lacne ssd 1tb
lacne ssd 1tb
Zdar,
Zvažujem vymeniť SSD (Crucial M500 240GB) za niečo v kapacite 1TB. Obmedzený som vzľadom na vek na 2,5" sata disky + samozrejme, nechcem zbytočne vrážať peniaze do tohoto deduška.
Čiže, pozerám na tie najlacnejšie SATA disky, momentálne vidím v alze:
Crucial BX500 1 TB
Seagate Barracuda Q1 960GB
Samsung 870 QVO 1TB
Ako veľmi sú na tom zle s hladiska výkonu, hádam to nebude horšie ako momentálny M500, či ? Nepotrebujem kopírovať denno-denne hafo dát, bežné používanie PC+soft/hry. Za tých X rokov mám btw zapísaných 36TB dát a 11% life
Dik
Zvažujem vymeniť SSD (Crucial M500 240GB) za niečo v kapacite 1TB. Obmedzený som vzľadom na vek na 2,5" sata disky + samozrejme, nechcem zbytočne vrážať peniaze do tohoto deduška.
Čiže, pozerám na tie najlacnejšie SATA disky, momentálne vidím v alze:
Crucial BX500 1 TB
Seagate Barracuda Q1 960GB
Samsung 870 QVO 1TB
Ako veľmi sú na tom zle s hladiska výkonu, hádam to nebude horšie ako momentálny M500, či ? Nepotrebujem kopírovať denno-denne hafo dát, bežné používanie PC+soft/hry. Za tých X rokov mám btw zapísaných 36TB dát a 11% life
Dik
Naposledy upravil/-a Xeigen v Št 28. Okt, 2021, 16:32, upravené celkom 1 krát.
Re: lacne ssd 1tb
To je tvoj inzerát ? Pozerám aj bazár, len zas sa mi nechce to kupovať bez vyskúšania a mrcasiť 200km kvoli tomu...
škoda
Ak tam budeš mať systém nekupuj QLC a ideálne ani SSD bez DRAM. Samozrejme fungovať bude aj tak ale nie je to optimálne, pravdepodobne aj 1TB verzia bude horšia ako 240GB M500, pri rovnakej kapacite by nemali žiadnu šancu, M500 je kvalitný SATA SSD. Keby mohlo byť NVMe tak by nevadil aj budget bez DRAM (lebo si cucne z RAM podobne ako integrovaná GPU) a bolo by to paradoxne nielen rýchlejšie ale aj lacnejšie.
Ak to má byť len druhý disk na dáta kde sa bude hlavne čítať a len občas zapisovať tak by mal byť úplne v pohode aj budget QLC.
Ak to má byť len druhý disk na dáta kde sa bude hlavne čítať a len občas zapisovať tak by mal byť úplne v pohode aj budget QLC.
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
imho keby bolo najhorši/najlacnejšie zober Samsung, ten má tie QLC ošefované najlepšie
No veď, keby vie doska beproblémovo bootovať z nejakej pcie-sata/nvme redukcie, tak nešpekulujem a zoberem m2 disk.
Už sa pomaly zmierujem s myšlienkou, že zoberiem nejaký normálnejší a nový (bez záruky ten bazár sa mi voliako nevidí), ak teda nevyjednám nejaký nobrain-deal.
Posledná otázka, MX500 vs 870 evo ? Má zmysel ten príplatok ? MX500 je podla recenzí z roku 2018, ťamtung sa snaží aspoň volačo tam ešte zosmoliť aj v roku 2021... Respektíve niečo normálne v cenovke okolo 100e ?
Už sa pomaly zmierujem s myšlienkou, že zoberiem nejaký normálnejší a nový (bez záruky ten bazár sa mi voliako nevidí), ak teda nevyjednám nejaký nobrain-deal.
Posledná otázka, MX500 vs 870 evo ? Má zmysel ten príplatok ? MX500 je podla recenzí z roku 2018, ťamtung sa snaží aspoň volačo tam ešte zosmoliť aj v roku 2021... Respektíve niečo normálne v cenovke okolo 100e ?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ťažko bude doska z iba SATA podporou bootovať z NVME SSD
samsung je voľba typu skoro nikdy tým nič nepokazíš
samsung je voľba typu skoro nikdy tým nič nepokazíš
Najlacnejšie dobré Sata SSD je pravdepodobne to WD Blue 3D, možno aj dačo lacnejšie ale nepozeral som recenzie, netuším. Ale myslím že tam medzi WD Blue, MX500 a Samsung platí že ako sú odstupňované cenovo tak sú aj výkonovo, otázka je či si rozdiely všimneš alebo oceníš.
Kam sa napríklad posielajú disky Samsungu / crucialu / WD na reklamačku ? Riešil niekto reklmaáciu SSD bez dokladu o kúpe napr ? Ja som v živote nereklamoval disk . Pýtam sa, lebo pozerám aj na tie bazárové kusy.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
hlavne čekuj koľko ušetríš, potom pozeraj amazon už som vide na bazoši disky bez záruky z cenovkou nového na Amazone v akcii
pokiaľ viem samsung bez bločku nič nevyreklamuje
pokiaľ viem samsung bez bločku nič nevyreklamuje
Koľko je to orientačne "v Amazone v akcii" ?, nesledujem hw na amazone, vôbec nám páru aké ceny tam môžu byť zaujímavé.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
šak ako dajú akci, boli napr sata 4TB ssd za 375, WD750 1TB bola za 100e, proste musíš pozerať čo hladáš
hlavne sa bavíme o nových veciac z full zárukou
btw ked tam kukneš teraz všetko je tam o niečo lacnejšie ako napr na alza ako vravím treba to čekovať na konkrétne modely
na výber máš mno, Crucial MX500 1TB 80e
hlavne sa bavíme o nových veciac z full zárukou
btw ked tam kukneš teraz všetko je tam o niečo lacnejšie ako napr na alza ako vravím treba to čekovať na konkrétne modely
na výber máš mno, Crucial MX500 1TB 80e
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Crucial do CZ, bez dokladu podľa SN (osobne odskúšané).
WD, aj Samsung vyžadujú doklad.