname, i opakujem bod 2 ...
3) ak dojdu vsetky 3kombinacie v riadku, pokracujem na dalsi riadok
4) ak dojdu vsetky riadky, hladam v zozname zaznamy s 3ma najvacsimi pocetnostami

blablabla ... 3 kombinacie nad riadkom, nezalezi na poradi, 10 prvkov ... to je ? permutacie ? ci kolko toho bude ?
krat pocet riadkov ...
ehh

mno, zbooohom bud, pamat milovana ...

ale ak som to fakt dobre pochopil, tak to je zrealizovatelne :8O:
lava, prava, lava, prava ...
raddo
Používateľ
Používateľ

well done

presne tak ako to Galen opisal, ale moze sa to zosekat na 3-4-5 kombinacie v riadku kde bude iba 6 cisiel. a na pocte riadkov sa da dohodnut do takych 2000. no je niekto taky chytry kto to vie vyriesit. Ja sa priznam neviem moc o VB takze hladam help

Raddo

Návrat na "Programovanie"